Claranet neemt Grita over; een Franse hostingspecialist voor de zorgsector

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 4 maart 2014 11:25 uur

Claranet, een van Europa’s grootste onafhankelijke managed services providers, heeft Grita, een Grita_logo.png gespecialiseerde leverancier van hosting-diensten aan de gezondheidszorg in Frankrijk overgenomen. Grita is in bezit van het HADS-certificaat (Hébergeur Agrée de Données de Santé), de accreditatie van het Franse ministerie van Volksgezondheid voor hosting van persoonlijke medische gegevens. De overname is onderdeel van Claranet’s ambiteuze groeistrategie, resulterend in de grootste cloud-dienstverlener voor middelgrote bedrijven in West-Europa.

Sinds de specialisatie in gezondheidszorg en de opkomende e-pharmacy branche in 2010, is Grita uitgegroeid tot een toonaangevende speler met meer dan 50 grote klanten in de sector, waaronder Philips en Agfa. Het was een van de eerste bedrijven in Frankrijk die de HADS-accreditatie behaalde. Haar gespecialiseerde dienstenportfolio is een directe aanvulling op het bestaande portfolio van Claranet en breidt de expertise van het bedrijf in beheerde hosting en hosted webapplicaties verder uit.

De HADS-accreditatie, in combinatie met Claranet’s bestaande ISO 27001 en PCI-DSS certificeringen, zorgt ervoor dat het bedrijf een van de weinige providers in Frankrijk is die deze combinatie van de belangrijkste hosting-accreditaties bezit, en dat het haar aandeel uitbreidt in dit snelgroeiende marktsegment.

Claranet is gestaag gegroeid sinds de oprichting in 1996 en kan gezien worden als een waar succesverhaal in de Europese technologiemarkt. De overname van Grita is de meeste recente in een serie van overnames van het bedrijf in de afgelopen 18 maanden in heel Europa – met onder andere Star (Verenigd Koninkrijk, 2012), Typhon (Frankrijk, 2012), Cgest (Portugal, 2012) en onlangs Echiron (Portugal, februari 2014).

  • Claranet wordt een van de weinige dienstverleners in Frankrijk met een gecombineerde HADS, PCI-DSS en ISO 27001 certificering, en breidt haar aandeel uit in een nieuw marktsegment
  • Overname versterkt de positie van Claranet als de grootste onafhankelijke leverancier van cloud-diensten aan middelgrote bedrijven in West-Europa
  • Aan de ambitieuze strategie van snelle expansie wordt gevolgd gegeven – met Grita als meest recente overname in een reeks van overnames (Star, Typhon, Cgest en Echiron)
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.