Cloudplatform Microsoft Azure beschikbaar via Express Routes over SURFlichtpaden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Microsoft
  • geplaatst op
  • 3 november 2015 12:46 uur

SURF stelt cloudplatform Microsoft Azure beschikbaar via een directe, veilige en snelle verbinding: SURFlichtpaden. Dit wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Microsoft, TelecityGroup en SURF.

Rijksmuseum als eerste van start

Recent heeft het Rijksmuseum een pilot met SURFlichtpaden naar Microsoft Azure succesvol afgerond. Aan deze pilot heeft ook TU Delft bijgedragen. Binnenkort volgt nog een pilot voor internationale toepassingen.

Datacenter buiten de deur met IaaS
Verschillende onderwijs- en onderzoeksinstellingen maken reeds gebruik van Microsoft Azure om (delen van) hun datacenter in de cloud te plaatsen. Door samenwerking tussen Microsoft, TelecityGroup en SURF kunnen deze instellingen nu ook gebruikmaken van Microsoft Express Routes, een veilige verbinding met een gegarandeerde bandbreedte over SURFlichtpaden.

De infrastructuur, ondergebracht bij Microsoft Azure, wordt hiermee een uitbreiding op het eigen netwerk van de instelling. Daardoor heeft de instelling zelf volledige controle over het verkeer van en naar de MS Azure-omgeving.

Vraag van instellingen
Instellingen gaven aan behoefte te hebben aan deze functionaliteit. Vanaf nu is Microsoft Azure over SURFlichtpaden beschikbaar voor alle bij SURF aangesloten instellingen.

“Met deze samenwerking laten we zien dat we internationaal voorop willen en kunnen lopen. We verwachten dat deze oplossing bijdraagt aan meer integratiemogelijkheden van de Azure-omgeving in de Microsoft-datacenters met de datacenters van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland”, aldus Hans Bos, National Technology Office van Microsoft Nederland.

Cloudstrategie SURF

SURF ondersteunt de instellingen bij het gebruik van cloud-diensten uit de public cloud (zoals deze oplossing met MS Azure), de SURF-communitycloud of een combinatie hiervan. De behoeften verschillen per instelling en om tot een veilige keuze te komen, heeft SURF in samenwerking met de instellingen criteria opgesteld. Microsoft heeft samen met SURF inzichtelijk gemaakt hoe Microsoft Azure voldoet aan de eisen van het Juridisch normenkader cloudservices hoger onderwijs.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.