Claranet benoemd tot Microsoft Cloud Solution Provider

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 3 november 2015 11:06 uur

Microsoft heeft Claranet Benelux benoemd tot Microsoft Cloud Solution Provider (CSP). Hierdoor kan Claranet alle cloud-diensten van Microsoft, zoals Office 365 en Azure aan haar klanten leveren, zonder tussenkomst van andere leveranciers én zijn klanten vanaf nu ook verzekerd van de Nederlandstalige support van de Claranet-servicedesk.

Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, is erg enthousiast over de mogelijkheden van het CSP-programma: “Door de samenwerking met Microsoft kunnen wij onze klanten nog verder ontzorgen en kunnen ze met alle cloud-vragen en contracten bij 1 loket terecht. Claranet kan nu private, publiek én hybride cloud-diensten aanbieden. Het CSP-programma stelt ons in staat om nog succesvoller te zijn met behulp van de juiste inzet van IT. Alle Microsoft-cloud-diensten kunnen in een maandelijks abonnementsvorm geleverd worden in een flexibel afrekenmodel tegen gunstige voorwaarden. Daarnaast worden we betrokken bij de innovaties vanuit Microsoft waardoor we de nieuwe producten uit het Microsoft-portfolio als één van de eersten in de praktijk kunnen brengen.”

Microsoft CSP-programma
Microsoft introduceerde het CSP-programma vorig jaar tijdens de Worldwide Partner Conference (WPC) Washington D.C. Via dit programma kunnen een select aantal distributeurs, Managed Service Providers, ISV’s en Hosting Providers hun producten en diensten bundelen met Microsoft-cloud-diensten. De partner draagt daarbij zorg voor implementatie en beheer van de Microsoft-software, inclusief facturatie en ondersteuning. De klanten van Claranet hebben via het CSP-programma de mogelijkheid om hun bestaande dienstenpakket op abonnementsbasis uit te breiden met Microsoft-diensten en applicaties. Klanten hoeven dus zelf geen investering te doen en hebben het voordeel dat zij met Claranet één vast aanspreekpunt hebben voor al hun cloud-diensten.

Mark Wiertsema, Lead voor Hosting en Cloud Services bij Microsoft Nederland is blij met de partnership met Claranet: “Via het Cloud Solution Provider-programma werken wij nauw samen met onze hostingpartners om flexibele oplossingen te leveren waarin Microsoft-technologieën worden gecombineerd met de expertise en diensten van onze partner. Deze combinatie biedt enorme mogelijkheden voor partners om hun oplossingen te bundelen met het Microsoft-cloud-aanbod waardoor er voor de klanten een aangepaste stappenplan voor de route naar de cloud gemaakt kan worden.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...