Ciena verrijkt Blue Planet met Analytics om klanten via Business Intelligence-functionaliteit te ondersteunen bij de transformatie van hun netwerken

Eerste Blue Planet Analytics applicatie Network Health Predictor helpt operators te anticiperen op netwerkstoringen en service-onderbrekingen te elimineren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 25 januari 2017 17:15 uur

Blue Planet Analytics combineert analytics met orchestration en policy. Door middel van machine learning wordt op basis van data uit verschillende bronnen de ervaring van de eindgebruiker verbetert en de netwerkoperatie vereenvoudigt. Blue Planet Analytics en de gerelateerde Network Health Predictor (NHP) applicatie zorgen er bijvoorbeeld voor dat een netwerk operator ruim van tevoren een notificatie krijgt als er signalen zijn dat een netwerkelement dreigt te falen en bekeken moet worden. Met Blue Planet Analytics en NHP voorkomt de netwerk operator niet alleen kostbare downtime en vermindert hij de reparatie- en onderhoudskosten, maar houdt een positieve, continue gebruikerservaring voor klanten in stand.

Belangrijkste feiten:
• Via de integratie van netwerkanalyse met orchestration en policy-systemen brengt Blue Planet Analytics voor operators autonomere netwerken dichterbij. Het is een strategische evolutie van Ciena’s Blue Planet software portfolio.
• Blue Planet Analytics is gebouwd op het open design en de flexibele micro-services-gebaseerde architectuur van Blue Planet. Op basis hiervan is het mogelijk om data te verzamelen uit elke bron, inclusief multiple-network leveranciers, lagen en fysieke of virtuele domeinen. Ook kan het gebruik maken van big data clustersystemen van derde partijen zoals Hadoop, Cloudera en Hortonworks.
• Ciena introduceert twee krachtige nieuwe mogelijkheden:
• Blue Planet Analytics is een robuust en flexibel software framework om data te verzamelen en normaliseren vanuit iedere bron binnen het netwerk en te integreren met analytics applicaties vanuit bovenliggende lagen van Ciena of derden.
• NHP is een nieuwe applicatie ontwikkeld voor Blue Planet Analytics. Het zorgt voor proactieve netwerk assurance en uitgebreide visualisatie. Hierbij wordt de waarschijnlijkheid van storingen op de optische, Ethernet en IP-lagen – voordat het effect daarvan de eindklant bereikt – intelligent beoordeeld. NHP is het eerste product dat gelanceerd wordt van een productfamilie van analytics applicaties voor Blue Planet Analytics.
• Blue Planet Analytics kan ook ‘as a service’; worden afgenomen via Ciena Specialist Services. Analytics Services maken gebruik van Blue Planet Analytics en gerelateerde applicaties om operators snel de voordelen van big data, intelligente automatisering en operations te laten behalen.
• Blue Planet Analytics en NHP zullen in februari 2017 beschikbaar worden

Managementcitaten:
• “Real-time data-analyses kunnen een game changer zijn voor operators omdat ze waardevolle inzichten bieden op het gebied van netwerkprestaties, trends en mogelijke problemen. Met Blue Planet Analytics kunnen netwerk operators intelligente netwerkautomatisering mogelijk maken en tegelijkertijd voldoen aan de toenemende klantbehoeften. Hoewel oplossingen voor data-analyses niet nieuw zijn brengt Ciena’s Blue Planet Analytics een meer samenhangende en open oplossing dan er tot nu toe op de markt is.”
Dana Cooperson, Research Director, Analysys Mason
• “We voorzagen al langer dat de huidige opkomende trends zoals 5G, IoT en virtualisatie de netwerken fundamenteel zouden veranderen en nieuwe businessmodellen zouden aanjagen. Een logische extensie van onze Blue Planet software suite, onze nieuwe Analytics functionaliteit en NHP applicatie stellen operators in staat om netwerkprestaties te verbeteren en versnelt voor onze klanten de transitie naar een intelligenter, geautomatiseerd en winstgevend netwerk.”
Nirav Modi, Vice President and General Manager, Blue Planet, Ciena

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.