Clouddiensten Previder voldoen aan beveiligingsnorm DigiD

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 12 juni 2014 15:30 uur

De clouddiensten van Previder voldoen aan de door de overheid gestelde beveiligingseisen aan DigiD-web applicatie-omgevingen. Deze conclusie trok een onafhankelijke auditor op basis van een onderzoek dat werd uitgevoerd in het kader van de verplichting die overheidsorganisaties hebben om jaarlijks een ‘ICT- beveiligingsassessment DigiD’ te laten uitvoeren. Previder mocht op grond van het gunstige resultaat een DigiD Assurance in ontvangst nemen middels een Third Party Mededeling (TPM). Dit houdt in dat Previder vanaf nu ook ‘privacy’ gevoelige DigiD-omgevingen mag hosten.

Jaarlijkse herhaling

Als voorbereiding op de succesvolle audit nam men bij Previder eerst alle relevante facetten kritisch onder de loep. Security officer en projectleider Rob Imming: “We hebben dit proces snel doorlopen doordat we vanuit de organisatie veel commitment hebben gekregen.” Eric Vredeveldt, directeur van Previder, beaamt dit: “Wij hebben sterk de ambitie om met onze datacenters ook overheidsinstellingen en software leveranciers voor de overheidssector te kunnen bedienen. Het feit dat we nu officieel voldoen aan de DigiD-norm, is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze dienstverlening. We gaan dit onafhankelijke onderzoek dan ook zeker jaarlijks herhalen, om onze klanten de zekerheid te kunnen bieden dat we aan de actuele eisen voldoen.”

Conform norm ministerie

DigiD is het digitale authenticatiesysteem dat ervoor zorgt dat overheid en publieke dienstverleners via hun websites op een betrouwbare manier zaken kunnen doen met burgers. Het onderzoek bij Previder was toegespitst op de ICT-beveiliging van de diensten Cloud Server en Managed Firewall, alsmede een aantal ondersteunende processen. De auditor hanteerde de ‘Norm ICT-beveiligingsassessments’ zoals opgesteld door Logius, regieorganisatie achter DigiD en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het onderzoek werd geïnitieerd in samenwerking met Innovadis B.V., specialist in onder andere e-commerce. Innovadis zelf ontving een TPM als leverancier van het webportaal schuldhulpverlening, waarvan de hosting wordt verzorgd door Previder.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...