Cegeka neemt DanubeIT over

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cegeka
  • geplaatst op
  • 3 maart 2016 10:15 uur

Cegeka heeft de overname van de managed services providerDanube IT Services NV (DanubeIT) afgerond. DanubeIT heeft in totaal circa honderd werknemers, een hoofdkantoor in Wenen en vier vestigingen in Duitsland. Op korte termijn staat vooral de continuïteit voor de klanten en de verdere Europese groei van Cegeka voorop.

Sterker in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

“DanubeIT en Cegeka passen perfect bij elkaar. We zijn beiden zeer klantgericht, we vertrouwen allebei op eigen datacenters voor onze ‘trusted cloud’-oplossingen en we bouwen daar beide applicatiediensten bovenop. Met de integratie van DanubeIT kunnen we de ontwikkeling van Cegeka in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland versnellen,” benadrukt André Knaepen, CEO en oprichter van Cegeka.

Johann Ehm, oprichter en CEO van DanubeIT blijft als managing director Cegeka aan de leiding in Oostenrijk. “Deze integratie is bedoeld om het bedrijf te versterken en onze activiteiten als leverancier van managed IT-services in Oostenrijk en Duitsland uit te breiden. De continuïteit van de dienstverlening voor onze klanten is nu gegarandeerd, aangezien we voortaan deel uitmaken van een ambitieuze Europese speler”, benadrukt Johann Ehm.

Verder als Cegeka

Cegeka is een full service ICT-bedrijf met het hoofdkantoor in Hasselt. Het bedrijf telt 3.500 medewerkers in elf Europese landen en realiseerde in 2015 een omzet van 370 miljoen euro. Eind 2014 zette Cegeka de eerste stappen in Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Italië, met de overname van de Brain Force Group. In de toekomst zullen Brain Force Oostenrijk en Danube IT in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland actief zijn onder de naam Cegeka.

DanubeIT is een toonaangevend leverancier van cloudoplossingen en managed services uit Oostenrijk. Al sinds de oprichting in 2007 keek DanubeIT over de landsgrenzen heen. “Het is altijd onderdeel van onze strategie geweest om internationaal uit te breiden met de hulp van een sterke partner of investeerder,” zegt Johann Ehm. De samenwerking met Cegeka is het resultaat van de zoektocht naar een perfecte partner, met een combinatie van financiële kracht en een internationale aanwezigheid.

“Ik ben erg blij een rol te mogen spelen bij de ontwikkeling van Cegeka tot een IT-dienstverlener met internationale faam,” besluit Johann Ehm.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...