Ciena introduceert nieuwe mogelijkheden voor de wereld van web-scale

Nieuwe chipsets, metroarchitectuur en mobiele backhaul-oplossingen bieden uitgebreide bandbreedte, efficiëntie en flexibiliteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 26 februari 2015 09:51 uur

De groeiende populariteit van cloud computing, netwerkvirtualisatie en open architecturen heeft gezorgd voor een nieuwe web-scale dynamiek, die ingrijpende gevolgen heeft voor de ontwikkeling van moderne netwerkarchitecturen. Als antwoord op deze dynamiek introduceert Ciena (NYSE: CIEN) nieuwe oplossingen waarmee operators, cloud-aanbieders en content providers hun klanten rijkere applicatie-ervaringen kunnen bieden en enorme aantallen gebruikers met content kunnen verbinden. Deze innovaties omarmen de filosofie van web-scale IT door meer bandbreedte te bieden en de kosten te stroomlijnen door krachtiger efficiëntie, netwerkautomatisering en flexibiliteit. De nieuwe oplossingen breiden de reikwijdte en capaciteit van onderzeese netwerken uit, vereenvoudigen regionale en metronetwerken en verlagen hun kosten en maken een snellere implementatie mogelijk van backhaul-netwerken op basis van small cells voor een verbeterde dekking in een steeds mobielere wereld.

Ciena past de concepten van web-scale IT nu toe op netwerken, zodat operators kunnen profiteren van de trends die met de web-scale dynamiek gepaard gaan. De nieuwe oplossingen zijn gebaseerd op het specialisme van Ciena in optische netwerken, pakketnetwerken, software en OPn –architectuur en zetten capaciteit in mogelijkheden om. Het gaat onder meer om de nieuwe WaveLogic 3 Extreme en Nano chipsets, de Coherent Select-architectuur voor metronetwerken en nieuwe small cell backhaul mogelijkheden voor mobiele netwerken.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

• Het rapport “Strategic Technology Trend: Web-scale Singularity Means Goodbye to Conventional IT Wisdom” van Gartner Research stelt: “Web-scale IT is een architectonische aanpak die in 2017 door 50 procent van alle wereldwijde bedrijven zal worden gebruikt; een stijging ten opzichte van minder dan 10 procent in 2013.”

• De nieuwe WaveLogic 3 Extreme chipset van Ciena biedt maximale bandbreedte over elke afstand voor zijn geconvergeerde pakket-optische platforms 6500 en 5430. De chipset verdubbelt de capaciteit van regio- en metronetwerken. In combinatie met de Flexible Grid technologie heeft de WaveLogic 3 Extreme-chipset een capaciteitsverhoging tot 85% mogelijk gemaakt in onderzeese netwerken. Deze innovatieve oplossingen worden reeds gebruikt door organisaties als Verizon, Southern Cross, Japan-US Cable en Trans Pacific Express en zijn van essentieel belang om te kunnen voorzien in de web-scale eisen die aan regionale, metro- en transatlantische netwerken worden gesteld.

• De nieuwe WaveLogic 3 Nano chipset wordt in de 6500- en 8700-platforms van Ciena gebruikt als erkenning voor het feit dat prestatievermogen en ruimte-efficiëntie voor sommige web-scale applicaties belangrijker zijn dan ruwe capaciteit. WaveLogic 3 Nano is speciaal ontwikkeld voor kostenefficiënt gebruik in metronetwerken. De chipset maakt het mogelijk om een hoge 100G-dichtheid te bieden met oplossingen die veel minder ruimte in beslag innemen en aanzienlijk energie-efficiënter zijn.

• De nieuwe fototonische architectuur Coherent Select van Ciena vertegenwoordigt een simpele en flexibele metro-architectuur die speciaal is ontwikkeld voor verbindingen met hoge capaciteit tussen content en gebruikers. Dit is een belangrijke eis van de moderne web-scale dynamiek. Coherent Select maakt gebruik van geavanceerde software, welke in combinatie met de ingebouwde mogelijkheden voor ontvangerafstemming van WaveLogic-chipsets operators de mogelijkheid biedt om 100G op kostenefficiënte wijze dichter bij het metronetwerk te brengen. Hiertoe hanteert Coherent Select een gebruiksvriendelijk connectiviteitsmodel dat de schaalbaarheid en kostenstructuur van grootschalige implementaties verbetert.

• Contentrijke web-scale applicaties worden steeds vaker vanaf mobiele apparaten gebruikt. Dit veroorzaakt verstopping van mobiele netwerken en problemen rond de dekking en kwaliteit van de gebruikerservaring. De verbeterde mobiele backhaul-oplossingen van Ciena bieden hiervoor een oplossing en helpen mobiele operators en grote backhaul-providers om heel snel draadloze small cells te implementeren, zowel binnen als buiten. De nieuwe Service Delivery Switches 3904 en 3905 van Ciena bouwen voort op de expertise van Ciena op het gebied van pakkettechnologie. Ze zorgen ervoor dat het backhaul-gedeelte van de small cell antennes altijd beschikbaar is en dat aan de service level agreements (SLA’s) wordt voldaan.

Managerscitaten:

“Content providers verhogen de investeringen in telecomnetwerken en zorgen voor veranderingen in de manier waarop diensten worden geleverd. Hierdoor worden er nieuwe eisen gesteld aan operators in alle soorten en maten, van traditionele telecomproviders tot OTT-providers en aanbieders van datacenter-diensten. Ciena investeert in de technologie die nodig is om unieke en aantrekkelijke oplossingen te ontwikkelen die antwoorden op deze specifieke problemen bieden,zoals kostenefficiëntere metro 100G en architecturen die zowel qua fysieke omvang als programmeerbaarheid schaalbaar zijn.”
– Andrew Schmitt, eerste analist Carrier Transport Networking bij Infonetics Research – nu een onderdeel van IHS Inc.

• “Operators van netwerken worden geconfronteerd met de realiteit van het ‘web-scale effect.’ Cloud-diensten, on demand netwerken en virtualisatie raken steeds meer ingeburgerd. Bedrijven verwachten 24 uur per dag, 7 uur per week te kunnen beschikken over connectiviteit, rekenkracht en opslagcapaciteit. Met de nieuwe coherente chipsets, metroarchitectuur en backhaul-oplossingen van Ciena kunnen onze klanten hun netwerk opwaarderen met de bandbreedte, efficiëntie en flexibiliteit die nodig zijn in de moderne wereld van web-scale.”
– Steve Alexander, senior vicepresident en CTO van Ciena

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...