Ciena verrijkt Blue Planet met Analytics om klanten via Business Intelligence-functionaliteit te ondersteunen bij de transformatie van hun netwerken

Eerste Blue Planet Analytics applicatie Network Health Predictor helpt operators te anticiperen op netwerkstoringen en service-onderbrekingen te elimineren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 25 januari 2017 17:15 uur

Blue Planet Analytics combineert analytics met orchestration en policy. Door middel van machine learning wordt op basis van data uit verschillende bronnen de ervaring van de eindgebruiker verbetert en de netwerkoperatie vereenvoudigt. Blue Planet Analytics en de gerelateerde Network Health Predictor (NHP) applicatie zorgen er bijvoorbeeld voor dat een netwerk operator ruim van tevoren een notificatie krijgt als er signalen zijn dat een netwerkelement dreigt te falen en bekeken moet worden. Met Blue Planet Analytics en NHP voorkomt de netwerk operator niet alleen kostbare downtime en vermindert hij de reparatie- en onderhoudskosten, maar houdt een positieve, continue gebruikerservaring voor klanten in stand.

Belangrijkste feiten:
• Via de integratie van netwerkanalyse met orchestration en policy-systemen brengt Blue Planet Analytics voor operators autonomere netwerken dichterbij. Het is een strategische evolutie van Ciena’s Blue Planet software portfolio.
• Blue Planet Analytics is gebouwd op het open design en de flexibele micro-services-gebaseerde architectuur van Blue Planet. Op basis hiervan is het mogelijk om data te verzamelen uit elke bron, inclusief multiple-network leveranciers, lagen en fysieke of virtuele domeinen. Ook kan het gebruik maken van big data clustersystemen van derde partijen zoals Hadoop, Cloudera en Hortonworks.
• Ciena introduceert twee krachtige nieuwe mogelijkheden:
• Blue Planet Analytics is een robuust en flexibel software framework om data te verzamelen en normaliseren vanuit iedere bron binnen het netwerk en te integreren met analytics applicaties vanuit bovenliggende lagen van Ciena of derden.
• NHP is een nieuwe applicatie ontwikkeld voor Blue Planet Analytics. Het zorgt voor proactieve netwerk assurance en uitgebreide visualisatie. Hierbij wordt de waarschijnlijkheid van storingen op de optische, Ethernet en IP-lagen – voordat het effect daarvan de eindklant bereikt – intelligent beoordeeld. NHP is het eerste product dat gelanceerd wordt van een productfamilie van analytics applicaties voor Blue Planet Analytics.
• Blue Planet Analytics kan ook ‘as a service’; worden afgenomen via Ciena Specialist Services. Analytics Services maken gebruik van Blue Planet Analytics en gerelateerde applicaties om operators snel de voordelen van big data, intelligente automatisering en operations te laten behalen.
• Blue Planet Analytics en NHP zullen in februari 2017 beschikbaar worden

Managementcitaten:
• “Real-time data-analyses kunnen een game changer zijn voor operators omdat ze waardevolle inzichten bieden op het gebied van netwerkprestaties, trends en mogelijke problemen. Met Blue Planet Analytics kunnen netwerk operators intelligente netwerkautomatisering mogelijk maken en tegelijkertijd voldoen aan de toenemende klantbehoeften. Hoewel oplossingen voor data-analyses niet nieuw zijn brengt Ciena’s Blue Planet Analytics een meer samenhangende en open oplossing dan er tot nu toe op de markt is.”
Dana Cooperson, Research Director, Analysys Mason
• “We voorzagen al langer dat de huidige opkomende trends zoals 5G, IoT en virtualisatie de netwerken fundamenteel zouden veranderen en nieuwe businessmodellen zouden aanjagen. Een logische extensie van onze Blue Planet software suite, onze nieuwe Analytics functionaliteit en NHP applicatie stellen operators in staat om netwerkprestaties te verbeteren en versnelt voor onze klanten de transitie naar een intelligenter, geautomatiseerd en winstgevend netwerk.”
Nirav Modi, Vice President and General Manager, Blue Planet, Ciena

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...