Cloudscanner daagt Nederlandse cloudmarkt uit

The Datacenter Group lanceert nieuw cloudmanagement platform


The Datacenter Group (TDCG) lanceert op 7 oktober 2016 een nieuw cloudmanagement platform voor de zakelijke markt genaamd Cloudscanner. De feestelijke lancering vindt plaatst in het Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam.

Het nieuwe platform is de eerste grote cloudvergelijker op de Nederlandse markt en is het best te vergelijken met hoe een vergelijkingswebsite als bijvoorbeeld Booking.com opereert. Cloudscanner biedt een all-in-one oplossing voor ondernemingen in het MKB, de publieke sector en het grootzakelijke segment. Zij helpt hen de transitie tussen private, hybride en public cloud te bepalen en te beheersen. Het platform vergelijkt cloudoplossingen en gelieerde diensten als back-up, security, werkplekken en verbindingen.

Cloudscanner als bestaande en vertrouwde dienst
Door de toenemende vraag naar clouddiensten en het gegeven dat organisaties in een rap tempo digitaliseren, heeft The Datacenter Group besloten Cloudscanner te ontwikkelen. Siemon van den Berg (CEO) van TDCG vertelt over de totstandkoming van deze cloudmarktplaats: “Onze datacenters zijn carrierneutraal en al onze klanten kennen wij persoonlijk. Met onze professionele partners creëren we al sinds 2007 cloudoplossingen op maat voor onze klanten. Met de digitaliseringtrend was een ‘cloudvergelijkingssite’ – waar vraag en aanbod samenkomen – eigenlijk een logische vervolgstap. Het grote voordeel van Cloudscanner is dat straks heel zakelijk Nederland er gebruik van kan maken.”

Een eerlijke cloud voor Nederland en straks Europa
In de media zijn steeds meer geluiden te vinden over de machtigste aanbieders in de cloud. Cloudscanner zorgt voor een eerlijke cloud en houdt zo de markt scherp. De wereldspelers en nationale aanbieders zijn straks op één platform te vinden. Van den Berg legt uit hoe het managementplatform werkt: “De selectie doet de gebruiker zelf op basis van technische eisen, service levels, prijs en compliancy regels. Met een paar muisklikken sluit men direct de overeenkomst en kunnen de diensten gelijk worden gebruikt. Cloudscanner verzorgt namens de aanbieders de contracten, volledige automatisering, facturatie en geeft inzicht in alle afgenomen clouddiensten met de bijbehorende kosten.” Volgens Van den Berg is de ambitie van Cloudscanner eindeloos. ”Er sluiten zich steeds meer aanbieders aan op Cloudscanner. Met dit platform willen wij niet alleen marktleider in Nederland worden maar ook een begrip worden in heel zakelijk Europa.”

Jungle van aanbieders
Bedrijven willen in deze moderne tijden clouddiensten à la minute kunnen vergelijken, inkopen en beheersen. Hierdoor ontstaat er ook meer behoefte naar veilige cloudoplossingen. Toch is het kiezen van de juiste aanbieder vaak net zo ingewikkeld als het kiezen van een nieuw telefoonabonnement. Welke provider is de juiste? En hoe vergelijk je de aanbieders met elkaar? Ze hebben allemaal hun eigen meetniveaus, termen en bewoordingen. Cloudscanner lost dit probleem op en zorgt zo voor een transparante cloudmarkt.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?