Claranet ontvangt AWS Premier Consulting Partner status

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 15 september 2016 12:35 uur

Claranet heeft van Amazon Web Services (AWS) de Premier Consulting Partner status ontvangen als erkenning voor de kracht van haar AWS-dienstenportfolio. Claranet is de eerste aanbieder in Gartner’s Magic Quadrant voor Managed Hybrid Cloud Hosting, Europa 2016, en één van de slechts tien dienstverleners in Europa die dit partnerlevel hebben bereikt. Het AWS Partner Network (APN) is een programma dat is ontworpen om partners te helpen een succesvol AWS-portefeuille op te bouwen.

De criteria voor het bereiken van Premier Partner status omvatten technische expertise en succesvolle AWS-cases en implementaties. Premier Consulting Partners moeten een sterke basis met gecertificeerde technische consultants, een APN DevOps-competentie en ten minste één andere APN-competentie kunnen overleggen. Daarnaast dienen ze een gezonde inkomstenstroom te genereren op AWS-gebied, ondersteund door aanzienlijke investeringen in hun AWS-ervaring en een succesvol track-record op het gebied van implementaties van klantoplossingen op AWS.

Claranet biedt een holistische hybride IT-aanpak en investeert op strategisch niveau om een Europa-breed ‘center of excellence’ op te bouwen voor het leveren van managed services op Public Cloud-platforms. Daartoe zijn AWS-specialisten in Spanje (Celingest), Frankrijk (Morea) en het Verenigd Koninkrijk (Bashton) onlangs ingelijfd. De AWS-klanten omvatten momenteel BBC Worldwide, Dassault, ITV, Liverpool Football Club, Orange, Superdry en Virgin Holidays.

Olivier Beaudet, CMO van Claranet, is enthousiast: “Het bereiken van Premier Partner-status is een belangrijke mijlpaal voor Claranet en één die de investeringen van de afgelopen jaren die we in AWS hebben gedaan, rechtvaardigt. We zien AWS als een echte enabler van de flexibiliteit van de business, en het vormt da nook een essentieel onderdeel van onze productroadmap én corporate strategie. Als Premier Partner zijn we in staat zijn om nog meer samen te werken met AWS zodat onze klanten nog meer kunnen profiteren van het platform en hun organisaties sneller en beter kunnen transformeren.”

“Er is een enorme vraag naar AWS in de markt, maar veel organisaties – met name die tussen MKB en Enterprise in vallen – zijn van oudsher uitgesloten om te kunnen profiteren van de enorme voordelen, simpelweg omdat ze niet over de nodige vaardigheden, kennis en ervaring beschikken. Partnerprogramma’s stellen organisaties in staat om te profiteren van de zeer innovatieve infrastructuur aangeboden door AWS, maar dan met aanvullende diensten en ondersteuning.” vervolgt Olivier Beaudet.

De Premier Consulting Partner status geeft Claranet toegang tot een aantal speciale privileges. Deze omvatten onder andere het bijwonen van AWS Professional Service Boot Camp trainingen, klantgerichte ‘Joint Webinars’ met AWS en geeft onze medewerkers titels als AWS Partner Account Manager en AWS Solution Architect.


Over Claranet

Claranet is uw betrouwbare partner in IT met jarenlange expertise op het gebied van (online) werkplekken, security, netwerken, managed hosting én cloud. In een complexe wereld die continu verandert, maakt Claranet IT begrijpelijk en beheersbaar.

Claranet is gespecialiseerd in het verzorgen van geïntegreerde IT-oplossingen op maat voor organisaties waar continuïteit van processen afhankelijk is van IT. Met haar dienstverlening ontzorgt Claranet organisaties en biedt ze de vereiste beschikbaarheid en flexibiliteit om bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen om zo een voorsprong in de markt te verkrijgen of uit te bouwen. Voor alle diensten geldt: veiligheid voor alles! De veiligheid van bedrijfskritische gegevens en systemen is de voornaamste zorg. Claranet gaat voor de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen waardoor klanten zich volledig kunnen richten op hun eigen kernactiviteiten.

De dienstverlening van Claranet is letterlijk en figuurlijk grensverleggend. Met een jaaromzet van meer dan € 252 miljoen en ruim 1.200 medewerkers is Claranet in zes landen vertegenwoordigd met kantoren, datacenters en een eigen internationaal netwerk. Ondanks de internationale groei heeft de focus sinds de oprichting in 1996 altijd op de lokale dienstverlening gelegen, vanuit lokale kantoren en vanuit lokale datacenters. Claranet is in 2016 voor het vierde opeenvolgende jaar door Gartner gepositioneerd als een ‘leider’ in het Magic Quadrant voor Managed Hybrid Cloud Hosting in Europa.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.