Claranet neemt Cloud Service Provider NovaData over

Het resultaat van deze krachtenbundeling maakt Claranet één van de grootste leveranciers van clouddiensten aan middelgrote bedrijven in Zuid-Nederland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 17 april 2014 16:18 uur

Claranet, één van Europa’s grootste onafhankelijke Managed Services Providers, lijft de Nederlandse Cloud Service Provider NovaData in. De overname maakt onderdeel uit van Claranet’s groeistrategie. Het doel van deze strategie is dat Claranet de grootste cloud-dienstverlener voor middelgrote bedrijven in West-Europa wordt. De overname van NovaData, dat jaarlijks een omzet van ruim € 7 miljoen noteert, verstevigt de positie van Claranet als een van de toonaangevende leveranciers van managed hosting- en applicatiediensten in Zuid-Nederland. Door de overname profiteren klanten van een uitgebreider dienstenportfolio en de expertise van beide bedrijven.

NovaData, opgericht in 2008 en gevestigd in Eindhoven, is een professionele zakelijke ICT-dienstverlener die zich richt op middelgrote en grote bedrijven en instellingen. Het dienstenaanbod van NovaData vormt een naadloze aanvulling op dat van Claranet. Daarmee is NovaData een meer dan natuurlijke partner voor Claranet. NovaData heeft klanten in diverse branches zoals gezondheidszorg, dienstverlening en productie.

Claranet is gestaag gegroeid sinds de oprichting in 1996 en kan gezien worden als een waar succesverhaal in de Europese technologiemarkt. De overname van NovaData is de meeste recente in een reeks overnames die Claranet in heel Europa de afgelopen 18 maanden deed, zoals: Star in het Verenigd Koninkrijk (november 2012), Typhon in Frankrijk (december 2012) en onlangs Echiron in Portugal (februari 2014) en Grita in Frankrijk (maart 2014).

Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet Group: “Deze overname maakt onderdeel uit van de groeistrategie van Claranet en zorgt ervoor dat we onze teams en ons dienstenportfolio blijven ontwikkelen en uitbreiden. Het bevestigt onze ambitie om de grootste onafhankelijke aanbieder van managed services in Europa te worden en positioneert Claranet hierdoor als een van dé toonaangevende leveranciers van managed hosting- en applicatiediensten in Nederland.”

Ruud Joosten, Managing Director van Claranet Benelux: “We werken al geruime tijd toe naar deze stap. We zien deze overname echt als een krachtenbundeling van twee succesvolle providers. Onze dienstenportfolio’s sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor we niet zomaar twee bedrijven aan elkaar koppelen. De kreet ‘1+1=3’ is in dit geval zeker aan de orde. Vanaf dag één profiteren onze klanten van de ontstane synergie.”

Bert Verhoeff, oprichter en Managing Director van NovaData: “De krachtenbundeling tussen NovaData en Claranet Group levert ongekende mogelijkheden op voor onze klanten, onze partners en onze medewerkers. Ze zullen allemaal profiteren van de pan-Europese activiteiten van Claranet, haar sterke financiële basis en een uitgebreid dienstenportfolio.”

De nieuwe directie van Claranet Benelux zal bestaan uit huidig Managing Director Ruud Joosten en Finance Director Léon Mikkers, aangevuld met NovaData’s oprichter en Managing Director Bert Verhoeff als Sales Director. Als gevolg van deze overname heeft Claranet Group een jaarlijkse omzet van meer dan € 160 miljoen, circa 800 medewerkers, meer dan 4.500 klanten en vestigingen in 6 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.