CeBIT 2015: vier nieuwe PDU-systemen van Rittal wereldwijd inzetbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rittal
  • geplaatst op
  • 13 februari 2015 10:15 uur

Intelligente stroomverdeling in het IT-rack
Rittal presenteert op de CeBIT vier nieuwe, compacte PDU-systemen (Power Distribution Unit) voor de professionele stroomverdeling in IT-racks. De PDU’s zijn verkrijgbaar in een passieve uitvoering “PDU basic” en in de intelligente uitvoeringen “PDU metered”, “PDU switched” en “PDU managed” en kunnen over de hele wereld worden gebruikt.

De nieuwe generatie compacte PDU-stroomverdelers van geëloxeerd aluminium extrusieprofiel is eenvoudig te monteren. Bij het Rittal IT-rack vindt montage zonder gereedschap plaats door middel van Snap-In-technologie. De PDU’s beschikken over de in het computercentrum internationaal gebruikelijke aansluitstekker C13 en C19- steekplaatsen. Voor de Engelse markt is bovendien een landspecifieke uitvoering verkrijgbaar. De PDU’s zijn als eenfase- of driefasenuitvoeringen verkrijgbaar en al naar het type worden fasestromen van 16 A, 32 A en bij losse uitvoeringen tot 3 x 63 A (bijv. voor ultracompacte bladeservertoepassingen) ondersteund. Dit maakt het mogelijk om elektrische vermogens van meer dan 40 kW over een rack-PDU te verdelen. Met de intelligente, managebare PDU- uitvoeringen is het, afhankelijk van het type, mogelijk om het energiemanagement per fase (voeding) tot op serverniveau (energiemeting per steekplaats) te regelen. Door gebruik te maken van bistabiele relais (bij de schakelbare uitvoeringen) en een energiezuinig OLED-display met stroombesparingsfunctie hebben de PDU’s een laag eigen verbruik en daardoor lagere gebruikskosten.

Configuratie via webinterface
Via een webinterface kunnen de intelligente stroomverdelingsstroken eenvoudig worden geconfigureerd en beheerd. Voor toepassing met het Rittal CMC III-bewakingssysteem zijn speciale slave-PDU’s zonder eigen webserver beschikbaar. Het volledige PDU-programma kan bovendien in DCIM-software worden opgenomen. Bij de Rittal RiZone-software gebeurt dit automatisch met de Autoscan-functie. Hierdoor wordt het energieverbruik zowel efficiënt als veilig bewaakt en vastgelegd. Met een eigen CAN-bus-functie en optioneel tot vier aansluitbare CMC-III-sensoren kunnen bijvoorbeeld temperatuur, vochtgehalte en toegang tot het rack worden bewaakt. Het doordachte usermanagement beschermt de stroomverdeling tegen toegang door onbevoegden.

Registratie van asymmetrische belastingen mogelijk
De Rittal PDU biedt bovendien uitgebreide meet- en managementfuncties die naast de gebruikelijke meting van spanning, stroom en werkzaam vermogen ook schijnbaar vermogen en de vermogensfactor meten. Voor het herkennen van asymmetrische belastingen bij driefasen-PDU’s wordt bovendien de nulstroom gemeten. Een meetnauwkeurigheid van maximaal één procent (meting werklastenergie) staat garant voor metingen met een zeer hoge nauwkeurigheid. Alle parameters worden overzichtelijk weergegeven op de website, maar kunnen ook via het netwerkprotocol (Simple Network Management Protocol, SNMP) aan externe managementsoftware worden doorgegeven. Bovendien kan in het rack lokaal een grafisch OLED- kleurendisplay worden geactiveerd dat een snel beeld geeft van het energiemanagement en de status van de PDU. Met de vier nieuwe systemen breidt Rittal zijn huidige productassortiment modulair opgebouwde PSM-rails (Power System Module) uit met niet-modulaire PDU-typen.

Vier PDU-uitvoeringen
De basisuitvoering “PDU basic” levert een robuuste en compacte basisstroomverdeling voor de IT- omgeving. De contactdoosstrook wordt eenvoudig aangesloten en is direct gereed voor gebruik. De uitvoering “PDU metered” heeft een interne webinterface en een ethernetaansluiting. Hierdoor kunnen de vermogensgegevens van een volledig IT-rack voordelig worden bewaakt. De “PDU switched” biedt naast de functies van de “PDU metered” ook de mogelijkheid om afzonderlijke uitgangen via de webinterface in en uit te schakelen. De uitvoering “PDU managed” heeft dezelfde functies als de “PDU switched”. Deze uitvoering is speciaal ontwikkeld voor toepassing in high-end IT-racks en biedt een stroomverdeling met energiemeet- en bewakingsfuncties voor elke afzonderlijke uitgang. Naast de gedefinieerde standaarduitvoeringen is er een PDU- systeembouwdoos voor klantspecifieke oplossingen die voldoen aan bijzondere wensen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.