Claranet behaalt ISAE 3402-certificering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 12 december 2016 10:23 uur

BDO Accountants & Adviseurs heeft ISAE 3402 Type 1-certificering toegekend aan Claranet Benelux. Dit keurmerk bewijst dat Claranet zijn outsourcediensten op een zorgvuldige manier uitvoert. Claranet geeft klanten en externe accountants hiermee op transparante wijze inzicht in de manier waarop de organisatie de kwaliteitsbeheersing van de dienstverlening regelt. Zo hebben klanten de zekerheid dat de IT-processen die zij aan Claranet uitbesteden, in goede handen zijn.

ISAE 3402 is de standaard voor outsourcing. De meeste organisaties besteden IT of andere activiteiten uit aan serviceorganisaties. Bij deze outsourcing is het van belang dat de serviceorganisatie, die IT-diensten aanbiedt, betrouwbaar is. Betrouwbaarheid kan worden onderverdeeld in verschillende aspecten; risico beheersing, informatiebeveiliging, privacy, anti-fraude maatregelen en continuïteit. De ISAE 3402-standaard biedt uitgebreide mogelijkheden om over deze aspecten te rapporteren én deze rapportage te laten controleren (certificeren) door een externe accountant.

Betrouwbaarheid én kwaliteit
Een ISAE 3402-rapportage geeft niet alleen inzicht in de betrouwbaarheid en daarmee ook kwaliteit van de dienstverlening, maar is tevens een externe bevestiging dat de interne beheersing bestaat en effectief gewerkt heeft. Er zijn twee varianten van ISAE 3402 rapportages; een type I en een type II rapportage. Een type I richt zich op het bestaan van risico management en interne beheersing, een type II rapportage bevestigt ook de effectieve werking gedurende een bepaalde periode.

“Wij zijn heel trots op deze certificering. Het behalen van het eerste deel van de ISAE 3402-certificering is een logische volgende stap in de continue verbetering van onze dienstverlening”, zegt Wiebe Nauta, managing director van Claranet Benelux. “Wij zien het als onze plicht naar onze klanten en de gerelateerde toezichthouders toe om onze dienstverlening voortdurend te toetsen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Met de eerdere ISO-certificeringen en deze nieuwe ISAE 3402-certificering kunnen we onze klanten de garantie geven dat de uitbesteding van hun IT bij Claranet in goede handen is.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...