Cegeka neemt DanubeIT over

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cegeka
  • geplaatst op
  • 3 maart 2016 10:15 uur

Cegeka heeft de overname van de managed services providerDanube IT Services NV (DanubeIT) afgerond. DanubeIT heeft in totaal circa honderd werknemers, een hoofdkantoor in Wenen en vier vestigingen in Duitsland. Op korte termijn staat vooral de continuïteit voor de klanten en de verdere Europese groei van Cegeka voorop.

Sterker in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

“DanubeIT en Cegeka passen perfect bij elkaar. We zijn beiden zeer klantgericht, we vertrouwen allebei op eigen datacenters voor onze ‘trusted cloud’-oplossingen en we bouwen daar beide applicatiediensten bovenop. Met de integratie van DanubeIT kunnen we de ontwikkeling van Cegeka in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland versnellen,” benadrukt André Knaepen, CEO en oprichter van Cegeka.

Johann Ehm, oprichter en CEO van DanubeIT blijft als managing director Cegeka aan de leiding in Oostenrijk. “Deze integratie is bedoeld om het bedrijf te versterken en onze activiteiten als leverancier van managed IT-services in Oostenrijk en Duitsland uit te breiden. De continuïteit van de dienstverlening voor onze klanten is nu gegarandeerd, aangezien we voortaan deel uitmaken van een ambitieuze Europese speler”, benadrukt Johann Ehm.

Verder als Cegeka

Cegeka is een full service ICT-bedrijf met het hoofdkantoor in Hasselt. Het bedrijf telt 3.500 medewerkers in elf Europese landen en realiseerde in 2015 een omzet van 370 miljoen euro. Eind 2014 zette Cegeka de eerste stappen in Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Italië, met de overname van de Brain Force Group. In de toekomst zullen Brain Force Oostenrijk en Danube IT in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland actief zijn onder de naam Cegeka.

DanubeIT is een toonaangevend leverancier van cloudoplossingen en managed services uit Oostenrijk. Al sinds de oprichting in 2007 keek DanubeIT over de landsgrenzen heen. “Het is altijd onderdeel van onze strategie geweest om internationaal uit te breiden met de hulp van een sterke partner of investeerder,” zegt Johann Ehm. De samenwerking met Cegeka is het resultaat van de zoektocht naar een perfecte partner, met een combinatie van financiële kracht en een internationale aanwezigheid.

“Ik ben erg blij een rol te mogen spelen bij de ontwikkeling van Cegeka tot een IT-dienstverlener met internationale faam,” besluit Johann Ehm.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.