Ciena introduceert nieuw 6500 T-Series pakket-optisch platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 17 maart 2016 10:21 uur

Ciena heeft de mogelijkheden van haar toonaangevende 6500 pakket-optische platform uitgebreid om operators te helpen de schaalbaarheid van hun netwerken ingrijpend te verhogen en om de trend naar open gevirtualiseerde SDN-infrastructuren te versnellen. De 6500 T-Series van Ciena is speciaal ontwikkeld voor de ‘Terabit wereld’. Het platform verbruikt aanzienlijk minder energie en neemt minder ruimte in. Met het 6500 T-Series platform zijn de regionale en grootstedelijke infrastructuren (metronetwerken) van operators schaalbaar, zodat ze kunnen inspelen op de enorme bandbreedtebehoeften van huidige web-scale applicaties zoals streaming video, cloud computing en de virtualisatie van SDN-netwerken.

Verizon rolt Ciena’s 6500 T-Series momenteel uit om de schaalbaarheid wat betreft de capaciteit en operationeel beheer van zijn ‘next generation’ 100G-metronetwerk te vergroten. De operator kan zo bovendien dynamische content efficiënter distribueren naar klanten en hen een kwalitatief hoogwaardige on-demand gebruikerservaring bieden.

Ciena’s 6500 T-Series is vanaf deze maand beschikbaar en biedt tot tien keer meer poorten. Het platform schaalt van 2,4 Tb/s tot 24 Tb/s op een enkelvoudig chassis en tot ruim 100 Tb/s in een node-configuratie met meerdere chassis. Hiermee kunnen operators in de komende jaren op een efficiënte manier voldoen aan de snelgroeiende vraag naar bandbreedte.

Aanvullende verbeteringen aan de 6500:
Ciena verhoogt momenteel ook het niveau van openheid en programmeerbaarheid van de gehele 6500 pakket-optische platform-productfamilie zodat operators sneller nieuwe dynamische diensten kunnen uitrollen en kunnen reageren op onvoorspelbare pieken in netwerkverkeer. In het bijzonder voegt Ciena open API-ondersteuning toe en een koppeling met haar Emulation Cloud, waarmee operators maatwerkapplicaties in een virtuele netwerkomgeving kunnen ontwikkelen, testen en installeren. Zo kunnen operators sneller innoveren en nieuwe diensten met een kortere doorlooptijd op de markt introduceren.

Ciena integreert het 6500-platform bovendien in haar Blue Planet Software waardoor operators diensten – van ontwikkeling tot orchestratie en uitrol – kunnen automatiseren in zowel fysieke als virtuele netwerken en tevens in infrastructuren die zijn gebouwd met technologie van verschillende leveranciers.

Ciena’s 6500 integreert pakketgeschakelde technologie, optische transportnetwerken (OTN) en flexibele WaveLogic fotonica op zowel een enkelvoudig platform als op meerdere bestaande configuraties op basis van één type software. Operators profiteren hiervan bij het stroomlijnen van de exploitatie van hun netwerken en bij het verbeteren van de duurzaamheidsprestaties, energieverbruik en capaciteit van hun netwerklocaties. Ciena staat structureel op de eerste plaats in de categorie ‘beste pakket-optische leveranciers’ in het ‘Optical Vendor Leadership’ onderzoek van IHS/Infonetics.

Live Webinar:

• Op donderdag 31 maart om 16:00 uur organiseert Ciena een live webinar, “Nieuwe metro –architecturen worden mogelijk gemaakt door het Web-scale effect.” .

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.