Cloud Services Provider Solid Partners brengt datacenter infrastructuur onder bij ITB2 in Apeldoorn

  • Bedrijfsnieuws van
  • ITB2
  • geplaatst op
  • 26 mei 2015 12:58 uur

Het management van Solid Partners, een landelijk opererende cloud- en virtualisatie services provider uit Deventer met een sterke aanwezigheid binnen het MKB waaronder veel organisaties in het notariaat, heeft de datacenter infrastructuur van zijn klanten ondergebracht bij ITB2 Datacenters. Het in 2013 opgeleverde datacenter van ITB2 in Apeldoorn biedt Solid Partners een energie-efficiënte en redundante colocatie omgeving inclusief de nodige connectiviteit, dichtbij huis zodat de eigen engineers snel ter plekke kunnen zijn voor onderhoudswerkzaamheden en calamiteiten.

Solid Partners begon in 2001 als lokaal automatiseringsbedrijf voor MKB bedrijven in de regio Deventer. Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot een leverancier van cloud- en virtualisatie oplossingen met een eigen NOC (Network Operations Center) in Deventer en afnemers door heel Nederland – inclusief internationaal opererende klanten. Solid Partners is met name sterk vertegenwoordigd binnen de MKB markt waaronder veel organisaties binnen het notariaat.
De cloud services provider levert behalve on-site automatiseringsdiensten een breed spectrum aan cloud gebaseerde Microsoft oplossingen, waaronder Exchange, Sharepoint, Lync, Office 365, maar bijvoorbeeld ook Citrix Desktop, Exact, en cloud-gebaseerde camera beveiligingsoplossingen; evenals hosted VoIP diensten en hosting infrastructuur oplossingen waaronder VPS en colocatie.

Om de cloud gebaseerde diensten te kunnen leveren, gebruikte het management van Solid Partners tot nu toe twee datacenters in respectievelijk Amsterdam en Enschede. Het bedrijf was echter op zoek naar een datacenter aanbieder die op een centrale plek in Nederland – dichtbij huis – carrier-neutrale colocatie diensten kon bieden. De keuze viel op ITB2 Datacenters, op het energie-efficiënt ingerichte datacenter van ITB2 in Apeldoorn dat vanwege zijn energie-efficiëntie in 2013 een finaleplek behaalde bij de internationale DatacenterDynamics EMEA Awards.

Regionale datacenters
“Ik geloof in de kracht van efficiënt gemanagede regionale datacenters met een goede connectiviteitsinfrastructuur,” zegt Herbert Voordes, algemeen directeur en eigenaar van Solid Partners. “Onze cloud services maken een steeds groter deel uit van ons totale automatiseringsaanbod. Het betekent dat wij steeds meer diensten online en dus gecentraliseerd vanuit het datacenter leveren. Onze engineers moeten dus regelmatig een keer in het datacenter werkzaamheden uitvoeren en daarom mogen de aanrijtijden niet te groot zijn. Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn biedt ons de nieuwste en modernste datacenter technieken en de hoogste graad van beveiliging, op slechts 5 minuten rijden vanaf Deventer.”
Bij het inrichten van de datacenter infrastructuren voor de verschillende cloud services, gebruikt Solid Partners altijd A-merken. De firewalls komen bijvoorbeeld van Juniper en de core switches komen van HP. Die A-merk kwaliteit zocht Solid Partners ook in zijn colocatie aanbieder. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet in het datacenter van ITB2 in Apeldoorn ben geweest,” zegt Voordes. “Ik ken het datacenter van ITB2 in Deventer wel, daar heb ik zelf al een keer gekeken, maar in het geval van Apeldoorn ben ik afgegaan op het oordeel van mijn collega’s. Zij hebben mij laten weten dat het datacenter in Apeldoorn eersteklas kwaliteit is met gebruik van de modernste, bewezen technologieën. Alles is zeer redundant uitgevoerd, wat voor onze klanten belangrijk is omdat het zorgt voor continuïteit en hoge up-time.”

Channel positionering
“Onder andere onze operationeel directeur was laaiend enthousiast en zwaar onder de indruk van het datacenter dat door ITB2 in Apeldoorn is ontwikkeld,” zegt Voordes. “Daarnaast is connectiviteit en ook de redundantie in stroomvoorziening voor ons belangrijk, evenals de beveiliging. Bij het datacenter in Apeldoorn zijn die voorzieningen perfect voor elkaar. Met behulp van biometrie is bijvoorbeeld de hoogste graad van beveiliging aangebracht. Ook de medewerkers die de apparatuur moesten plaatsen, die internationaal al heel wat datacenters van binnen hebben gezien, waren zeer enthousiast. Mijn conclusie was daarom, als meerdere mensen van Solid Partners zó enthousiast zijn dan moet het datacenter wel high-tech zijn.”
Voor Solid Partners is de specifieke positionering van ITB2 Datacenters binnen de ICT toeleveringsketen eveneens een belangrijk gegeven. Voordes: “De datacenter dienstverlening van ITB2 stopt waar wij verder gaan, en andersom. Racks met goede connectiviteit, maximale redundantie in stroomvoorziening en beveiliging, dat zijn zaken waar ITB2 goed in is. Dat is een specialisme en zeker niet onze core business. Wijzelf zijn goed in cloud-gebaseerde diensten op het gebied van kantoorautomatisering. Dat ITB2 alleen colocatie doet is voor ons belangrijk. Wij nemen onze klanten namelijk regelmatig mee naar het datacenter. Als channel partners moet je elkaar in zo’n geval 100 procent kunnen vertrouwen, je moet geen concurrenten van elkaar zijn. Gelukkig is de channel positionering van ITB2 helder.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...