Buurtzorg versoepelt gezondheidszorg met MobileIron Cloud

Installatieduur apparaten verkort van uren naar minuten met Apple DEP

  • Bedrijfsnieuws van
  • MobileIron
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2016 14:05 uur

Buurtzorg is een Nederlandse gezondheidzorg organisatie die bekend staat om haar innovatieve aanpak bij het aanbieden van thuiszorg. Het bedrijf heeft meer dan 10.000 verpleegkundigen in dienst om chronisch zieke patiënten, of patiënten die net uit het ziekenhuis komen, thuis te helpen. Tegenwoordig gebruikt Buurtzorg MobileIron Cloud voor de beveiliging en het beheer van meer dan 8.000 iPads. Zo kunnen zij een eigen Buurtzorgapp inzetten die toegang biedt tot kritische diensten, waaronder het bijhouden van patiëntengegevens en zaken- en salarisadministratie.

“Verpleegkundigen die nu een iPad gebruiken voor al hun administratie, zijn blij met het gemak en de effectiviteit van de mobiliteit. Zij hoeven niet langer alles op te schrijven of naar kantoor te gaan om papierwerk in te vullen. Deze mobiele werkstijl verkort de dagelijkse routines van de werknemers met ongeveer 10 procent; tijd die ze nu gebruiken om zorg te leveren. Door de met MobileIron Cloud beveiligde mobiele apparaten hebben de verpleegkundigen meer tijd gekregen met cliënten. Dat is waar het om draait en wat verpleegkundigen het liefst doen,” aldus Jos de Blok, CEO en mede-oprichter van Buurtzorg.

MobileIron biedt de oplossing voor een mobiele zorgoplossing
Om de beveiliging, snelheid en nauwkeurigheid van de patiëntenadministratie te verbeteren, begon Buurtzorg een pilotmobiliteitsprogramma waarin een aantal verpleegkundigen iPads mee kregen op hun rondes. Het bedrijf koos aanvankelijk AirWatch voor hulp bij de uitvoering hiervan, maar Buurtzorg zocht een partner met een plaatselijk kantoor en ondersteuning voor betere klantenservice en communicatie. Daarom is Buurtzorg voor haar vereiste Enterprise Mobility Management (EMM) overgestapt op MobileIron Cloud.

Het initiële pilotprogramma met MobileIron was een groot succes, en dus besloot Buurtzorg om alle, inmiddels meer dan 8.000 iPads, over te zetten naar MobileIron Cloud. Het bedrijf gebruikt momenteel MobileIron Cloud om al deze apparaten goed beveiligd te beheren en om beveiligingsmaatregelen toe te passen zoals wachtwoordbeleid en het wissen van apparaten op afstand voor het geval een apparaat wordt verloren of gestolen. Met MobileIron Cloud kan het bedrijf beveiligingsbeleid over de gehele mobiele vloot naleven en ervoor zorgen dat de apparaten de meeste recente privacyreglementen volgen.

Installatieduur apparaten verkort van uren naar minuten met Apple DEP
Buurtzorg kan nu volledig geïnstalleerde apparaten bestellen door die te betrekken via het Apple Device Enrollment Program (DEP) en MobileIron Cloud. IT-beheerders kunnen snel meerdere apparaten tegelijk instellen en de Buurtzorgapp, e-mail, beveiligingsmaatregelen en meer configureren. Vόόr MobileIron Cloud en DEP was de installatie van de apparaten een tijdrovend proces. Nu kunnen apparaten binnen enkele minuten worden geïnstalleerd en zodanig naar werknemers worden opgestuurd dat de apparaten gebruiksklaar zijn zodra ze worden aangezet.

Buurtzorg onderhoudt ook een eigen appstore via MobileIron Cloud. Elk apparaat heeft een aantal algemeen beschikbare gezondheids-apps die volledig door de IT-afdeling van het bedrijf zijn gescreend. Tijdens hun rondes hebben de verpleegkundigen behoefte aan informatie over geneesmiddelen, aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer, en andere zaken die gerelateerd zijn aan de gezondheidszorg. In de openbare appstore zijn veel apps beschikbaar die echter niet allemaal de best mogelijke informatie of gebruikerservaring bieden.

“Met MobileIron kunnen we een eigen appstore beheren, zodat werknemers door het bedrijf goedgekeurde gezondheids-apps kunnen raadplegen. Bovendien stellen MobileIron Cloud en DEP ons in staat om alle apps tegelijkertijd te installeren in plaats van een voor een. Dat bespaart ons ontzettend veel tijd,” aldus Jeffrey Scholten, de vertrouwde adviseur van Buurtzorg van Ecare Telecom & Cloud Services, die de belangrijkste zakelijke apps en IT-diensten van Buurtzorg levert.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.