Ciena introduceert nieuw datacenter interconnect platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 21 mei 2015 09:47 uur

Ciena introduceert een nieuw datacenter interconnect (DCI)-platform waarmee cloud providers, internetproviders en datacenter-aanbieders snel bandbreedte kunnen leveren, razendsnel dataverkeer realiseren en de migratie van virtuele machines en disaster recovery/back-ups tussen datacenters kunnen ondersteunen.

Het nieuwe stapelbare Waveserver™ interconnect-platform van Ciena heeft een zeer compact ontwerp dat kostbare fysieke ruimte bespaart. Bovendien biedt het platform bijna 20 terabits per seconde per glasvezelverbinding wat 60 procent meer is dan concurrerende platforms. Waveserver speelt hiermee in op de snel groeiende vraag naar bandbreedte in metronetwerken en voldoet aan de eisen van webscale-toepassingen.

Het nieuwe platform is gebaseerd op de WaveLogic-technologie van Ciena en gebruikt de principes van open software die het automatiseren mogelijk maken en het beheer vereenvoudigen. Waveserver maakt gebruik van de rijke ervaring van Ciena bij implementaties voor enkele van ’s werelds grootste spelers op het gebied van internet content, zoals Equinix, Continuum, Digital Realty en Forsythe Data Center. Bovendien zijn carriers, exploitanten van datacenters en programmeurs met Ciena’s nieuwe Emulation Cloud (een open omgeving voor rapid prototyping) in staat om applicaties te testen en optimaliseren alvorens deze aan het netwerk toe te voegen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:
Volgens Ovum is de wereldwijde omzet in DCI in 2014 met meer dan 16 procent gestegen tot een omvang van bijna 2,5 miljard dollar. Communications service providers (CSP’s) waren goed voor bijna de helft van alle DCI-bestedingen in 2014. Het segment van internet content providers (ICP’s) groeide met 64 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Ovum verwacht dat de totale wereldwijde omzet in 2019 een niveau van 4,2 miljard dollar zal bereiken.

Waveserver is een uiterst compact en stapelbaar interconnect-systeem dat speciaal is ontwikkeld voor webscale metro DCI-toepassingen. Het platform biedt betrouwbare hoge-capaciteitsverbindingen met meerdere interconnect-datacenters binnen een metronetwerk. Dankzij Ciena’s OPn architectuur en een reeks van open API’s kunnen carriers de Waveserver handmatig of op afstand programmeren om snel verbindingen op te zetten vanaf elk slim apparaat. Waveserver gedraagt zich daarbij als een ‘bandbreedte server’ met uitrol- en provisioning-functies als ware het een server.

Waveserver zorgt voor aanzienlijk lagere kosten per getransporteerde bit, lagere kosten per bit per rack en voor lager stroomverbruik dan concurrerende oplossingen. Het platform biedt in totaal 800G aan input en output bestaande uit 400G Ethernet-clients plus 400G aan lijncapaciteit op één rack. Met Waveserver hoeven netwerkeigenaren hun hardware niet langer te upgraden als zij de bandbreedte van clients willen verhogen maar ze kunnen kiezen voor een willekeurige combinatie van 10-, 40- en 100GbE-clients.

Emulation Cloud is een nieuwe en open omgeving voor applicatieontwikkeling waarmee datacenter providers, applicatieontwikkelaars en externe applicatieprogrammeurs hun webscale-applicaties op maat naar hun eigen wensen kunnen ontwikkelen, testen en optimaliseren. De omgeving wordt gehost in de cloud, versnelt DevOps-processen en vereenvoudigt de integratie met ICT-systemen.

Managementcitaten:
“Het is alleen mogelijk om te voldoen aan de eisen van het nieuwe operationele DCI-paradigma door de introductie van nieuwe functionaliteit, tools en mogelijkheden die zijn geoptimaliseerd voor webscale-toepassingen. Waveserver van Ciena introduceert meerdere webscale IT-mogelijkheden in netwerken en biedt hiermee beheer van verbindingen, open API’s en ondersteuning voor applicaties met optimale bandbreedteverbindingen tussen datacenters. Met de introductie van dit platform versterkt Ciena haar leidende positie in de markt voor DCI.”
¬ Francois Locoh-Donou, senior vice president, Global Products Group bij Ciena

“De infrastructuur van Equinix speelt een cruciale rol vanwege het verbonden en on-demand karakter van de digitale economie. Waveserver van Ciena gaat zorgen voor meer capaciteit en efficiëntere interconnect-verbindingen tussen datacenters terwijl we aanzienlijk minder ruimte en stroom zullen verbruiken. Op deze manier kunnen we onze klanten kostenefficiënter bedienen en ons webscale netwerk snel uitbreiden.”
¬ Jay Pabley, vice president Global Network Engineering bij Equinix

“Het verkeer op metronetwerken tussen datacenters groeit enorm snel en dit resulteert in grote volumes DCI-verkeer die om op optimale capaciteit vragen. Leveranciers springen in op deze behoefte met een nieuwe klasse apparatuur die speciaal voor webscale operators is gebouwd en geoptimaliseerd. Traditionele optische platforms zijn ontwikkeld voor telecomnetwerken in plaats van datacenters waardoor opschalen ingewikkeld is. Het stackable DCI-platform Waveserver van Ciena is specifiek ontwikkeld met het oog op DCI-verbindingen met hoge capaciteit en sluit perfect aan op de manier waarop ICP’s hun netwerken tegenwoordig bouwen en beheren.”
¬ Ron Kline, principal analyst Intelligent Networks bij Ovum

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.