Cegeka is met nieuw datacenter klaar voor Europese ‘trusted cloud’

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cegeka
  • geplaatst op
  • 10 december 2015 15:52 uur

De Europese ICT-groep Cegeka heeft vandaag zijn nieuwe datacenter in Geleen geopend. Datacenterspecialist ICTroom heeft het gebouw en de technische installaties opgeleverd en Cegeka legt de laatste hand aan de IT-infrastructuur. Vanaf januari 2016 zal de groep ‘trusted cloud’-diensten leveren vanuit de Euregio. Het datacenter, goed voor een investering van 10 miljoen euro, is een van de meest energie-efficiënte in Nederland. Cegeka neemt de beheerdiensten van ICTroom flexibel af, op basis van het daadwerkelijk gebruik van de faciliteiten.

“Klanten besteden in toenemende mate het beheer van hun IT-infrastructuur uit. Bij die keuze spelen controle en veiligheid een belangrijke rol. Daar speelt Cegeka op in met eigen, lokale en sterk beveiligde datacenters in België, en met dit nieuwe datacenter ook in Limburg. Van hieruit zullen we diensten in heel Europa aanbieden”, zegt André Knaepen, chief executive officer van Cegeka Group.

Europese ambities, uitbreiding clouddiensten

Sinds de overname van BrainForce heeft Cegeka Groep een veel grotere afzetmarkt. Met name in Duitstalig Europa wil de groep verder groeien. De Euregio is dan een strategische locatie om die klanten te bedienen.

Om dezelfde reden breidt Cegeka zijn aanbod van clouddiensten uit. Recentelijk werd het bedrijf Microsoft Cloud Services Partner en er zullen nog public clouddiensten volgen. Het nieuwe datacenter en de public cloudpartnerships bewijzen de sterke focus van Cegeka op cloud computing in alle vormen: private, public en hybride.

“We geloven heel sterk in een trusted cloud waar de voordelen van private cloud gecombineerd worden met die van public cloud. De markt is er nu meer klaar voor dan pakweg twee jaar geleden en dat biedt onze klanten interessante perspectieven”, voegt Christoph Neut, chief commercial officer van Cegeka Group, toe.

Een van de meest energie-efficiënte datacenters in Nederland
De datacenterspecialist ICTroom heeft tot nu toe al zo’n tweehonderdvijftig datacenters in Europa gebouwd. Het bedrijf heeft zorggedragen voor het ontwerp en de realisatie van het nieuwe datacenter in Sittard-Geleen. Daarbij is gekozen voor een modulaire aanpak.

“Zo hebben we meer controle over kosten en kunnen we de datacentercapaciteit en technologieën laten fluctueren volgens de behoefte. Vandaag activeren we ongeveer een derde van de totale capaciteit”, zegt Frank Brand, Managing Director van ICTroom. “Dankzij die evolutieve aanpak en een efficiënt gebruik van technologie en energie slagen we er samen met Cegeka in om de CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden.”

Dankzij belangrijke investeringen in elektriciteitsvoorziening en indirecte luchtkoeling zal het nieuwe datacenter met een stroomefficiëntie van 1,14 PUE (power usage effectiveness) een van de meest energie-efficiënte zijn in Nederland. Met het Tier III-ontwerp beantwoordt het aan de beste beschikbaarheidscriteria.

Momenteel heeft de Belgische ICT-leverancier drie eigen datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal. Op termijn wil Cegeka alleen de twee modernste datacenters in Hasselt en Geleen overhouden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.