Claranet kondigt Azure-dienstverlening aan

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 10 maart 2016 13:31 uur

Claranet Benelux heeft tijdens het seminar ‘Kies uw cloud’ nieuwe Microsoft Azure-dienstverlening aangekondigd. Na de benoeming van Claranet als Cloud Solution Provider (CSP) door Microsoft, is Azure de tweede dienst die aan het portfolio wordt toegevoegd nadat in december 2015 Office 365 is geïntroduceerd. Klanten kunnen hiermee Office 365 én Azure direct en zonder tussenkomst van andere leveranciers afnemen bij Claranet en zijn daarmee verzekerd van de Nederlandstalige support van de eigen servicedesk. 

Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, legt uit: “Claranet is al jarenlang succesvol met een breed portfolio van clouddiensten. Ons Virtual Data Centre gebruiken we om zogenaamde IaaS en PaaS aan te bieden en vanuit het Private Cloud-platform wordt een complete privé bubbel aangeboden op basis van de online werkplek. We zien echter ook dat de Public Cloud een belangrijke rol gaat spelen de komende tijd. We kunnen onze ogen ervoor sluiten maar het is niet realistisch dat dit een tijdelijke storm is die overwaait. Claranet heeft hier inmiddels op ingespeeld door middel van deelname aan het Cloud Service Provider-programma van Microsoft waarbij we inmiddels Office 365 hebben opgenomen in ons portfolio.”

Henk Liebeek, Product Manager bij Claranet Benelux, is enthousiast over de volgende stap binnen het CSP-programma: “De toevoeging van Azure-dienstverlening aan ons portfolio is een logische volgende stap. Tijdens het Seminar ‘Kies uw cloud’ op het Microsoft-kantoor op Schiphol bleek nogmaals dat de vraag welke cloud-vorm geschikt is voor welke organisatie niet simpel te beantwoorden is. Het is een combinatie van kosten, functionaliteit en mogelijke compliancy die zorgt voor een juiste fit van een cloudplatform met de organisatie. Ontwikkelingen gaan razendsnel en met de toevoeging van Azure-dienstverlening aan ons portfolio kunnen we in een klap de volledige range Private, Public en Hybride cloud leveren. Naast Azure zelf bieden we ook migratie, beheer en verdere ontwikkeling van de omgeving op het Azure-platform aan. Door dit te combineren met ons netwerkportfolio, Office 365 en onze eigen Private Cloud kunnen we de complete IT van onze klanten faciliteren.”

Microsoft Azure

Azure is een flexibel cloudplatform dat zowel voor grote bedrijven als voor MKB-bedrijven interessant is. Het biedt interessante mogelijkheden voor de opslag van data en back-up en recovery. Het aan- of uitzetten van een server is een fluitje van een cent en de gebruiker betaalt alleen voor het daadwerkelijke verbruik van de diensten. Organisaties zijn hierdoor in staat de kosten te optimaliseren en om met inzet van IT sneller te innoveren. De toepassingen van Azure zijn legio. Vanuit IT-perspectief kan het platform worden ingezet ter vervanging van het huidige serverpark of eigen datacentrum. Het verkleint de time-to-market van nieuwe toepassingen zonder dat er resources nodig zijn voor lokaal ICT-beheer. Gezien de voordelen die Azure biedt, is het cloud-platform van Microsoft interessant voor zowel ICT als de business.

Microsoft CSP-programma

Microsoft introduceerde het CSP-programma in 2014 tijdens de Worldwide Partner Conference (WPC) Washington D.C. Via dit programma kan een select aantal distributeurs, managed serviceproviders, ISV’s en hostingproviders hun producten en diensten bundelen met Microsoft-cloud-diensten. De partner draagt daarbij zorg voor implementatie en beheer van de Microsoft software, inclusief facturatie en ondersteuning. De klanten van Claranet hebben via het CSP-programma de mogelijkheid om hun bestaande dienstenpakket op abonnementsbasis uit te breiden met Microsoft diensten en applicaties. Klanten hoeven dus zelf geen investering te doen en hebben het voordeel dat zij met Claranet één vast aanspreekpunt hebben voor al hun Cloud-diensten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.