Claranet versterkt het managed hosting portfolio met de overname van Ardenta

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 25 juli 2016 17:43 uur

Claranet heeft IT-dienstverlener Ardenta uit het Verenigd Koninkrijk overgenomen. Ardenta is gespecialiseerd in het ontwerp, bouwen en beheer van E-commerce platformen, met een bijzondere expertise in hoog-volume transactionele database management. Deze expertise vult Claranet’s groeiende applicatie management capaciteiten aan, en vergroot haar vermogen om klanten te ondersteunen op het gebied van on-premise platformen, Claranet’s Private Cloud en public cloud management.

Het in Surrey gevestigde bedrijf is opgericht in 2001 en heeft een jaaromzet van ruim € 7 miljoen. Ardenta werkt voor een brede range van branches en heeft een specifieke focus op media en E-gaming met de BBC, ITV, Ladbrokes en William Hill onder haar klanten. Het bedrijf wordt onderdeel van de Claranet Groep, en Ardenta oprichters, Neil Truby en Scott Hanson, zullen samenwerken met het senior management team van Claranet om de organisaties te integreren en de aanhoudende groei te bevorderen.

Michel Robert, Managing Director van Claranet UK, zei: “We zijn verheugd om Ardenta van harte welkom te heten in de Claranet Groep. Ardenta’s ervaring met E-commerce systemen en database management is een mooie aanvulling van onze expertise, wat leidt tot nieuwe en verbeterde diensten voor onze klanten. Deze overname is de meest recente in een lijn van strategisch belangrijke overnames die we hebben gedaan in de afgelopen twee jaar, verspreid over Europa.”

Claranet is gestaag gegroeid, zowel organisch als via acquisities, en dit strategische partnerschap draagt verder bij aan ambitieuze groeistrategie van Claranet. Deze overname, kort na de overname van Diademys in Frankrijk, betekent dat de Claranet Groep nu een jaaromzet heeft van € 252 miljoen, met meer dan 1.200 medewerkers en meer dan 5.700 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Portugal.

Neil Truby, mede-oprichter en Managing Director van Ardenta, voegt toe: “We zijn verheugd te kunnen toetreden tot de snel groeiende Claranet Groep. Het stelt ons in staat om te profiteren van de schaalvoordelen die het partnership met een grotere organisatie biedt. Onze klanten zullen profiteren van een van de breedste portfolio van geïntegreerde IT-diensten in heel Europa, alsmede de grote expertise opgebouwd in 20 jaar geschiedenis van Claranet. Er zijn veel culturele en strategische overeenkomsten tussen Ardenta en Claranet, dus ik ben blij met deze krachtenbundeling en verwacht aanzienlijke groeikansen voor ons in het Verenigd Koninkrijk en Europa.”

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.