Claranet helpt Van Cranenbroek met groei van de web-omgeving

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 22 september 2015 14:15 uur

Van Cranenbroek is de eerste gebruiker van Claranet’s Web Acceleration & DoS Protection (WADP) in Nederland. Deze dienst is door Claranet ontwikkeld voor organisaties met bedrijfskritische web-applicaties. De dienst verbetert de prestaties, beveiliging en beschikbaarheid van web-applicaties.

Acceleratie
WADP wordt geleverd vanuit de Europese Claranet datacenters en vereist geen additionele hardware of software. De dienst is exclusief beschikbaar voor Claranet klanten met publiek gerichte web-applicaties. Claranet zorgt ervoor dat bedrijfskritische web-applicaties niet alleen 24×7 optimaal beschikbaar blijven maar versneld worden door gebruik te maken van meerdere knooppunten, die zijn verdeeld over de Europese Claranet datacentra (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk). Alle statische en dynamische herbruikbare content wordt transparant opgeslagen in de caching systemen die in deze datacentra staan opgesteld. Dit maakt het mogelijk om de content van de web-applicaties sneller vanuit de cache te serveren dan wanneer het rechtstreeks vanaf de webservers wordt geleverd. Hierdoor wordt de laadtijd van de pagina of applicatie verminderd wat de gebruikerservaring verbetert.

Cache-nodes
Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux legt uit: “Webacceleration & DoS Protection maakt gebruik van een aantal grote cache-nodes die op de grens tussen het Claranet-netwerk en het internet staan geïnstalleerd. Hiermee kan zowel statische als dynamische content direct geleverd worden zonder de servers zelf te belasten. Hiermee kun je grote hoeveelheden verkeer aan zonder dat je web-omgeving in de problemen komt door de belasting.” “Voor ons een prima oplossing,” vult Maarten Verhappen, Hoofd IT van Van Cranenbroek, aan, “we hebben een enorme stijging gehad in het aantal mensen die onze online nieuwsbrief willen ontvangen. Na het versturen van de nieuwsbrief per e-mail naar onze klanten zagen we dat onze web-omgeving het moeilijk begon te krijgen. Met deze dienst die voor onze hostingoplossing staat, zien we dat de servers zonder moeite alles goed kunnen verwerken. Het overgrote deel van de content wordt door Claranet uit de cache gestuurd, en zelfs nog sneller dan het elke keer vanuit de server moet worden geleverd.”

Bescherming
Naast de acceleratie voor de web-omgeving zorgt WADP ook nog voor een additionele bescherming. De dienst maakt gebruik van een reeks van voorzieningen die worden gecombineerd met de capaciteit van het Claranet netwerk om de meerderheid van de netwerk- en applicatie-aanvallen af te slaan voordat deze invloed gaan hebben op de systemen en diensten van de klant. Claranet gebruikt meerdere technologieën om verkeer te filteren op het entreepunt van het Claranet netwerk. WADP heeft de mogelijkheid om grote hoeveelheden verkeer te absorberen of juist te leveren over het Claranet-netwerk om latency te verminderen en de prestaties van applicaties te verbeteren. Dit resulteert in een sterk verbeterde beschikbaarheid en capaciteit zonder dat het oorspronkelijke platform een upgrade nodig heeft. Zelfs als de originele webservers down zijn (de klant heeft een incident op het web-platform, problemen met het netwerk, is bezig met een migratie, etc.) kan Claranet dankzij de combinatie van acceleratie en bescherming de statische en dynamische herbruikbare content gedurende 4 uur blijven leveren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.