Citrix wordt Corporate Sponsor van de OpenStack Foundation

De cloudinfrastructuur- en netwerkoplossingen van Citrix ondersteunen nu ook de belangrijkste OpenStack toepassingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Citrix
  • geplaatst op
  • 22 april 2015 10:29 uur

Citrix maakt vandaag bekend dat het Corporate Sponsor van de OpenStack Foundation is geworden. Met de deelname aan de sponsorgemeenschap van deze Foundation laat Citrix zien dat het de interoperabiliteit van standaard cloudplatforms zeer serieus neemt en dat het daadwerkelijk de keuzevrijheid en flexibiliteit in private, publieke en hybride clouds wil vergroten. NetScaler™ en XenServer™ van Citrix worden door de grootste aanbieders van cloudinfrastructuur ter wereld al gebruikt als kerninfrastructuur. Klanten die met OpenStack clouds ontwikkelen, kunnen nu ook deze oplossingen benutten.

Citrix zet zich als markleider in applicaties, mobiliteit, netwerken en clouddiensten al jaren in om branchebreed tot standaarden te komen en om het gebruik en de verspreiding van open source cloudprojecten te stimuleren. In de begindagen van het OpenStack-project heeft Citrix een actieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de programmeertaal en OpenStack-gemeenschap. Als Corporate Sponsor gaat Citrix nu op een heel breed terrein bijdragen leveren op het gebied van technologie en architectuur. Daarbij zullen de cloudinfrastructuur- en netwerkoplossingen van Citrix geïntegreerd worden met de belangrijkste OpenStack toepassingen.

Citrix blijft intussen andere branchestandaarden en open source initiatieven ondersteunen, zoals de Apache Software Foundation en Linux Foundation, en blijft investeren in cloudinfrastructuur-platforms zoals Apache CloudStack en CloudPlatform.

Meer dan 22.000 leden uit 150 landen wereldwijd maken gebruik van de OpenStack Foundation, die ontwikkelaars, gebruikers en hele ecosystemen ondersteunt met een compleet pakket aan gezamenlijke en deelbare toepassingen voor de ontwikkeling van publieke en private clouds.

Het volledige Engelstalige persbericht kunt u hier vinden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.