Check Point en VMware bieden geavanceerde beveiliging binnen het software-defined datacenter

Check Point vSEC integreert met VMware NSX voor dynamische orkestratie van geavanceerde threat prevention voor al het datacenterverkeer

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 16 juli 2015 12:20 uur

Check Point Software Technologies kondigt een samenwerking aan met VMware waarmee de uitgebreide best-in-class security van Check Point wordt aangevuld met een nieuw software-defined datacenter-aanbod geschikt voor private cloud-omgevingen. Check Point vSEC virtuele netwerkbeveiliging integreert nu met het VMware NSX-netwerkvirtualisatieplatform. Dit stelt klanten in staat de beveiliging af te dwingen voor al het datacenterverkeer.

“De huidige dynamische datacenteromgevingen vereisen snelle implementatie van applicaties. Dit betekent dat security-diensten qua snelheid in lijn moeten zijn met de compute-resources”, zegt Scott Clinton, senior director, partner product management, networking and security business unit, VMware. “Met VMware NSX en Check Point vSEC kunnen onze gezamenlijke klanten de security-diensten van Check Point eenvoudiger versnellen en orkestreren binnen het software-defined datacenter.”

Elke dag hebben organisaties te kampen met interne en externe dreigingen op hun netwerken. Hoewel de meeste grote dreigingen binnen het datacenter plaatsvinden, focust de beveiliging zich vaak enkel op bescherming aan de rand van het netwerk. Het verplaatsen van security-controles van de rand van het datacenter naar de binnenkant is complex en kostbaar. Check Point en VMware komen tegemoet aan deze behoefte met een oplossing die Check Point vSEC virtuele netwerkbeveiliging integreert met VMware NSX.

“Over de hele wereld virtualiseren organisaties hun omgevingen steeds meer. Wanneer ze dat doen, moeten ze weten dat de beste cloud- en management-infrastructuur hen hierbij kan ondersteunen”, zegt Arthur van Uden, country manager Benelux van Check Point Software Technologies. “Door onze relatie met VMware kunnen we hun virtualisatie- en cloud-oplossingen aanvullen met onze security-oplossingen, waardoor organisaties zonder vrees voor dataverlies kunnen opereren.”

Met VMware NSX wordt security geleverd als onderdeel van de netwerkinfrastructuur van het datacenter. Ook maakt het microsegmentatie zowel operationeel als economisch haalbaar. VMware NSX integreert en orkestreert Check Point vSEC voor geavanceerde traffic-inspectie. Klanten kunnen hierdoor de implementatie van security-diensten versnellen en in het datacenter hetzelfde beveiligingsniveau behalen als op de gateway. Dit is extra belangrijk bij de huidige dynamische cloud-omgevingen, waar applicaties on-demand moeten worden provisioned en verplaatsbaar moeten zijn binnen de infrastructuur. Dankzij de gecombineerde oplossing is al het verkeer – of dat nu in of uit het datacenter gaat, of binnen het datacenter plaatsvindt – volledig beschermd tegen malware, APT’s en zero-day aanvallen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.