Cloud-diensten versnellen doorvoering van businessaanvragen

Implementatie cloud grote impact op werkwijze IT

  • Bedrijfsnieuws van
  • Telindus
  • geplaatst op
  • 19 februari 2016 11:05 uur

Maar liefst 33,6 procent van de IT-professionals zegt dankzij de implementatie van cloud-diensten sneller aan de aanvragen van de business en klanten te kunnen voldoen. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 295 Nederlandse IT-professionals die antwoord gaven op de vraag welke impact de implementatie van cloud-diensten heeft gehad op de IT-afdeling. Met 25,8 procent staat kostenverlaging van IT op een tweede plek, gevolgd door een toename in tijd voor innovatieve projecten (20,3%). Ook heeft 12,5 procent van de ondervraagden aangegeven geen voordelen te ervaren.

De implementatie van cloud-diensten biedt de IT-afdeling ruimte en mogelijkheden om werkzaamheden anders in te richten dan voorheen. De IT-afdeling heeft hierdoor niet alleen meer tijd om innovatieve IT-projecten op te pakken, maar ervaart ook een hogere beschikbaarheid dan voorheen. De flexibelere schaalbaarheid door de inzet van cloud-diensten en de toenemende beschikbaarheid zorgen ervoor dat IT effectiever kan bijdragen aan het behalen van gestelde bedrijfsdoelstellingen.

Harm de Haan, Manager Consultancy en Advisory Board member bij Telindus: “Het is mooi om te zien dat bij veel bedrijven de slagkracht omhoog gaat na het inzetten van cloud-diensten. Het is belangrijk dat vanuit een langetermijnvisie gekozen wordt voor de implementatie van cloud-diensten en dat het niet een doel op zich is. Op deze manier kan het beste bepaald worden op welke vlakken cloud het meeste resultaat oplevert, zodat diensten op de meest effectieve plek afgenomen kunnen worden. Dit maakt cloud een prachtig middel om als bedrijf te innoveren en de gestelde bedrijfsdoelstellingen te behalen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.