Bytesnet Rotterdam neemt Huawei UPS in gebruik


Na een zorgvuldige voorbereiding heeft Bytesnet Datacenter Rotterdam op 28 januari jl. een 800 kVA Huawei UPS op de B-feed in gebruik genomen. Het datacenter beschikt hiermee nu over twee gescheiden no break voedingen.

Initieel ontwerp
Vanaf het begin beschikt het datacenter over twee gescheiden stroomaansluitingen van ieder 1 MW.
De A-feed is volgens het oorspronkelijke ontwerp voorzien van twee 800 kVA UPS systemen en de B-feed was initieel als een Short Break voeding opgezet.

Stroomdips
De afgelopen jaren is het aantal stroomdips ten gevolge van een verouderd stroomnetwerk in de regio toegenomen waarbij de noodstroominstallatie van het datacenter diverse malen uit voorzorg de stroomvoorziening naar de datazalen heeft overgenomen. Bytesnet heeft daarom besloten om ook de B-feed te voorzien van een UPS systeem.

Complex project
Eén van de voorwaarden voor de installatie van het systeem was dat de klanten geen enkele hinder mochten ondervinden van de werkzaamheden. Een complex project in een live datacenter. Voorafgaand aan de uiteindelijke installatie zijn er verschillende ontwerpen bekeken en is uiteindelijk gekozen voor het ontwerp van Utilitec Business Solutions. Daarin is samen met Siemens en Applitech een uitbreiding gemaakt op de betrouwbare Sivacon installatie, zonder risico op uitval van de stroomvoorziening naar de datazalen.

Duurzaamheid
Als “groen” datacenter is ook duurzaamheid een belangrijk punt. Samen met de partners Yaguti Systems en Elinex zijn verschillende systemen onderzocht. Hierbij is het Huawei UPS5000-E systeem als beste uit de selectie gekomen.

Innovatie
Bytesnet blijft investeren in innovatieve oplossingen. Het project Fysieke Scheiding, waarbij de racks worden voorzien van gepatenteerde en volledig sluitende afdichtingen is bijna afgerond. Een en ander heeft geleid tot efficiëntere koeling en betere verdeling van de geconditioneerde lucht in het datacenter. Bytesnet is ervan overtuigd met deze aanvullende voorzieningen haar klanten nog beter van dienst kunnen zijn bij het beheer van hun IT-infrastructuur en blijft investeren in de verdere optimalisatie van haar dienstverlening.
oplevering-ups2 oplevering-ups1

ISPam.nl Job board

Michael Arbman, 2 februari 2016 4:03 pm

Prachtig project met een grote betrokkenheid van alle deelnemers.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.