BT voorziet europa’s eerste satellietnavigatiesysteem van EEN NIEUW netwerk

  • Bedrijfsnieuws van
  • BT
  • geplaatst op
  • 13 maart 2014 10:36 uur

BT maakt vandaag bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Telespazio, een internationale onderneming die diensten levert aan de ruimtevaartindustrie. De overeenkomst omvat het leveren van nieuwe netwerkdiensten voor EGNOS, het eerste pan-Europese satellietnavigatiesysteem. BT zal een nieuw, flexibel netwerk met een zeer hoge beschikbaarheid implementeren en beheren waarmee positiedata – gegevens over de locatie waar men zich op dat moment bevindt – doorgegeven worden aan veiligheidskritieke toepassingen, zoals gebruikt worden in de luchtvaart- en scheepvaartnavigatie.

Het netwerk zal meer dan vijftig meetstations, controlecentra en uplink locaties verbinden – waaronder ook in afgelegen gebieden in Europa en Afrika.

Vanwege de kritische aard van de diensten die EGNOS levert is ultrahoge flexibiliteit en veerkrachtigheid volledig verankerd in het project. De netwerkdienst is gebaseerd op een combinatie van BT’s IP Connect Global-aanbod en satellietdienstverlening. De belangrijkste delen van het netwerk profiteren van BT’s dual core-mogelijkheden – met netwerken die fysiek gescheiden zijn – om zo hogere beschikbaarheidsniveaus en service-continuïteit te bieden.

BT levert EGNOS al sinds 2001 wide area netwerkdiensten. Deze overeenkomst bouwt ook voort op expertise die BT heeft opgebouwd door zijn bijdrage aan andere Europese ruimtevaartprogramma’s, zoals Galileo.

Joris van Oers, CEO van BT Benelux, zegt: “EGNOS biedt en vereist een erg hoog niveau van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het netwerk is door ons zo ontwikkeld dat we de grootst mogelijke flexibiliteit kunnen bieden. BT begrijpt dat netwerkdiensten voor internationale bedrijven en publieke organisaties een cruciale rol spelen bij bedrijfskritische processen. Ik ben erg trots op het gecontinueerde vertrouwen dat EGNOS in onze mensen en diensten heeft en zie uit naar de voorzetting van onze samenwerking.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...