Ciena onthult Open Distributed NFV Solution

Levert virtualisatie aan de rand van het netwerk en maakt een snellere time-to-market van nieuwe enterprise applicaties en diensten mogelijk

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 9 november 2016 11:46 uur

Ciena versnelt de overstap naar gevirtualiseerde architecturen met de invoering van een open, distributed network functions virtualization (D-NFV) oplossing die is ontworpen om nieuwe toepassingen en netwerkdiensten uit te rollen op cloud-snelheid. Ciena’s nieuwe D-NFV-oplossing maakt het mogelijk voor netwerk operators om snel en betrouwbaar nieuwe virtuele netwerkdiensten uit te rollen. Het gaat dan bijvoorbeeld om SD-WAN, IP-routing, firewalls en encryptie van de door hen geprefereerde virtual network function (VNF) leverancier.

Belangrijkste feiten:

• Ciena’s D-NFV-oplossing is per direct beschikbaar en maakt gedistribueerde virtualisatie mogelijk via Blue Planet orchestratie, nieuwe plug & play carrier-grade D-NFV Infrastructure (D-NFVI) software en een nieuwe 3906mvi, met inbegrip van haar plugbare x86 NFV Server Module. De D-NFVI-software werkt ook op regulier verkrijgbare servers van derden.

• Ciena’s D-NFVI-oplossing biedt netwerkoperators een ruimere keuze en elimineert vendor lock-in. Alle elementen van Ciena’s D-NFVI-oplossing kunnen worden gecombineerd met componenten van derden, waardoor operators een complete oplossing op maat kunnen bouwen die het beste past bij hun behoeften.

• Klanten vragen om meer openheid en interoperabiliteit in multi-vendor omgevingen. Daarom is Ciena’s D-NFVI geworteld in carrier-grade software die Open Stack beter de hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid, beveiliging en het operationele model laat bieden dat netwerk operators nodig hebben voor gedistribueerde applicaties. De oplossing omvat ook een met DPDK-versnelde high-performance vSwitch, die voldoet aan MEF CE2.0.

• Klanten van Ciena kunnen kiezen uit drie performance varianten van de nieuwe 3906mvi x86 NFV-servermodules voor kosten-efficiënte implementaties die zijn afgestemd op specifieke prestatie-eisen. Ze kunnen zelfs D-NFVI-software van derde partijen hosten om de TCO omlaag te brengen.

• Operators kunnen ook gebruik maken van Professional Services van Ciena om de transformatie naar het aanbieden van virtuale netwerkdiensten veilig en betrouwbaar te versnellen.

“Het is welbekend dat netwerkoperators de dreigingen van OTT-spelers en dalende omzet uit netwerkconnectiviteit willen compenseren”, zegt Michael Howard, Sr., Research Director and Advisor, Carrier Networks, IHS Markit. “D-NFV komt wereldwijde operators tegemoet wat betreft hun behoefte aan zakelijke vCPE die het ultieme streven van carriers naar flexibele dienstverlening mogelijk maakt. Wij geloven dat de operators de flexibele ‘mix and match’-openheid van Ciena’s D-NFV-oplossing, speciaal ontworpen om aan de specifieke behoeften van individuele service providers te voldoen, graag willen uittesten.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

3W Infra
sims: I don't know why I come up as Velma Valento since I became a Google follower but you know it�...

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....