Claranet voegt ShareFile toe aan haar portfolio

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 12 januari 2017 10:13 uur

Claranet Benelux breidt per direct haar portfolio uit met ShareFile van Citrix. De hedendaagse zakelijke omgeving kent een explosie van data en applicaties en een alsmaar groeiende behoefte aan samenwerking. ShareFile is van begin tot eind, ontwikkeld voor organisaties om hun teams gemakkelijker te laten samenwerken, zowel intern als extern met hun partners, klanten en leveranciers.

Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, is enthousiast over deze nieuwe dienst: “We gebruiken al lange tijd Citrix als een van de basiscomponenten voor onze Online Werkplek en zijn enorm tevreden over de mogelijkheden en het gebruikersgemak. De toevoeging van ShareFile is hierin een logische vervolgstap waardoor we onze klanten een uitermate goed alternatief bieden voor de Shadow IT die de organisaties in sluipt.

Waar medewerkers op zoek zijn naar alternatieve technologieën om hun werk makkelijker te maken, worstelt de IT-afdeling vaak met de ondersteuning en databeveiliging. Met ShareFile kunnen we een uitermate goede oplossing bieden waarbij het gebruiksgemak van de medewerker wordt gecombineerd met beveiliging zoals de IT-afdeling die graag zou zien. ShareFile biedt namelijk ook
itstekende mogelijkheden om te voldoen aan de strenge regels op het gebied van datafragmentatie en het verlies van zicht op data in de nieuwe Europese wetgeving voor databeveiliging GDPR die per mei 2018 actief wordt.”

Controle en gebruiksgemak
ShareFile maakt het voor de IT-afdeling mogelijk om gegevens op elk device en op elke locatie toegankelijk te maken, zodat mensen beter kunnen samenwerken, terwijl maximaal wordt voldaan aan de eisen van de organisatie op het gebied van security, beheer en compliance. De oplossing biedt bovendien de meest uitgebreide functieset voor gegevensbescherming binnen de branche.

De IT-afdeling behoudt hiermee volledige controle over de toegang tot, en het opslaan, van de versleutelde data. Alle in ShareFile opgeslagen data en wachtwoorden kunnen in één keer worden gewist van een device dat gestolen of verloren is. De IT-afdeling kan het device ook verwijderen van de lijst met apparaten die toegang mogen hebben tot ShareFile-accounts of het gebruik van het device voor een bepaalde tijd aan banden leggen.

Het is ook mogelijk om policy’s te creëren die data op een mobiel device na zekere tijd verwijderen. De IT-afdeling kan alle activiteiten van een gebruiker auditen en bijhouden, inclusief de toegang tot en het delen van data, in het kader van compliance, maar ook om inzicht te krijgen in het gebruik van gegevens.

Branchespecifieke oplossingen
Veel branches, waaronder financiële instellingen, verzekeringen en vastgoed, hebben specifieke behoeften als het gaat om workflow en compliance. ShareFile voorziet in deze behoeften en kan worden ingezet op een manier die veelvoorkomende en branchespecifieke situaties structureert, met name in accountancy en gezondheidszorg. Het hoge niveau van maatwerk en kennis van de branche maakt dat ShareFile haar klanten kan voorzien van workflows die zijn afgestemd op hun specifieke wensen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.