Cloudian introduceert HyperStore 6.0

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cloudian
  • geplaatst op
  • 12 april 2016 15:39 uur

Met verbeterde mogelijkheden voor gegevensbeheer, zoals unieke proactieve reparatiemogelijkheden, replicatie tussen geografische locaties op basis van Amazon S3 voor disaster recovery-doeleinden en intelligente opslaganalyses transformeert HyperStore 6.0 het datacenter tegen een fractie van de kosten van andere object storage-oplossingen.

Belangrijkste functies en voordelen van HyperStore 6.0:

• Veerkracht op schaal: Replicatie tussen regio’s op basis van AWS S3 voor disaster recovery- en compliance-doeleinden, proactief herstel, dynamische en geautomatiseerde routering van objecten en proactieve zelfcorrectie
• Beheer op schaal: Mogelijkheid om naar behoefte nodes toe te voegen, minder beheerinspanning naarmate er meer nodes worden toegevoegd, niet–verstorende upgrades en automatisch herstel van services
• Optimalisatie op schaal: Ingebouwde functionaliteit voor opslaganalyse, beheer van clusters op basis van een gebruiksvriendelijke beheerconsole met drill-downmogelijkheden, zoekfunctie voor objecten
• Volledig met S3 compatibele opslag voor één dollarcent per GB per maand

“Organisaties moeten tegenwoordig petabytes aan data beheren. De operationele kosten kunnen daarbij al snel hoger uitvallen dan de investeringskosten. De fysieke opslag kan hierdoor onhoudbaar worden. Ook de personeelskosten kunnen uit de pan rijzen vanwege de inspanning die nodig is om waardevolle bedrijfsgegevens te beheren en veilig te houden. De gegevensaanwas zal in de voorzienbare toekomst niet afnemen. We kunnen echter wel een doeltreffender manier vinden om alle data te beheren”, aldus Michael Tso, de CEO en medeoprichter van Cloudian. “De softwaregedefinieerde oplossing HyperStore 6.0 biedt integrale automatisering van processen rond het beheer en de beveiliging van data. Dankzij honderd procent compatibiliteit met S3 zorgt de software ervoor dat gegevens efficiënt worden opgeslagen en beschermd, of die zich nu op locatie, in de cloud of in een hybride omgeving bevinden. Organisaties kunnen daarmee hun operationele budget ontzien of zelfs terugschroeven en hun ICT-talent inzetten voor de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen.”

“Als je petabytes aan data moet opvangen, zullen er hogere eisen aan het opslagbeheer worden gesteld naarmate de gegevensvolumes toenemen”, aldus Amita Potnis, senior research analyst Storage Systems bij IDC. “Veel eindgebruikers ondervinden dit reeds aan den lijve. Dit probleem vraagt om ingrijpende automatisering van alle processen rond het opslagbeheer. HyperStore 6.0 biedt organisaties een veerkrachtige oplossing die het operationeel beheer op schaal automatiseert. Dit resulteert in vereenvoudigde processen en lagere operationele kosten.”

Global Micro, een Zuid-Afrikaans bedrijf dat al meer dan 15 jaar cloud-diensten aanbiedt via drie datacenterlocaties, is een van de klanten van Cloudian die de onbeperkte schaalbaarheid, efficiënte databescherming en de eenvoudige en altijd beschikbare functionaliteit voor gegevensbeheer van Hyperstore op waarde weet te schatten. Global Micro is zeer te spreken over de voordelen die het heeft weten te realiseren met de implementatie van HyperStore.

“Veerkrachtig gegevensbeheer en betrouwbare opslagdiensten zijn eerste vereisten voor het waarborgen van klantentevredenheid”, aldus J.J. Milner, de directeur van Global Micro. “Onze keuze viel op HyperStore omdat deze oplossing voorziet in de veerkracht en schaalbaarheid die we nodig hebben en desondanks eenvoudig te beheren is. Hierdoor kunnen we efficiënt te werk gaan en onze omzetkansen vergroten.”
De functionaliteit voor object storage van HyperStore 6.0 stelt bedrijven en dienstverleners in staat om volledig met Amazon S3 compatibele cloud-opslag op locatie te realiseren. Dit is mogelijk met behulp van standalone software of volledig geïntegreerde Cloudian HyperStore-appliances. HyperStore 6.0 is per direct verkrijgbaar via Cloudian en zijn wereldwijde partnernetwerk. De oplossing is voor bestaande gebruikers als gratis update beschikbaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.