CloudVPS in de race voor cloudaanbieder van het jaar

Nederlandse aanbieder van clouddiensten genomineerd voor Computable Awards

  • Bedrijfsnieuws van
  • CloudVPS
  • geplaatst op
  • 30 april 2014 09:49 uur

Cloudaanbieder CloudVPS is genomineerd voor de Computable Awards in de categorie ‘Cloudaanbieder van het jaar’. De vakjury van Computable nomineerde CloudVPS vanwege het creëren van de eerste Europese publieke OpenStack cloud en hun gratis wereldwijd Content Delivery Netwerk verdeeld over 93 locaties.

ICT-vaktitel Computable maakte afgelopen maandag de zestig genomineerden bekend die meedingen naar de Computable Awards 2014, de belangrijkste ICT-vakprijzen in Nederland. Het gaat om projecten, organisaties en personen die zich in het afgelopen jaar volgens Computable-lezers positief hebben onderscheiden binnen het ICT-vakgebied. De winnaars worden gedeeltelijk bepaald door een onafhankelijke vakjury en door wie de meeste stemmen krijgt. Er kan publiekelijk gestemd worden tot en met 15 oktober 2014.

“Deze nominatie is de kroon op het werk van ons OpenStack-team, dat de afgelopen twee jaar dedicated bezig is geweest om nieuwe clouddiensten te ontwikkelen met de open source software,” zegt Lennard Zwart, CEO van CloudVPS. “Wij zijn er erg trots op dat wij tot de top-5 van beste Cloudaanbieders behoren en we gaan ons nu hardmaken voor de daadwerkelijke winst! De eerste stap is het lanceren van de eerste volledig op OpenStack gebaseerde publieke cloud in Europa, waarbij we inspelen op toenemende behoefte naar schaalbaarheid en openheid.”

Motivatie Computable: Voorlopersrol

CloudVPS heeft vorig jaar zijn eerste OpenStack product gelanceerd, de CloudVPS Object Store, een extreem schaalbaar cloud storage platform. De komende weken komt het OpenStack gebaseerde cloud server platform beschikbaar, CloudVPS Compute. Dit is een snel en schaalbaar virtueel server platform, waarmee à la minute complexe netwerken kunnen worden aangemaakt op basis van daadwerkelijk gebruikte capaciteiten. Het doel is een Europees alternatief voor Amerikaanse diensten als Amazon Web Services en Microsoft Azure te bieden. Deze voorlopersrol was voor de vakjury een belangrijke reden om CloudVPS te nomineren.

Open source wint aan populariteit

“Wij zagen een enorme behoefte bij ontwikkelaars en bedrijven voor een open, Europees alternatief voor de bekende Amerikaanse clouddiensten. Belangrijke factoren hierbij zijn het toenemend bewustzijn voor zowel privacybescherming in combinatie met het feit dat steeds belangrijkere gegevens in de cloud worden geplaatst” zegt Zwart. “Hiernaast wordt het steeds duidelijker dat cloudgebruikers in het algemeen en grote bedrijven in het bijzonder behoefte hebben aan een open platform waarbij flexibel van verschillende leveranciers gebruik kan worden gemaakt. OpenStack levert deze flexibiliteit en kan dan ook rekenen op de support van grote namen als HP, Cisco, IBM en Red Hat. In de VS is meer dan 80% van de CTO’s al met OpenStack projecten begonnen en ook in Europa is OpenStack bezig aan een flinke opmars.”

Internationaal Content Delivery Netwerk

Daarnaast was de uitrol van een wereldwijd Content Delivery Network ook een belangrijke factor in de beoordeling van de jury. CloudVPS werkt hiervoor samen met het internationale telecombedrijf Level 3, waardoor de webcontent van onze klanten wereldwijd op 93 locaties opgeslagen kan worden. “Een steeds groter deel van onze klanten bedient een wereldwijd publiek,” zegt Zwart. “Er is een directe relatie tussen het succes van een website en de laadsnelheid. Laadt de site niet snel genoeg, dan zijn bezoekers steeds vaker geneigd om vroegtijdig te vertrekken. In de praktijk blijkt dat wij de wereldwijde afleversnelheid van statische content met 69,5% kunnen verbeteren. Omdat wij het snel afleveren van data als de verplichting van de cloudprovider zien, brengt CloudVPS voor deze dienst geen kosten in rekening.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.