Ciena voert terabit-switch op om explosieve vraag naar webscale capaciteit te ondersteunen

Pakketoptisch platform 5430 biedt de hoogste capaciteit in de markt; de geïntegreerde chipset WaveLogic 3 Extreme Optics levert ongekende schaalbaarheid

 • Bedrijfsnieuws van
 • Ciena
 • geplaatst op
 • 27 augustus 2015 10:58 uur

Ciena ® (NYSE: CIEN) heeft verschillende nieuwe hardware- en softwaremogelijkheden toegevoegd aan zijn pakketoptische platform 5430. Deze terabit-switch is ontwikkeld om snellere verbindingen te bieden voor bandbreedte-intensieve on-demand applicaties en helpt operators om op kostenefficiëntere wijze netwerkdiensten aan te bieden. De nieuwe mogelijkheden van de 5430 vergroten de schaalbaarheid, efficiëntie en flexibiliteit van hybride pakketgeschakelde optische transportnetwerken nog verder en effenen daarmee de weg naar gevirtualiseerde, op SDN gebaseerde architecturen.

De vernieuwde 5430 is per direct verkrijgbaar en biedt tot 15 terabit (Tb/s) aan capaciteit voor providernetwerken, onderzeese netwerken en kabelnetwerken. Deze capaciteit is onontbeerlijk voor de dynamische webscale-wereld, waarin de groei van het netwerkverkeer wordt aangewakkerd door de populariteit van on-demand videostreaming, cloud computing en virtualized network functions (NFV).

Belangrijkste nieuwsfeiten:

 • Volgens marktonderzoeksbureau Dell’Oro beschikt Ciena voor het tweede jaar op een rij over het grootste marktaandeel op het gebied van optisch geschakelde pakketnetwerken. Tegen 2019 zal er naar verwachting 12,4 miljard dollar in deze markt omgaan.
 • De verbeteringen aan Ciena’s 5430 platform, mogelijk gemaakt door de geavanceerde chipsets van Ciena, bieden een tot vijf keer hogere poortdichtheid en een vier keer krachtiger switching-capaciteit. Tegelijkertijd daalt het energieverbruik per overgezette Gb/s met 60 procent. Dit alles binnen hetzelfde chassis en met de mogelijkheid om de upgrades uit te voeren zonder serviceonderbrekingen. De verbeterde 5430 reduceert operationele kosten, benodigde ruimte en netwerkcomplexiteit aanzienlijk.
 • De 5430 maakt gebruik van de WaveLogic 3 Extreme-chipset van Ciena voor een verviervoudiging van de 100G DWDM-poortdichtheid binnen hetzelfde chassis en een verbeterde modulatieflexibiliteit. Elke poort kan afzonderlijk worden geprogrammeerd voor QPSK- of 16QAM-modulatie, zodat operators met één kaart maximale capaciteit kunnen aanleveren, ongeacht de reikwijdte van hun netwerk.
 • Ciena heeft daarnaast een nieuwe reeks van functies voor pakketnetwerken toegevoegd aan de 5430 waarmee operators uitgebreide Metro-Ethernet-Forum (MEF)-diensten kunnen ontwikkelen. Daarmee kunnen ze profiteren van consistente netwerkdiensten, snellere provisioning en een naadloze overgang van circuit naar pakket.
 • De 5430 biedt meer flexibiliteit en automatisering van het netwerk dankzij het gebruik van de zich al bewezen OneConnect Intelligent Control Plane. De intelligente software optimaliseert de operationele processen, reduceert de kosten, versnelt de levering van nieuwe diensten en legt de basis voor een dynamischer netwerkinfrastructuur.
 • Het verbeterde platform wordt momenteel wereldwijd ingezet door gerenommeerde providers zoals SK Telecom, het grootste telecombedrijf van Korea, ter ondersteuning van geavanceerde mobiele en breedbanddiensten voor bedrijven en particulieren.

 

Managementcitaten:

 • “Om te kunnen slagen in de moderne on-demand wereld hebben providers flexibele, schaalbare en uiterst veerkrachtige netwerken nodig. Dat geldt niet alleen voor de core waarin het netwerkverkeer zich concentreert, maar ook voor onderzeese landingstations en draadloze aggregatiepunten. Onze geavanceerde chips verlenen de 5430 de hoogste protocol-onafhankelijke switchingcapaciteit binnen de branche. Operators profiteren daarmee van een groeitraject zonder serviceonderbrekingen en zonder extra operationele complexiteit.”
  • Francois Locoh-Donou, senior vicepresident Global Products Group bij Ciena
 • “De vraag naar bandbreedte groeit met de dag. Providers hebben daarom behoefte aan pakketoptische transportplatforms die ze eenvoudig kunnen upgraden om aan deze vraag tegemoet te komen. Het toekomstgerichte ontwerp van het 5430-platform van Ciena voorziet in deze behoefte. In tegenstelling tot veel concurrerende platforms kon de 5430 al naadloos worden opgewaardeerd naar de capaciteit die nodig is voor 100 Gbps-verbindingen. Nu kan een switchingcapaciteit tot maar liefst 15 Tbps gehaald worden.”
  • Rick Talbot, principal analist Optical Infrastructure bij Current Analysis

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.