BT helpt organisaties met een veilige transitie naar de cloud

BT voegt ‘Global Distributed Denial of Service Mitigation’ toe aan zijn ‘Cloud of Clouds’ beveiligingsportfolio

  • Bedrijfsnieuws van
  • BT
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2015 10:25 uur

BT kondigt vandaag de wereldwijde beschikbaarheid aan van zijn cloudgebaseerde ‘Distributed Denial of Service’ (DDoS) mitigatiedienst. Hiermee helpt BT organisaties veilig te blijven en continuïteit bij een toenemend aantal bedreigingen en aanvallen te verzekeren. BT Assure DDoS-mitigatietechnologie schoont het internetverkeer op en sorteert gewone en kwaadwillende verzoeken. BT werkt met één enkel platform voor opsporing en mitigatie waarmee kwaadwillig verkeer automatisch is op te sporen en er snel actie kan worden ondernomen om het netwerk van de klant te beschermen.

Uit BT’s eigen onderzoek blijkt dat 41 procent van de globale organisaties vorig jaar geraakt werd door DDoS aanvallen, waarvan drie kwart (78 procent) zelfs twee of meer keer[1]. Door een cloudgebaseerde oplossing te gebruiken wordt een DDoS-aanval tegengegaan voordat deze het netwerk van de klant bereikt, en in sommige gevallen zelfs voor de aanval BT’s netwerk binnenkomt. Hierdoor is er een minimale tot geen impact op de bedrijfsvoering van de klant en blijft de netwerkprestatie onverminderd.

Mark Hughes, CEO BT Security: “Beveiliging staat bovenaan de agenda van CIO’s en zakelijk leiders wanneer zij de mogelijkheden van de cloud onderzoeken. De risico’s die geassocieerd worden met cloud computing vormen een nieuw zakelijk risico waarbij krachtige bestuurspraktijken nodig zijn. De risico’s nemen toe wanneer organisaties clouddiensten die zich buiten hun eigen omgeving bevinden omarmen. Onze ‘Cloud of Clouds’ visie brengt beveiliging naar het hart van BT’s clouddiensten integratieaanbod. Ons wereldwijde netwerk kent al zeer sterke beveiligingsaspecten, waaronder firewall-diensten die overal ingebed zijn. Onze ‘cloud identity management’ oplossing verzekert de juiste toegang voor medewerkers, klanten en partners tot de cloud of on-premise applicaties, ongeacht de fysieke locatie.”

In juli 2015 werd het BT Global Services Managed Security portfolio als ‘zeer sterk’ beoordeeld in een rapport van Current Analysis. Assure DDoS mitigation is ontworpen als een modulaire, cloudgebaseerde abonnementsdienst waarmee verschillende niveaus van beveiliging toegevoegd kunnen worden, zonder kapitaaluitgaven (CAPEX). De dienst werd in 2014 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en is nu wereldwijd beschikbaar.

BT’s ‘Cloud of Clouds’ beveiligingsmogelijkheden werden afgelopen week onthuld aan media, analisten, klanten en medewerkers tijdens de opening van een nieuwe wereldwijde security showcase-locatie in Sevenoaks, Verenigd Koninkrijk. De nieuwe faciliteit is bedoeld voor BT’s corporate klanten en klanten uit de publieke sector die hun business robuuster willen maken met extra beveiliging en veerkracht. De showcase biedt toegang tot cybersecurity-specialisten en innovatieve demonstraties waar bezoekers een real-life werkomgeving kunnen ervaren waar de beveiligingshandelingen gebaseerd zijn op actuele ‘threat intelligence’.

[1] Een samenvatting van het BT DDoS onderzoek is hier beschikbaar.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...