BT voorziet europa’s eerste satellietnavigatiesysteem van EEN NIEUW netwerk

  • Bedrijfsnieuws van
  • BT
  • geplaatst op
  • 13 maart 2014 10:36 uur

BT maakt vandaag bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Telespazio, een internationale onderneming die diensten levert aan de ruimtevaartindustrie. De overeenkomst omvat het leveren van nieuwe netwerkdiensten voor EGNOS, het eerste pan-Europese satellietnavigatiesysteem. BT zal een nieuw, flexibel netwerk met een zeer hoge beschikbaarheid implementeren en beheren waarmee positiedata – gegevens over de locatie waar men zich op dat moment bevindt – doorgegeven worden aan veiligheidskritieke toepassingen, zoals gebruikt worden in de luchtvaart- en scheepvaartnavigatie.

Het netwerk zal meer dan vijftig meetstations, controlecentra en uplink locaties verbinden – waaronder ook in afgelegen gebieden in Europa en Afrika.

Vanwege de kritische aard van de diensten die EGNOS levert is ultrahoge flexibiliteit en veerkrachtigheid volledig verankerd in het project. De netwerkdienst is gebaseerd op een combinatie van BT’s IP Connect Global-aanbod en satellietdienstverlening. De belangrijkste delen van het netwerk profiteren van BT’s dual core-mogelijkheden – met netwerken die fysiek gescheiden zijn – om zo hogere beschikbaarheidsniveaus en service-continuïteit te bieden.

BT levert EGNOS al sinds 2001 wide area netwerkdiensten. Deze overeenkomst bouwt ook voort op expertise die BT heeft opgebouwd door zijn bijdrage aan andere Europese ruimtevaartprogramma’s, zoals Galileo.

Joris van Oers, CEO van BT Benelux, zegt: “EGNOS biedt en vereist een erg hoog niveau van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het netwerk is door ons zo ontwikkeld dat we de grootst mogelijke flexibiliteit kunnen bieden. BT begrijpt dat netwerkdiensten voor internationale bedrijven en publieke organisaties een cruciale rol spelen bij bedrijfskritische processen. Ik ben erg trots op het gecontinueerde vertrouwen dat EGNOS in onze mensen en diensten heeft en zie uit naar de voorzetting van onze samenwerking.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.