Claranet benoemd tot Microsoft Cloud Solution Provider

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 3 november 2015 11:06 uur

Microsoft heeft Claranet Benelux benoemd tot Microsoft Cloud Solution Provider (CSP). Hierdoor kan Claranet alle cloud-diensten van Microsoft, zoals Office 365 en Azure aan haar klanten leveren, zonder tussenkomst van andere leveranciers én zijn klanten vanaf nu ook verzekerd van de Nederlandstalige support van de Claranet-servicedesk.

Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, is erg enthousiast over de mogelijkheden van het CSP-programma: “Door de samenwerking met Microsoft kunnen wij onze klanten nog verder ontzorgen en kunnen ze met alle cloud-vragen en contracten bij 1 loket terecht. Claranet kan nu private, publiek én hybride cloud-diensten aanbieden. Het CSP-programma stelt ons in staat om nog succesvoller te zijn met behulp van de juiste inzet van IT. Alle Microsoft-cloud-diensten kunnen in een maandelijks abonnementsvorm geleverd worden in een flexibel afrekenmodel tegen gunstige voorwaarden. Daarnaast worden we betrokken bij de innovaties vanuit Microsoft waardoor we de nieuwe producten uit het Microsoft-portfolio als één van de eersten in de praktijk kunnen brengen.”

Microsoft CSP-programma
Microsoft introduceerde het CSP-programma vorig jaar tijdens de Worldwide Partner Conference (WPC) Washington D.C. Via dit programma kunnen een select aantal distributeurs, Managed Service Providers, ISV’s en Hosting Providers hun producten en diensten bundelen met Microsoft-cloud-diensten. De partner draagt daarbij zorg voor implementatie en beheer van de Microsoft-software, inclusief facturatie en ondersteuning. De klanten van Claranet hebben via het CSP-programma de mogelijkheid om hun bestaande dienstenpakket op abonnementsbasis uit te breiden met Microsoft-diensten en applicaties. Klanten hoeven dus zelf geen investering te doen en hebben het voordeel dat zij met Claranet één vast aanspreekpunt hebben voor al hun cloud-diensten.

Mark Wiertsema, Lead voor Hosting en Cloud Services bij Microsoft Nederland is blij met de partnership met Claranet: “Via het Cloud Solution Provider-programma werken wij nauw samen met onze hostingpartners om flexibele oplossingen te leveren waarin Microsoft-technologieën worden gecombineerd met de expertise en diensten van onze partner. Deze combinatie biedt enorme mogelijkheden voor partners om hun oplossingen te bundelen met het Microsoft-cloud-aanbod waardoor er voor de klanten een aangepaste stappenplan voor de route naar de cloud gemaakt kan worden.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.