Cisco en Microsoft breiden partnership uit met nieuw cloudplatform

Voor snellere levering van services door cloud providers, via een geïntegreerd cloudplatform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cisco
  • geplaatst op
  • 12 maart 2015 10:12 uur

Cisco kondigt vandaag een uitbreiding aan van zijn partnership met Microsoft op het gebied van cloud en datacenters. Deze uitbreiding omvat een nieuwe gemeenschappelijk technologieplatform dat ontworpen is om sneller services te kunnen leveren aan service providers en hun overstap naar de Intercloud te versnellen. Verder hebben 14 cloud providers aangekondigd dat zij toetreden tot Cisco’s Intercloud partner-ecosysteem.

Clouddiensten van de volgende generatie vereisen vergaande compatibiliteit tussen hardware, software, netwerk, opslag en verwerking (compute). Het gevolg is dat cloud providers voor de uitdaging staan de complexiteit en de kosten in de hand te houden van het integreren van de infrastructuur en de applicatielagen. Deze integratie is nodig om nieuwe clouddiensten op de markt te brengen. Cisco en Microsoft spelen hier op in met het lanceren van de Cisco Cloud Architecture for the Microsoft Cloud Platform. Dit is een geïntegreerde oplossing die bestaat uit een combinatie van Windows Azure Pack en Cisco Application Centric Infrastructure (Cisco ACI).
Het nieuwe platform zorgt voor een sterke vereenvoudiging van de operaties en het sneller afleveren van hybride clouddiensten, tegen lagere kosten.

Marc Samsom, Datacenter Lead Cisco Nederland: “Cisco werkt hard aan de volgende innovatie van de cloud – de Intercloud. Net zoals we twintig jaar geleden afzonderlijke lokale netwerken hebben gekoppeld tot internet, verbindt Cisco nu losstaande clouds tot de Intercloud. Samen met Microsoft leveren we een vergaand geïntegreerde cloud-architectuur die onze partners in staat stelt om de time-to-market drastisch te versnellen en om de hybride clouddiensten te leveren waar onze klanten om vragen.”

Aziz Benmalek, general manager WW Hosting Service Providers van Microsoft: “Cisco en Microsoft hebben al een sterk partnership op het gebied van cloud en datacenters. Dat partnership breiden we vandaag uit met een gezamenlijke oplossing waarmee onze wederzijdse partners hun diensten snel kunnen leveren. Met dit cloudplatform kunnen zij hun omzet sneller vergroten. Het werk dat we gedaan hebben om Cisco ACI te integreren met Windows Azure Pack zorgt ervoor dat cloud providers hun time-to-market flink kunnen versnellen, terwijl hun kosten omlaag gaan. Samen helpen Cisco en Microsoft onze partners in te spelen op de huidige marktvraag en de snel veranderen behoeften van hun klanten.”

Geïntegreerd cloudplatform
De Cisco Architecture for the Microsoft Cloud Platform zal de bouwstenen leveren voor cloud providers die verder willen gaan dan het traditionele infrastructure-as-a service (IaaS) aanbod door klanten meer waarde te bieden met combinaties van IaaS, platform-as-a-service (PaaS) en software-as-a-service (SaaS).

De vergaande integratie van Cisco- en Microsoft-technologieën zullen cloud providers in staat stellen om een ongekende waarde te realiseren. Met de combinatie van Windows Azure Pack en Cisco Application Centric Architecture (ACI) kunnen partners diensten leveren, van netwerkdiensten en disaster recovery, tot diensten op het gebied van big data en enterprise-applicaties, met DevOps-snelheden. Hierdoor kunnen de kosten drastisch omlaag terwijl de time-to-revenue korter wordt. Met kant-en-klare policy management bibliotheken kunnen cloud providers veel sneller applicaties implementeren die consistent zijn met het beleid. Verder is Microsoft System Center 2012 R2 geïntegreerd met de Cisco Unified Computing System (UCS) Manager zodat cloud providers gemakkelijker grip kunnen houden op hun groeiende business.

Tot slot ondersteunen Cisco en Microsoft hun partners met een go-to-market benadering dat alles omvat, van ideeën voor diensten en het genereren van vraag tot het behouden van klanten. Cisco Powered en Microsoft Cloud OS Network (COSN) programma’s vullen elkaar volledig aan en bieden ongekende support voor cloud providers die dit nieuwe platform implementeren. Partners kunnen zo de kosten reduceren die zij vooraf moeten maken en het risico van de markt opgaan verminderen.

De nieuwe oplossing is primair ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van traditionele enterprise applicaties. De oplossing sluit aan op Cisco’s OpenStack-gebaseerde architecturen voor cloudwerklasten. De eerste referentiearchitectuur zal in april 2015 gepubliceerd worden.

Samen met partners aan de Intercloud bouwen
Cisco bouwt samen met zijn partners aan de Intercloud, een wereldwijd netwerk van aan elkaar gekoppelde clouds. Cisco’s Intercloud biedt een architectuur voor het Internet of Everything en is ontworpen voor applicaties met grote waarde voor de organisatie, voor real-time analyses, voor een bijna ‘oneindige’ schaalbaarheid en voor volledige naleving van lokale wet- en regelgeving rond data.

Met het toetreden van nog eens 14 cloud providers tot Cisco’s Intercloud partner-ecosysteem komt het aantal cloud providers boven de 60. Samen hebben zij meer dan 350 datacenters in 50 landen. De nieuwe Intercloud providers zijn: Bezeq International (Israël), City Cloud Technology (China), CTC – Itochu Techno Solution (China), Freudenberg IT (Duitsland), iLand (Verenigde Staten), Proximus (België), QSS (Bosnië), QTS (Verenigde Staten), Skyscape (Verenigd Koninkrijk), Telecom Italia (Italië), Telefonica (Mexico), Troila Technology Development (China), ViaWest (Verenigde Staten) en Yunan Nantian Electronic Information (China).

Cisco Intercloud ecosysteem-partners kunnen resellers worden van Cisco Cloud Services, resellers van clouddiensten die door andere ecosysteem-partners worden aangeboden en clouddiensten bijdragen aan het ecosysteem – of alle drie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.