Ciena heeft primeur met eerste stapelbare data center interconnect (DCI)-systeem voor lange afstanden

Combinatie van optische WaveLogic-technologie en geavanceerde software maximaliseert bandbreedte ongeacht de afstanden in netwerken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 24 september 2015 16:09 uur

Ciena heeft de waarde en voordelen van haar datacenter interconnect (DCI)-platform Waveserver uitgebreid met meer reikwijdte en capaciteitsopties voor applicaties in lange-afstandsnetwerken. Waveserver is het eerste stapelbare DCI-systeem in de branche en gebruikt Ciena’s WaveLogic 3 Extreme-chipset om de transportcapaciteit continu te kunnen optimaliseren. De oplossing sluit hiermee aan op de toenemende netwerkeisen op het gebied van cloud-toepassingen en on demand content. De nieuwe technologie in de Waveserver zorgt ervoor dat huidige netwerken golflengtes van 200 Gb/s kunnen aanbieden over afstanden van 1.000 kilometer en golflengtes van 100 Gb/s voor afstanden boven 10.000 kilometer.

De opkomst van webscale-toepassingen dwingt operators ertoe om fors te investeren in de interconnectie van datacenters binnen de metronetwerken van steden, maar ook op lange-afstandsnetwerken tussen steden. De markt voor DCI-toepassingen voor lange-afstandsnetwerken groeit volgens prognoses van Ovum jaarlijks met 7 procent en vertegenwoordigt in 2019 naar verwachting een totale omzet van 1,5 miljard dollar. De nieuwe mogelijkheden van Waveserver stellen klanten van Ciena in staat om lange-afstands DCI-netwerken te bouwen die voldoen aan de operationele eisen van webscale-toepassingen.

Waveserver wordt momenteel bij klanten getest en zal in oktober 2015 op de markt verkrijgbaar zijn. De features voor lange afstand optische netwerken van het platform zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar komen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:
• Waveserver biedt een open, programmeerbare en schaalbare aanpak op netwerken, ongeacht de afstand die zij omspannen. Het platform gebruikt de intelligente software en analytische tools van Ciena om operators in staat te stellen om systeemgegevens in realtime te raadplegen zodat ze kunnen vaststellen hoe ze de beschikbare bandbreedte optimaal kunnen benutten. Waveserver integreert eenvoudig met datacenter-omgevingen door de op open standaarden gebaseerde benadering van software-API’s en door de interoperabiliteit met lijnsystemen van andere leveranciers. Zo kunnen operators en exploitanten van datacenters hun bestaande netwerkinvesteringen optimaliseren. Het platform biedt ondersteuning voor 400G in één rack unit met 16QAM voor langere afstanden inclusief flexibele modulatieformaten zoals QPSK, en heeft nu ook de nieuwe 8QAM-mogelijkheden van WaveLogic 3 Extreme voor zeer lange afstanden.

• Waveserver maakt gebruik van de WaveLogic 3 Extreme-chipset van Ciena en biedt realtime monitoring van netwerkparameters, eersteklas soft decision forward error correction (FEC), signaalvorming en hersteltechnieken die een oplossing bieden voor het overbruggen van lange afstanden inclusief ROADM-sites. Door het monitoren van de signaal marges, het aantal kanalen en het in gebruik zijnde netwerk spectrum kan Waveserver vaststellen of de netwerkcapaciteit kan worden geoptimaliseerd door het wijzigen van modulatieformaten en het dynamisch toekennen van 100G-, 150G- en 200G-golflengtes op flexibele grid-netwerken. Operators halen op deze manier automatisch meer capaciteit uit hun bestaande netwerkinstallaties.

• Deze verbeteringen versterken Ciena’s leidende positie op de DCI-markt, gebaseerd op de laatste publicatie van Ovum over de marktaandelen van leveranciers in deze sector. Als pionier in coherente technologie voor commerciële optische systemen heeft Ciena wereldwijd meer dan 70 miljoen kilometer aan coherente netwerkverbindingen geïmplementeerd. Dit komt overeen met de afstand van ruim 90 keer heen en weer naar de maan.

Managementcitaten:
• “De verbeteringen aan de ondersteuning van DCI-netwerken voor elke afstand zijn een directe reactie op de vraag van klanten na de introductie van Waveserver eerder dit jaar. De verbeteringen zijn een primeur op het gebied van coherente technologie en bieden een oplossing voor het compromis tussen DCI-capaciteit en afstand. Concurrerende platforms missen de krachtige prestaties van onze WaveLogic Extreme-chips, hun geavanceerde functionaliteit voor netwerkbewaking en optimalisatiemogelijkheden.”
­ Francois Locoh-Donou, senior vicepresident Global Products Group bij Ciena

• “We zien een snel groeiende vraag naar DCI en niet alleen op metronetwerken, maar ook voor lange-afstandsnetwerken. Ciena blijft voortbouwen op zijn historie van innovatie door 16QAM en 8QAM lange-afstandsmogelijkheden in te bouwen in zijn DCI-oplossing Waveserver en biedt zo meer flexibiliteit en spectrumefficiëntie voor deze uiterst veeleisende toepassing.”
­ Ron Kline, principal analyst Intelligent Networks bij Ovum

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.