BT helpt organisaties met een veilige transitie naar de cloud

BT voegt ‘Global Distributed Denial of Service Mitigation’ toe aan zijn ‘Cloud of Clouds’ beveiligingsportfolio

  • Bedrijfsnieuws van
  • BT
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2015 10:25 uur

BT kondigt vandaag de wereldwijde beschikbaarheid aan van zijn cloudgebaseerde ‘Distributed Denial of Service’ (DDoS) mitigatiedienst. Hiermee helpt BT organisaties veilig te blijven en continuïteit bij een toenemend aantal bedreigingen en aanvallen te verzekeren. BT Assure DDoS-mitigatietechnologie schoont het internetverkeer op en sorteert gewone en kwaadwillende verzoeken. BT werkt met één enkel platform voor opsporing en mitigatie waarmee kwaadwillig verkeer automatisch is op te sporen en er snel actie kan worden ondernomen om het netwerk van de klant te beschermen.

Uit BT’s eigen onderzoek blijkt dat 41 procent van de globale organisaties vorig jaar geraakt werd door DDoS aanvallen, waarvan drie kwart (78 procent) zelfs twee of meer keer[1]. Door een cloudgebaseerde oplossing te gebruiken wordt een DDoS-aanval tegengegaan voordat deze het netwerk van de klant bereikt, en in sommige gevallen zelfs voor de aanval BT’s netwerk binnenkomt. Hierdoor is er een minimale tot geen impact op de bedrijfsvoering van de klant en blijft de netwerkprestatie onverminderd.

Mark Hughes, CEO BT Security: “Beveiliging staat bovenaan de agenda van CIO’s en zakelijk leiders wanneer zij de mogelijkheden van de cloud onderzoeken. De risico’s die geassocieerd worden met cloud computing vormen een nieuw zakelijk risico waarbij krachtige bestuurspraktijken nodig zijn. De risico’s nemen toe wanneer organisaties clouddiensten die zich buiten hun eigen omgeving bevinden omarmen. Onze ‘Cloud of Clouds’ visie brengt beveiliging naar het hart van BT’s clouddiensten integratieaanbod. Ons wereldwijde netwerk kent al zeer sterke beveiligingsaspecten, waaronder firewall-diensten die overal ingebed zijn. Onze ‘cloud identity management’ oplossing verzekert de juiste toegang voor medewerkers, klanten en partners tot de cloud of on-premise applicaties, ongeacht de fysieke locatie.”

In juli 2015 werd het BT Global Services Managed Security portfolio als ‘zeer sterk’ beoordeeld in een rapport van Current Analysis. Assure DDoS mitigation is ontworpen als een modulaire, cloudgebaseerde abonnementsdienst waarmee verschillende niveaus van beveiliging toegevoegd kunnen worden, zonder kapitaaluitgaven (CAPEX). De dienst werd in 2014 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en is nu wereldwijd beschikbaar.

BT’s ‘Cloud of Clouds’ beveiligingsmogelijkheden werden afgelopen week onthuld aan media, analisten, klanten en medewerkers tijdens de opening van een nieuwe wereldwijde security showcase-locatie in Sevenoaks, Verenigd Koninkrijk. De nieuwe faciliteit is bedoeld voor BT’s corporate klanten en klanten uit de publieke sector die hun business robuuster willen maken met extra beveiliging en veerkracht. De showcase biedt toegang tot cybersecurity-specialisten en innovatieve demonstraties waar bezoekers een real-life werkomgeving kunnen ervaren waar de beveiligingshandelingen gebaseerd zijn op actuele ‘threat intelligence’.

[1] Een samenvatting van het BT DDoS onderzoek is hier beschikbaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.