Ciena luidt tijdperk in van het autonome, zelfsturende netwerk met WaveLogic Ai

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 1 november 2016 11:47 uur

Ciena introduceert WaveLogic Ai, de eerste volledig programmeerbare coherente modem die maximale netwerkprestaties levert voor minimale kosten. WaveLogic Ai combineert schaal, automatisering en intelligentie en vormt de fundamentele technologie die een zelfsturend netwerk mogelijk maakt. Dit is onmisbaar in een tijdperk van IoT, zelflerende machines en baanbrekende on-demand diensten.

WaveLogic Ai zet nieuwe prestatienormen neer die de rendabiliteit en flexibiliteit van transportnetwerken significant verbeteren binnen een brede reeks netwerktoepassingen. Met name in metro- en DCI-applicaties zorgt het voor 400G single carrier transmissie met ongekende statistieken op het gebied van vermogen en dichtheid. In regionale en lange-afstandsnetwerken zet WaveLogic Ai 200G en 300G als nieuwe standaard neer voor transmissie via de backbone, met als gevolg een verdubbeling van de capaciteit en een drastische verlaging van de kosten per bit. Voor onderzeese netwerken biedt WaveLogic Ai maximale capaciteit met maximaal bereik in afstanden tot wel 14.000 kilometer.

WaveLogic Ai biedt verhoogde intelligentie voor meer inzicht in het netwerk. Dit maakt autonome beslissingen mogelijk waarmee de netwerkprestaties verder verbeterd kunnen worden. Door middel van open interfaces monitort en verzamelt de modem kritische netwerkdata, inclusief ingebedde real time link-belasting, en neemt vervolgens zelf intelligente beslissingen over de capaciteit. WaveLogic Ai helpt bijvoorbeeld de optimale capaciteit te bepalen voor ieder mogelijk pad binnen het netwerk en kan afstemmen op verschillende capaciteitsniveaus van 100G tot 400G in stappen van 50G.

Aanvullende details:
• WaveLogic Ai bevordert Ciena’s expertise op het gebied van high-speed glasvezel met de volgende kenmerken:

Gigantische schaalbaarheid: WaveLogic Ai maakt gebruik van een geavanceerde, voor 400G geperfectioneerde, technologie-motor met een hogere baudrate om een dubbele capaciteit per kanaal mogelijk te maken, drie keer de afstand bij dezelfde capaciteit en vier keer de servicedichtheid voor minder dan de helft van het vermogen. Deze schaalbaarheid maakt 400GE en flexibele diensten mogelijk voor klanten, met een optimale ten opzichte van de flexibele capaciteit van de lijn.

Open automatisering en intelligentie: WaveLogic Ai is ontworpen om enorme hoeveelheden data over optische netwerkprestaties te berekenen en beschikbaar te maken via open interfaces die doorzocht kunnen worden om on-demand, programmeerbare netwerken te bouwen.

Uitgebreide afstembaarheid: Om de capaciteit beter te matchen met de systeemmarge, biedt Wavelogic Ai ongekende mogelijkheden om deze op elkaar af te stemmen. Dit gebeurt via open software interfaces die geautomatiseerde en intelligente beslissingen kunnen nemen, om zo operationele kosten te verlagen en handmatige fouten te voorkomen.

Voorheen onbereikbare efficiëntie binnen het netwerk: WaveLogic Ai biedt toegang tot real time informatie over de belasting van links. Daarmee krijgen operators meer inzicht in het netwerk en de mogelijkheid om het netwerk zo te installeren dat het optimale capaciteit en maximale efficiëntie behaalt.

“De groei van cloud computing, HD video en IoT heeft de manier waarop onze klanten het netwerk gebruiken en erop vertrouwen enorm veranderd. Om aan de huidige en toekomstige vraag te voldoen, moet het netwerk niet alleen schaalbaar zijn, maar ook intelligent en programmeerbaar om toezicht en controle te kunnen houden, en direct te kunnen reageren op de vraag vanuit gebruikers. De introductie van Ciena’s WaveLogic next-generation platform zorgt voor een nieuwe standaard voor glasvezelnetwerken en is een belangrijke stap in onze toekomstige netwerkevolutie”, aldus Glenn Wellbrock, Director of Optical Transport Planning bij Verizon.

• WaveLogic Ai zal beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2017.

Webinar
Op donderdag 3 november om 11 uur ET vertellen Ciena’s Rick Dodd, Chief of Open Architecture en Joe Cumello, Vice President of Portfolio and Solutions Marketing over WaveLogic Ai in de webinar “WaveLogic Ai – The Foundation of the Self-Driving Network.” Klik hier om je in te schrijven.

Ciena is pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van coherente optische transmissiesystemen. Meer dan 100.000 WaveLogic high-speed coherent line interfaces zijn verscheept en geïmplementeerd over meer dan 100 miljoen kilometer over de hele wereld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.