CloudVPS introduceert Content Delivery Network

Websites laden tot 70% sneller dankzij gratis internationaal distributienetwerk van CloudVPS

  • Bedrijfsnieuws van
  • CloudVPS
  • geplaatst op
  • 6 februari 2014 12:26 uur

Cloud provider CloudVPS biedt vanaf vandaag snelle internationale verspreiding van website content via een gratis Content Delivery Network (CDN). Een content delivery network is een distributienetwerk van snelle servers die over meerdere datacenters rond de wereld zijn verspreid. Hierdoor kunnen statische bestanden zoals plaatjes door het CDN systeem vlak bij de bezoeker van de website worden opgeslagen. Deze content zal vervolgens bij het opvragen van de pagina razendsnel worden ingeladen.

Vaak is het grootste deel van de content van een site statisch dus dit kan een enorm effect op de laadtijd van de pagina hebben. CloudVPS biedt haar CDN samen met het internationale telecombedrijf Level 3, waardoor er wereldwijd 93 plekken zijn vanaf waar content ingeladen kan worden. “Een steeds groter deel van onze klanten bedient een wereldwijd publiek,” zegt Lennard Zwart, CEO van CloudVPS. “Er is een directe relatie tussen het succes van een website en de laadsnelheid. Deze factor wordt voor websitebezoekers steeds belangrijker. Laadt de site niet snel genoeg, dan zijn ze geneigd om vroegtijdig te vertrekken. Voor exact.com, de internationale website van Exact Software, waarvoor we de eerste CDN-pilot hebben uitgevoerd, hebben wij de wereldwijde afleversnelheid van de statische content met 69,5% verbeterd.”

Level 3 technologie
Level 3 heeft haar tier-1 internationale bandbreedte netwerk gebruikt om één van de grootste CDN’s ter wereld te creëren, met een capaciteit van 26.8 terabit per seconde. Het netwerk gebruikt op 93 wereldwijde locaties meer dan 15.000 servers om internationale content gemiddeld 70% sneller af te leveren. Bestanden die meerdere malen binnen dezelfde geografische regio worden opgevraagd, zullen door het CDN worden opgeslagen op een snelle server binnen een datacentrum in die regio. Klanten kunnen via de CloudVPS interface eenvoudig bepalen welke bestanden beschikbaar moeten zijn voor gebruik binnen het CDN.

Exact.com pilot succesvol
“De CDN-pilot was zeker een succes.” vertelt Ebo Eppenga, Marketing & Communication manager bij Exact, een internationaal financieel software bedrijf. “Vanwege onze internationale aanwezigheid is het extreem belangrijk voor ons om een snelle website aan onze bezoekers te presenteren. CDN technologie is essentieel om dit doel te bereiken.” Tijdens de pilot is vanaf 21 internationale locaties de webperformance gemeten van de homepage van exact.com. Na activatie van het CDN verminderde de laadtijd van de statische content van de homepage met gemiddeld 69,5%. Nu kunnen stappen genomen worden om ook de dynamische content te versnellen.

CDN scoort op Google
Google beoordeelt sites onder meer op hun laadsnelheid bij het bepalen van de zoekresultaten: hoe hoger de laadsnelheid, hoe hoger de siteranking. Hier kun je op inspelen door op meerdere plekken ter wereld servers met relevante content te plaatsen, maar ook door het inzetten van een CDN. Dit betekent dat een CDN dus niet alleen een kostenbesparing oplevert door hoge hostingkosten in het buitenland te elimineren, maar ook zorgt voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines.

Gratis dienst
Bestaande en nieuwe klanten van CloudVPS kunnen kosteloos gebruik maken van de nieuwe CDN-dienst. Zij blijven gewoon de normale kosten voor uitgaand verkeer betalen. Als de content in het cloud storage platorm, de CloudVPS Object Store, wordt opgeslagen, dan zijn de kosten € 357,50 voor 10 Terabyte CDN-verkeer. De prijzen van alternatieve CDN-aanbieders liggen doorgaans 3 tot 5 maal hoger. “Het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een supersnel en betrouwbaar netwerk, waar ook ter wereld. Wij zien dat als een basiselement van onze dienstverlening en dat is de reden dat wij voor het CloudVPS CDN geen extra kosten rekenen,” aldus Zwart.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.