Claranet bereikt overeenstemming over de overname van CredibiliT en breidt uit naar Brazilië

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 15 december 2016 10:38 uur

Managed Services Provider Claranet heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Braziliaanse Cloud Services Provider CredibiliT Tecnologia Ltda. Hiermee groeit de organisatie niet alleen verder maar wordt er gelijk een stap gezet richting een nieuwe markt met een enorm groeipotentieel. De overname positioneert Claranet als een van de meest ambitieuze en dynamische spelers in de wereldwijde private, public en hybride markt van cloudhosting.

CredibiliT is opgericht in 2009 en implementeerde al snel een volledige adoptiestrategie voor de public cloud. Daarmee werd het direct een gerespecteerde cloudspeler in Brazilië, waar het één van de slechts twee aanbieders is met een AWS Premier Consulting Partner status. Daarnaast is onlangs ook Microsoft Azure opgenomen in het portfolio en is inmiddels de Silver Cloud Platform competentie bereikt. Met haar multi-cloud-aanpak heeft CredibiliT zich gepositioneerd als de flexibele Cloud Service Provider voor klanten die nieuwe applicaties willen bouwen of migreren naar Amazon Web Services of Microsoft Azure. Beide cloudleveranciers hebben datacenters in de regio São Paulo, van waaruit zij Latijns-Amerika bedienen.

CredibiliT heeft een jaarlijkse omzet van circa € 9 miljoen, telt 40 medewerkers en bedient vanuit het hoofdkantoor in São Paulo, Brazilië 100 klanten uit een breed scala van sectoren, waaronder Pepsico, Webmotors, Smiles, Editora Abril en TV Globo.

Met een ambitieuze groeistrategie is de Claranet Groep gestaag gegroeid in Europa, zowel autonoom als door acquisitie. De groep heeft een jaarlijkse omzet van ruim € 252 miljoen, telt meer dan 1.250 medewerkers en werkt voor meer dan 5.800 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Nederland en Brazilië.

In een reactie op de overname zegt Charles Nasser, oprichter en CEO van de Claranet Group:
“Deze overname biedt ons de mogelijkheid om de toonaangevende cloud-dienstverlener te worden in Brazilië, wat een zeer interessante en snelgroeiende markt is. Ondanks dat we al vele jaren wereldwijd operationele platforms voor onze klanten beheren, is dit onze eerste overname buiten Europa. Met combinatie van CredibiliT en Claranet, die al het hoogste niveau van bekwaamheid in zowel AWS en Azure had, wordt de concurrentiepositie nog sterker in de Braziliaanse markt en geeft dit ons nieuwe mogelijkheden voor groei.”

De beide oprichters van CredibiliT, Daniel Galante (CEO) en André Guerra (CFO), blijven in de nieuwe organisatie belangrijke senior executives van Claranet in Brazilië. Claranet is van plan om haar Braziliaanse organisatie verder te versterken door middel van nieuwe schaalvoordelen en een groter portfolio, om zo de groei in de regio verder te versnellen in de regio.

Daniel Galante geeft commentaar: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Claranet. Deel uitmaken van een grotere organisatie met een soortgelijke focus geeft ons de mogelijkheid om sterker te groeien, zal onze geloofwaardigheid te versterken en geeft ons toegang tot schaalvoordelen en meer klanten, kansen en investeringscapaciteit. Met het vieren van haar 20ste verjaardag, is Claranet een van de meest gevestigde internet- en clouddienstverlener in de industrie. Belangrijk is dat we hiermee de juiste veerkracht hebben om een sterke positie te behouden in een markt die consequent groeit en onderhevig is aan constante verandering.”

Over CredibiliT
Opgericht in 2009, CredibiliT (uitgesproken als “credible-IT”) is een Premier Consulting Partner & Managed Services Partner van Amazon Web Services in Brazilië. Experts op het gebied van Cloudadoptie, door middel van een innovatief business model, het leveren van diensten “as you need” met “pay as you go”. De Professional Services omvatten Solution Design, Infrastructure Migration Design, Application Migration Design, Security, 24×7 Service Desk Operations en Customer Support en Service Level Agreements om de beste klantervaring te garanderen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.