Cisco breidt cloud-portfolio verder uit: flexibel, open en veilig

Baanbrekende hybride cloud-oplossing maakt weg vrij voor een wereld van vele, onderling verbonden publieke, private en hybride clouds

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cisco
  • geplaatst op
  • 28 januari 2014 11:45 uur

Cisco maakt bekend dat het zijn cloud-portfolio heeft uitgebreid met nieuwe producten en diensten, waaronder een baanbrekende hybride cloud-oplossing genaamd Cisco InterCloud. Deze oplossing maakt de weg vrij naar interoperabele en zeer goed beveiligde publieke, private en hybride clouds. Ook kunnen IT-organisaties hiermee de total cost of ownership van hun cloud services verlagen. Deze uitbreiding van het portfolio onderstreept ook het belang dat Cisco hecht aan openheid en toont de waardepropositie aan van Cisco’s bedrijfsmodel, waarbinnen partners een centrale rol spelen.

De nieuwe producten en diensten zijn:

  • Cisco InterCloud
  • Cisco Validated Design (CVD) voor geïntegreerd beheer en provisioning van cloud-omgevingen op Cisco/Red Hat
  • Cisco Services for Cloud Strategy, Management and Operations
  • Cisco Intelligent Automation for Cloud (IAC) 4.0.

“Cisco introduceerde twee jaar geleden het concept van de ‘World of Many Clouds’ en sindsdien hebben wij en onze partners een steeds grotere wereld van zeer veilige clouds ontwikkeld”, zegt Robert Lloyd, Cisco president development en sales. “De aankondiging van vandaag tijdens Cisco Live 2014 in Milaan, markeert een nieuwe stap in de evolutie van cloud computing. De portabiliteit van werklasten tussen clouds gaat enorme voordelen opleveren voor cloud-gebruikers en -aanbieders, wat de weg vrijmaakt voor een open en beveiligd cloud ecosysteem dat hogere niveaus van flexibiliteit en transparantie biedt.”

Cisco InterCloud
Cisco InterCloud, onderdeel van het Cisco One-platform, is infrastructuursoftware die hybride clouds ondersteunt, Daarbij kunnen organisaties naar behoefte hun werklasten eenvoudig en veilig combineren met en verplaatsen tussen publieke en private clouds, inclusief de data en applicaties. Ook alle bijbehorende netwerk- en beveiligingspolicies worden daarbij meegenomen.

Met Cisco InterCloud kunnen organisaties en cloud providers interoperabele en veilige hybride cloud omgevingen opzetten over meerdere publieke en private clouds. Applicatie-omgevingen kunnen draaien over zowel de eigen bedrijfsnetwerken en publieke clouds. Dankzij deze on-demand flexibiliteit en de mogelijkheid om werklasten te verplaatsen, kunnen organisaties op kosteneffectieve wijze een optimale cloud strategie kiezen.

Cisco blijft een open en op standaarden gebaseerde benadering van de cloud hanteren. Daardoor kunnen cloud gebruikers en aanbieders putten uit een robuust ecosysteem van toonaangevende technologieën, zonder dat ze vast komen te zitten aan een platform of leverancier. Cisco InterCloud zal in staat zijn om werklasten te verplaatsen van en naar deelnemende Cisco Powered cloud aanbieders, zoals BT, CSC/ServiceMesh, CenturyLink Technology Solutions en Virtustream. De adoptie van Cisco InterCloud door andere cloud aanbieders, via het InterCloud Provider Enablement Platform, geeft gebruikers zelfs nog meer keuze en flexibiliteit. Daarnaast is Cisco InterCloud ontworpen om werklasten te verplaatsen van en naar meerdere publieke clouds, inclusief Amazon Web Services en Microsoft Windows Azure.

Cisco InterCloud is bedoeld om te integreren met verschillende cloud managementoplossingen, zoals Cisco IAC, CSC/ServiceMesh’s Agility Platform, Red Hat CloudForms en andere oplossingen van Cisco’s partners. Tot de andere vooraanstaande technologiepartners die Cisco InterCloud ondersteunen, behoren EMC, Citrix, Denali Advanced Integration, Microsoft, NetApp, RackSpace, VCE en Zerto.

Cisco Validated Design (CVD) voor geïntegreerd beheer en provisioning van cloud omgevingen op Cisco/Red Hat
Cisco en Red Hat werken samen aan diverse initiatieven om OpenStack uit te breiden om daarmee open, interoperable cloud-omgevingen mogelijk te maken. Daarbij gaat het onder andere om Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (Paas) -oplosingen, waarmee klanten al hun cloud omgevingen kunnen beheren. Zo zijn beide bedrijven bezig om Cisco Prime netwerkbeheer en de Cisco IAC Service Catalog te integreren met het Red Hat OpenShift-platform. Daarmee wordt gezorgd voor dynamische schaalbaarheid, meer beveiliging, en geïntegreerd beheer en provisioning.

Nieuwe Cisco-diensten
Nieuwe Cisco diensten voor cloud strategie, management en operaties bieden organisaties meer flexibiliteit via een open een zeer veilige infrastructuur. Dit is gebaseerd op een aantal centrale succesfactoren voor het ontwikkelen van de cloud strategie van een organisatie, keuze uit verschillende consumptiemodellen, een lagere blootstelling aan risico’s en mogelijkheden voor het beveiligen en automatiseren van een cloud omgeving.

Met Cisco Cloud Consumption Services kunnen bedrijven het huidige gebruik van hun cloud-diensten inzichtelijk maken, evenals de risico’s van het ‘verborgen’ gebruik van cloud diensten (ook bekend als ‘Shadow IT’). Met Cisco Domain Ten Framework 2.0 kunnen bedrijven hun zakelijke prioriteiten evalueren, bepalen in hoeverre ze klaar zijn om naar de cloud te migreren en deze migratie plannen. Cisco Services for OpenStack bieden open en zeer veilige cloud omgevingen, aangepast aan de specifieke behoeften van de organisatie.

Cisco Intelligent Automation for Cloud (IAC)
Cisco Intelligent Automation for Cloud 4.0 vormt een complete oplossing voor cloud beheer, voor het uitrollen van private, publieke of hybride clouds door bedrijven en cloud serviceproviders. Deze nieuwe software biedt een uitgebreide servicecatalogus om elk soort IT-dienst te bestellen en te activeren via een gebruiksvriendelijk selfservice-portal. Integratie van Cisco IAC en Cisco UCS Director biedt de mogelijkheid om snel zowel een virtuele als een fysieke infrastructuur voor cloud toepassingen te realiseren op Cisco UCS en Nexus, of op hardware van derden.

IAC 4.0 biedt ook nieuwe functionaliteit voor de automatisering van virtuele netwerkdiensten, door de integratie met Cisco Prime Network Services Controller. Met de mogelijkheid om meerdere clouds te beheren binnen IAC 4.0, kunnen klanten verschillende cloud omgevingen op elkaar afstemmen, waaronder Amazon EC2, OpenStack en VMware. Samen met InterCloud maakt Cisco IAC nieuwe vormen van hybride cloud beheer mogelijk, waaronder geavanceerde opties voor het draaien van meerdere instanties van applicaties (‘advanced application placement’), het verplaatsen van werklasten op basis van policies en een consistente service lifecycle governance over meerdere clouds.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.