Claranet behaalt ISAE 3402-certificering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 12 december 2016 10:23 uur

BDO Accountants & Adviseurs heeft ISAE 3402 Type 1-certificering toegekend aan Claranet Benelux. Dit keurmerk bewijst dat Claranet zijn outsourcediensten op een zorgvuldige manier uitvoert. Claranet geeft klanten en externe accountants hiermee op transparante wijze inzicht in de manier waarop de organisatie de kwaliteitsbeheersing van de dienstverlening regelt. Zo hebben klanten de zekerheid dat de IT-processen die zij aan Claranet uitbesteden, in goede handen zijn.

ISAE 3402 is de standaard voor outsourcing. De meeste organisaties besteden IT of andere activiteiten uit aan serviceorganisaties. Bij deze outsourcing is het van belang dat de serviceorganisatie, die IT-diensten aanbiedt, betrouwbaar is. Betrouwbaarheid kan worden onderverdeeld in verschillende aspecten; risico beheersing, informatiebeveiliging, privacy, anti-fraude maatregelen en continuïteit. De ISAE 3402-standaard biedt uitgebreide mogelijkheden om over deze aspecten te rapporteren én deze rapportage te laten controleren (certificeren) door een externe accountant.

Betrouwbaarheid én kwaliteit
Een ISAE 3402-rapportage geeft niet alleen inzicht in de betrouwbaarheid en daarmee ook kwaliteit van de dienstverlening, maar is tevens een externe bevestiging dat de interne beheersing bestaat en effectief gewerkt heeft. Er zijn twee varianten van ISAE 3402 rapportages; een type I en een type II rapportage. Een type I richt zich op het bestaan van risico management en interne beheersing, een type II rapportage bevestigt ook de effectieve werking gedurende een bepaalde periode.

“Wij zijn heel trots op deze certificering. Het behalen van het eerste deel van de ISAE 3402-certificering is een logische volgende stap in de continue verbetering van onze dienstverlening”, zegt Wiebe Nauta, managing director van Claranet Benelux. “Wij zien het als onze plicht naar onze klanten en de gerelateerde toezichthouders toe om onze dienstverlening voortdurend te toetsen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Met de eerdere ISO-certificeringen en deze nieuwe ISAE 3402-certificering kunnen we onze klanten de garantie geven dat de uitbesteding van hun IT bij Claranet in goede handen is.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.