Clavister helpt communications service providers om veilig gebruik te maken van SDN & NFV

Clavister brengt de voordelen van SDN en NFV in kaart en biedt CSP’s een richtsnoer voor een juiste strategische aanpak van de migratieplanning

  • Bedrijfsnieuws van
  • Clavister
  • geplaatst op
  • 14 november 2016 11:37 uur

Clavister (Nasdaq: CLAV), leider in krachtig presterende oplossingen voor netwerkbeveiliging, heeft het rapport “Virtualized Security – The end of Big Iron” gepubliceerd. De publicatie  biedt communications services providers (CSP’s) een richtlijn voor het plannen van een veilige overstap naar SDN en NFV, zodat ze optimaal kunnen profiteren van de strategische en operationele voordelen van deze netwerktechnologieën. Volgens Gartner kunnen CSP’s die netwerkinfrastructuren op basis van SDN en NFV implementeren een reductie van de operationele kosten van 60% verwachten en een reductie van de investeringskosten van 40%*. Dit biedt hen bovendien de mogelijkheid om diensten te introduceren zoals Software-Defined WAN en gevirtualiseerde CPE’s (apparatuur op locatie). De overstap naar dynamische SDN/NFV-omgevingen is reeds van start gegaan. Ruim 70% van alle CSP’s zal tussen nu en 2018 een proof of concept van NFV en SDN uitvoeren. Meer dan de helft van alle CSP’s zal deze technologieën implementeren om hun concurrentiepositie te behouden.

Het rapport van Clavister geeft aan hoe CSP’s die overstappen op SDN/NFV voor passende beveiliging kunnen zorgen. De publicatie laat zien hoe CSP’s een einde kunnen maken aan problemen die de prestaties en schaalbaarheid in de weg zitten. Daarnaast wordt uitgelegd hoe CSP’s de interoperabiliteit van hun netwerk kunnen waarborgen, kernapplicaties kunnen ondersteunen, een soepel migratietraject kunnen realiseren en proofs of concept kunnen opschalen tot productieomgevingen.

Andreas Åsander, product marketing manager bij Clavister: “In een tijd waarin CSP’s proberen te profiteren van de flexibiliteit en schaalbaarheid die SDN en NFV te bieden hebben, is het van cruciaal belang dat ze beveiligingsmechanismen in hun nieuwe netwerkomgevingen inbouwen om hun infrastructuur en de gegevens van hun abonnees tegen cyberbedreigingen te beschermen. De inflexibele fysieke beveiligingsappliances die CSP’s momenteel gebruiken, bieden echter niet de schaalbaarheid waar gevirtualiseerde infrastructuren om vragen. Dit fnuikt de innovatie en kan resulteren in kwetsbaarheden in de beveiliging.  Om maximale waarde uit SDN/NFV-implementaties te halen en te profiteren van de potentiële omzetstromen, moet de beveiliging een integraal onderdeel uitmaken van deze gevirtualiseerde functies. De gevirtualiseerde beveiligingsoplossingen van Clavister stellen CSP’s en operators in staat om flexibeler te werk te gaan en hun netwerk op naadloze en flexibele wijze uit te breiden. Ze kunnen daarbij beveiligingsmechanismen op elk punt in het netwerk inbouwen en telkens opnieuw forse kostenbesparingen realiseren.”

Volgens Gartner kunnen SDN en NFV bijdragen aan robuuste omzetstromen uit nieuwe digitale diensten en markten en voor verbetering zorgen van zakelijke netwerkservices zoals on demand virtuele VPN-diensten. Deze technologieën maken dit mogelijk dankzij ingrijpende verbeteringen van de operationele efficiëntie, flexibiliteit en innovatie van netwerkservices. CSP’s zouden investeringen in SDN en NFV moeten overwegen als de enige manier om een technologische koploperspositie in te nemen in een sterk verzadigde telecommarkt*.

De Virtualized Network Firewalls (VNF’s) van Clavister zijn speciaal ontwikkeld voor telecommunicatienetwerken. Ze bieden ondersteuning voor een breed scala aan beveiligingstoepassingen, zoals LTE/5G backhaul-beveiliging, Gi/SGi-firewalling, roaming-beveiliging, beveiliging van gevirtualiseerde CPE’s, draadloze optimalisatie en domeinbeveiliging. De VNF’s van Clavister bieden volledige ondersteuning voor belangrijke branchenormen zoals 3GPP e ETSI-NFV om een naadloze integratie te waarborgen.

Het rapport “Virtualized security – the end of Big Iron” van Clavister is samen met de publicatie “Gartner Market Insight: Key Strategic Implications for CSPs’ CTO, CIO and CMO to Consider When Planning SDN and NFV” beschikbaar via https://www.clavister.com/events/gartner

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.