Clouddiensten Previder voldoen aan beveiligingsnorm DigiD

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 12 juni 2014 15:30 uur

De clouddiensten van Previder voldoen aan de door de overheid gestelde beveiligingseisen aan DigiD-web applicatie-omgevingen. Deze conclusie trok een onafhankelijke auditor op basis van een onderzoek dat werd uitgevoerd in het kader van de verplichting die overheidsorganisaties hebben om jaarlijks een ‘ICT- beveiligingsassessment DigiD’ te laten uitvoeren. Previder mocht op grond van het gunstige resultaat een DigiD Assurance in ontvangst nemen middels een Third Party Mededeling (TPM). Dit houdt in dat Previder vanaf nu ook ‘privacy’ gevoelige DigiD-omgevingen mag hosten.

Jaarlijkse herhaling

Als voorbereiding op de succesvolle audit nam men bij Previder eerst alle relevante facetten kritisch onder de loep. Security officer en projectleider Rob Imming: “We hebben dit proces snel doorlopen doordat we vanuit de organisatie veel commitment hebben gekregen.” Eric Vredeveldt, directeur van Previder, beaamt dit: “Wij hebben sterk de ambitie om met onze datacenters ook overheidsinstellingen en software leveranciers voor de overheidssector te kunnen bedienen. Het feit dat we nu officieel voldoen aan de DigiD-norm, is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze dienstverlening. We gaan dit onafhankelijke onderzoek dan ook zeker jaarlijks herhalen, om onze klanten de zekerheid te kunnen bieden dat we aan de actuele eisen voldoen.”

Conform norm ministerie

DigiD is het digitale authenticatiesysteem dat ervoor zorgt dat overheid en publieke dienstverleners via hun websites op een betrouwbare manier zaken kunnen doen met burgers. Het onderzoek bij Previder was toegespitst op de ICT-beveiliging van de diensten Cloud Server en Managed Firewall, alsmede een aantal ondersteunende processen. De auditor hanteerde de ‘Norm ICT-beveiligingsassessments’ zoals opgesteld door Logius, regieorganisatie achter DigiD en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het onderzoek werd geïnitieerd in samenwerking met Innovadis B.V., specialist in onder andere e-commerce. Innovadis zelf ontving een TPM als leverancier van het webportaal schuldhulpverlening, waarvan de hosting wordt verzorgd door Previder.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.