Check Point en VMware bieden geavanceerde beveiliging binnen het software-defined datacenter

Check Point vSEC integreert met VMware NSX voor dynamische orkestratie van geavanceerde threat prevention voor al het datacenterverkeer

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 16 juli 2015 12:20 uur

Check Point Software Technologies kondigt een samenwerking aan met VMware waarmee de uitgebreide best-in-class security van Check Point wordt aangevuld met een nieuw software-defined datacenter-aanbod geschikt voor private cloud-omgevingen. Check Point vSEC virtuele netwerkbeveiliging integreert nu met het VMware NSX-netwerkvirtualisatieplatform. Dit stelt klanten in staat de beveiliging af te dwingen voor al het datacenterverkeer.

“De huidige dynamische datacenteromgevingen vereisen snelle implementatie van applicaties. Dit betekent dat security-diensten qua snelheid in lijn moeten zijn met de compute-resources”, zegt Scott Clinton, senior director, partner product management, networking and security business unit, VMware. “Met VMware NSX en Check Point vSEC kunnen onze gezamenlijke klanten de security-diensten van Check Point eenvoudiger versnellen en orkestreren binnen het software-defined datacenter.”

Elke dag hebben organisaties te kampen met interne en externe dreigingen op hun netwerken. Hoewel de meeste grote dreigingen binnen het datacenter plaatsvinden, focust de beveiliging zich vaak enkel op bescherming aan de rand van het netwerk. Het verplaatsen van security-controles van de rand van het datacenter naar de binnenkant is complex en kostbaar. Check Point en VMware komen tegemoet aan deze behoefte met een oplossing die Check Point vSEC virtuele netwerkbeveiliging integreert met VMware NSX.

“Over de hele wereld virtualiseren organisaties hun omgevingen steeds meer. Wanneer ze dat doen, moeten ze weten dat de beste cloud- en management-infrastructuur hen hierbij kan ondersteunen”, zegt Arthur van Uden, country manager Benelux van Check Point Software Technologies. “Door onze relatie met VMware kunnen we hun virtualisatie- en cloud-oplossingen aanvullen met onze security-oplossingen, waardoor organisaties zonder vrees voor dataverlies kunnen opereren.”

Met VMware NSX wordt security geleverd als onderdeel van de netwerkinfrastructuur van het datacenter. Ook maakt het microsegmentatie zowel operationeel als economisch haalbaar. VMware NSX integreert en orkestreert Check Point vSEC voor geavanceerde traffic-inspectie. Klanten kunnen hierdoor de implementatie van security-diensten versnellen en in het datacenter hetzelfde beveiligingsniveau behalen als op de gateway. Dit is extra belangrijk bij de huidige dynamische cloud-omgevingen, waar applicaties on-demand moeten worden provisioned en verplaatsbaar moeten zijn binnen de infrastructuur. Dankzij de gecombineerde oplossing is al het verkeer – of dat nu in of uit het datacenter gaat, of binnen het datacenter plaatsvindt – volledig beschermd tegen malware, APT’s en zero-day aanvallen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...