Cloubrid en Equinix scheppen keuzevrijheid tussen cloudaanbieders

Cloudbrid biedt hybride clouddiensten en Managed Services aan vanuit Equinix datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 29 november 2016 09:06 uur

Cloubrid, leverancier van managed hybride cloudoplossingen slaat de handen ineen met datacenterdienstverlener Equinix. Samen brengen ze gebruikers van cloudoplossingen flexibiliteit en keuzevrijheid tussen cloudaanbieders. Het gebrek aan controle dat veel klanten ervaren bij het operationele beheer van meerdere IT-omgevingen voor verschillende workloads, is hierdoor verleden tijd.

De markt voor hybride (cloud)oplossingen voor dataopslag groeit. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn belangrijke drijfveren van bedrijven, die lokale (on-premise) IT-omgevingen steeds vaker combineren met verschillende cloudomgevingen. Gebruikers van cloudoplossingen zien zich echter ook geconfronteerd met verschillende issues.

Oplossingen voor gebruik van de cloud
Het ophalen van grote hoeveelheden data kan lang duren en gaat gepaard met een kostenpost, een premium bedrag (de cost out). Daarbij staat data, vaak privacygevoelig, veelal niet in Nederland opgeslagen. Een (hybride) cloudstrategie brengt ook de vraag met zich mee: in welk bestandsformat komt de data retour? De prijsmodellen die cloud-aanbieders hanteren, zijn daarbij zelden transparant. Het operationeel beheer is complex, waardoor het risico bestaat om te betalen voor functionaliteiten die niet gebruikt worden. Een ander aspect is dat de SLA’s van cloudproviders doorgaans niet dezelfde zekerheden geven die bedrijven gewend zijn bij on-premise of private cloudomgevingen.

Equinix en Cloubrid tackelen deze problemen, door een nieuw concept te lanceren. Dit concept is gebaseerd op NetApp Data Fabric-technologie, geplaatst in een Amsterdams Equinix datacenter. Via dit platform maakt Cloudbrid onder meer mogelijk dat er een transparant en consistente dataportabiliteit mogelijk wordt, evenals snellere verbindingen met hyperscalers zoals AWS, Google en Azure. Ook profiteren klanten van duidelijke SLA’s over de gehele keten, transparante prijzen voor verschillende workloads en ontzorging in technisch en operationeel beheer.

Keuzevrijheid tussen cloud-aanbieders
“Om ons portfolio van datamanagementdiensten verder te optimaliseren, maakt Cloubrid gebruik van de unieke connect-services van Equinix. Hiermee zijn wij in staat om alle mogelijke workloads vanuit onze Hybride Cloud Services te ontsluiten, zowel naar de bestaande hyperscalers als naar diverse serviceproviders”, aldus Odin Nijenhuis, Business Development binnen Cloubrid. Cloubrid heeft sinds haar oprichting een forse toename gezien van Managed Hybride Cloud Services binnen het NetApp partner kanaal en haar klanten.

Eric Bruins, partner manager Equinix: “Cloubrid voorziet klanten van een unieke oplossing. Door deze samenwerking is Equinix in staat om klanten alle keuzevrijheid te bieden van de diverse cloudaanbieders. Alle platformen kunnen namelijk bij ons worden ondergebracht, waarbij Equinix vanuit een SLA de verantwoording neemt over de gehele keten. Wij hebben ons dan ook gecommitteerd aan het motto van Cloubrid: ontzorgen, zoals ontzorgen bedoeld is.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.