Claranet breidt cloud-aanbod uit met Office 365

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 1 december 2015 10:48 uur

Claranet Benelux breidt per direct haar cloud-aanbod uit met Office 365. Na de benoeming van Claranet als Cloud Solution Provider (CSP) door Microsoft is Office 365 de eerste dienst die aan het portfolio wordt toegevoegd. Klanten kunnen Office 365 direct en zonder tussenkomst van andere leveranciers afnemen in het pakket bij Claranet en zijn daarmee verzekerd van de Nederlandstalige support van de eigen servicedesk. 

Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, is blij met deze eerste stap binnen het CSP-programma: “We zien de toenemende vraag naar standaardisatie bij onze klanten en de Microsoft-diensten onder Office 365 maken daar een belangrijk deel van uit. Tot op heden konden we uiteraard Microsoft-diensten vanuit het SPLA-contract leveren aan onze klanten maar met de toevoeging van Office 365 kunnen we voor onze klanten de drempel voor de stap naar de cloud verlagen. Office 365 kunnen we in een volledig stand-alone-model leveren maar ook is opname in een eigen Private Cloud-omgeving een optie. In beide gevallen geldt dat het operationeel management met een gerust hart overgedragen kan worden aan Claranet; wij beheren de oplossing en zorgen voor complete ontzorging op dit gebied.”

Office 365

Office 365 omvat de vertrouwde productiviteitstoepassingen van Microsoft die al jaren gebruikt worden in de standaard kantooromgeving, zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Het biedt overal toegang tot e-mail, documenten, contactpersonen en agenda’s, met een hoogwaardige beveiliging en betrouwbaarheid. Office 365 is een alles-in-één service met betaling naar verbruik voor een betaalbare prijs. Office 365 synchroniseert e-mail, contactpersonen en agenda’s realtime op verschillende apparaten waardoor gebruikers altijd over de laatste versie van de bestanden beschikken.

Online & Offline

Ongeacht of er online of offline gewerkt wordt, Office 365 staat 24/7 klaar op de computer, tablet of telefoon. Daarmee werken gebruikers gemakkelijk samen met collega’s, partners en klanten, met documenten die altijd up-to-date en vanaf bijna elke locatie toegankelijk zijn. En online kan er tegelijkertijd samengewerkt worden in Office-bestanden en kunnen gebruikers elkaars wijzigingen direct zien. Samenwerken was nog nooit zo eenvoudig. Met Office 365 is het niet meer nodig om zorgen te maken over IT: alle services zijn altijd beschikbaar en up-to-date.

Microsoft CSP-programma

Microsoft introduceerde het CSP-programma vorig jaar tijdens de Worldwide Partner Conference (WPC) Washington D.C. Via dit programma kunnen een select aantal distributeurs, managed serviceproviders, ISV’s en hostingproviders hun producten en diensten bundelen met Microsoft-cloud-diensten. De partner draagt daarbij zorg voor implementatie en beheer van de Microsoft software, inclusief facturatie en ondersteuning. De klanten van Claranet hebben via het CSP-programma de mogelijkheid om hun bestaande dienstenpakket op abonnementsbasis uit te breiden met Microsoft diensten en applicaties. Klanten hoeven dus zelf geen investering te doen en hebben het voordeel dat zij met Claranet één vast aanspreekpunt hebben voor al hun Cloud-diensten.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.