Claranet leider in Gartner’s nieuwste Magic Quadrant

Gartner publiceert Magic Quadrant voor Cloud Enabled Managed Hosting, Europe 2015

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 7 juli 2015 10:11 uur

Voor het derde jaar op rij is Claranet in 2015 gepositioneerd als een leider in het Gartner Magic Quadrant voor Cloud-Enabled Managed Hosting, Europa. Met de positionering in het Magic Quadrant, gepubliceerd door Tiny Haynes et al. op 30 juni 2015, bevestigt Claranet haar positie als een van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde hosting, netwerk en communicatie-diensten in Europa.

In haar laatste rapport stelt Gartner dat organisaties in het Leaders Quadrant bewijzen, dat ze een stabiele kracht zijn in de markt, sterk kunnen innoveren op basis van hun bestaande producten en betrouwbaar zijn voor het invullen van enterprise-klasse behoeften. Ze hebben hun technische bekwaamheid reeds bewezen en hebben het vermogen om diensten te leveren aan een brede range van klanten. Ze kunnen verschillende klantoplossingen leveren als stand-alone dienst maar ook volledig geïntegreerd met andere diensten.

“We hebben grote stappen gemaakt in het afgelopen jaar ter ondersteuning van onze lange termijn visie en om onze slagkracht te verbeteren in geheel Europa,” geeft Charles Nasser, CEO en oprichter van Claranet aan. “De strategisch belangrijke acquisities in Portugal en Spanje versterken onze Iberische aanwezigheid, terwijl het versterken van onze relatie met grote infrastructure providers, zoals AWS en Microsoft, de ontwikkeling van meer innovatieve diensten heeft vergemakkelijkt. Wij zijn van mening dat deze verbeteringen ons in staat stellen om onze klanten beter dan ooit te ondersteunen wat terug te vinden is in onze verbeterde positie in het Magic Quadrant van dit jaar.”

Gartner’s Magic Quadrant rapport biedt een ‘snapshot’ van de markten en hun deelnemers. Het stelt gebruikers in staat om sterke punten van leveranciers te vergelijken met het oog op hun huidige en toekomstige behoeften. Gartner beoordeelde het hostingportfolio van Claranet op zowel de volledigheid van gebruikte visie als de executiekracht met behulp van 15 gewogen criteria.

Charles Nasser: “De Europese markt voor Managed Hosting consolideert snel rond een handvol grote aanbieders, waarvan Claranet er één is. Eerder dit jaar hebben we met succes een herfinanciering georganiseerd wat ons nieuwe flexibiliteit heeft gegeven om de organisatie verder te ontwikkelen, zowel middels nieuwe acquisities als productontwikkeling, terwijl het er tegelijkertijd voor zorgt dat onze groei op de langere termijn duurzaam is.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.