Claranet neemt twee Britse IT-dienstverleners over ter uitbreiding van het Disaster Recovery en Linux portfolio.

Acquisitie van Techgate en LinuxIT door Claranet zorgt voor verdere groei in Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 9 juli 2015 10:29 uur

Claranet, één van Europa’s toonaangevende Managed Services Providers, heeft Techgate, een business continuity en Disaster Recovery specialist, en LinuxIT, een expert op Linux-gebaseerde technologieën overgenomen. De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijven worden in de Britse tak van de Claranet Groep opgenomen en zorgen voor een aanvulling op het bestaande Claranet portolio en leveren een toegevoegde waarde aan Claranet’s vermogen in de levering van toonaangevende IT-services.

Techgate, opgericht in 2001, is een enterprise-klasse leverancier van high-available, veilige en flexibele IT-infrastructuur diensten, gericht op business continuity, Disaster Recovery en back-up diensten. Techgate heeft kantoren in Docklands Londen en Chelmsford in Essex en beheert twee datacenters. Techgate, met 27 medewerkers, heeft meer dan 200 klanten, waaronder BLM, Capita, Carestream Health, DS Smith en FSL. De omzet in 2014 bedroeg € 6,8 miljoen.

LinuxIT is een IT-dienstverlener, gespecialiseerd in professionele managed services voor Linux-gebaseerde applicaties. Opgericht in 1999 en gevestigd in Bristol, levert het bedrijf end-to-end best practice managed services voor een volledige levenscyclus van Linux-gebaseerde technologieën, ongeacht of ze on-premise of centraal gehost worden. Met 20 medewerkers werkt LinuxIT voor meer dan 200 klanten, waaronder ITV, Hopkins Architects, Euro Car Parts, Liz Earle en CAE. De omzet in 2014 bedroeg € 3,6 miljoen.

Het management en de medewerkersstructuur van beide bedrijven worden gehandhaafd en de bedrijven blijven opereren onder hun eigen merknamen. Met de toetreding tot de Claranet Group, brengen Techgate en LinuxIT een schat aan ervaring en expertise mee. Hiermee verbetert Claranet het vermogen om haar klanten nog beter te kunnen ondersteunen en verdere innovatie van haar diensten te vergemakkelijken.

De acquisities verbreedt Claranet’s bestaande dienstenportfolio, en zorgt voor een groei van de Claranet Groep tot meer dan 850 medewerkers, met ruim 5.000 klanten en activiteiten in zes Europese landen. De uitgebreide Claranet Group heeft een jaarlijkse omzet van ruim € 200 miljoen.

Charles Nasser, CEO en oprichter van de Claranet Groep, verklaarde: “Techgate en LinuxIT zijn leiders op hun vakgebied en zorgen voor een belangrijke uitbreiding van de Claranet Groep als we kijken naar de evolutie van ons portfolio en het kunnen bieden van een uitgebreide end-to-end dienst voor de management en hosting van applicaties. Deze overnames vormen een goede gelegenheid voor onze klanten, en die van Techgate en LinuxIT, om te profiteren van ons uitgebreid pakket van diensten. Daarnaast zijn de klanten in de veilige wetenschap dat ze worden ondersteund door een organisatie met een sterk financieel fundament. Het is onze ambitie om verder te groeien in onze huidige zes landen, zowel autonoom als door acquisitie. Met de overnames van Techgate en LinuxIT hebben we een stap voorwaarts gezet op het vlak van onze groei en capaciteiten met uitbreiding op nieuwe IT-gebieden.”

De overnames zijn gefinancierd door middel van ondersteuning door Claranet’s partnerships met The Royal Bank of Scotland (RBS), Ares Capital Europe, Goldman Sachs en Abry Partners, die hun vertrouwen uitspreken in Claranet’s groeistrategie.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...