Cloudplatform Microsoft Azure beschikbaar via Express Routes over SURFlichtpaden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Microsoft
  • geplaatst op
  • 3 november 2015 12:46 uur

SURF stelt cloudplatform Microsoft Azure beschikbaar via een directe, veilige en snelle verbinding: SURFlichtpaden. Dit wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Microsoft, TelecityGroup en SURF.

Rijksmuseum als eerste van start

Recent heeft het Rijksmuseum een pilot met SURFlichtpaden naar Microsoft Azure succesvol afgerond. Aan deze pilot heeft ook TU Delft bijgedragen. Binnenkort volgt nog een pilot voor internationale toepassingen.

Datacenter buiten de deur met IaaS
Verschillende onderwijs- en onderzoeksinstellingen maken reeds gebruik van Microsoft Azure om (delen van) hun datacenter in de cloud te plaatsen. Door samenwerking tussen Microsoft, TelecityGroup en SURF kunnen deze instellingen nu ook gebruikmaken van Microsoft Express Routes, een veilige verbinding met een gegarandeerde bandbreedte over SURFlichtpaden.

De infrastructuur, ondergebracht bij Microsoft Azure, wordt hiermee een uitbreiding op het eigen netwerk van de instelling. Daardoor heeft de instelling zelf volledige controle over het verkeer van en naar de MS Azure-omgeving.

Vraag van instellingen
Instellingen gaven aan behoefte te hebben aan deze functionaliteit. Vanaf nu is Microsoft Azure over SURFlichtpaden beschikbaar voor alle bij SURF aangesloten instellingen.

“Met deze samenwerking laten we zien dat we internationaal voorop willen en kunnen lopen. We verwachten dat deze oplossing bijdraagt aan meer integratiemogelijkheden van de Azure-omgeving in de Microsoft-datacenters met de datacenters van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland”, aldus Hans Bos, National Technology Office van Microsoft Nederland.

Cloudstrategie SURF

SURF ondersteunt de instellingen bij het gebruik van cloud-diensten uit de public cloud (zoals deze oplossing met MS Azure), de SURF-communitycloud of een combinatie hiervan. De behoeften verschillen per instelling en om tot een veilige keuze te komen, heeft SURF in samenwerking met de instellingen criteria opgesteld. Microsoft heeft samen met SURF inzichtelijk gemaakt hoe Microsoft Azure voldoet aan de eisen van het Juridisch normenkader cloudservices hoger onderwijs.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...