Cogent breidt super core netwerk uit bij Switch Datacenters


Cogent Communications, één van werelds grootste aanbieders van connectiviteit, breidt zijn super core netwerk flink uit in de locatie van Switch Datacenters Amsterdam.

Cogent breidt zijn aanbod binnen Switch Datacenters Amsterdam uit, omdat steeds meer organisaties daar diensten afnemen. Dat zijn onder andere bedrijven die in Nederland actief zijn en behoefte hebben aan een snel en betrouwbaar netwerk met een hoge datacapaciteit.

Cogent en Switch Datacenters werken sinds 2011 samen om klanten te voorzien van de beste netwerkcapaciteit met een hoge performance. Sindsdien nemen steeds meer eindgebruikers poorten af in de PoP ruimte van Cogent binnen Switch Datacenters Amsterdam.

“Switch Datacenters Amsterdam is de snelst groeiende locatie in Europa voor Cogent Communications. Switch voorziet naadloos in deze groei van Cogent. Cogent heeft binnen één jaar tijd de verkochte bandbreedte die we in onze point of presence (PoP) ruimte aanbieden vertienvoudigd,” aldus Elte Buringa, Global Account Manager Cogent Communications.

Extra serverruimte
Steeds meer klanten gebruiken de zwaar beveiligde serverruimtes in Switch datacenters voor hun internetverkeer. Daarom is de datacenterdienstverlener bezig met een nieuwe uitbreiding op de eerste etage binnen haar gebouw. “Hiermee komt een extra vloeroppervlak van ruim 1.000 vierkante meter begin 2014 beschikbaar. Deze ruimte is al voor 35 procent verhuurd. De klant kan daarin zijn eigen serverruimte inrichten en beheren”, aldus Robin Lim, Business Development Manager van Switch Datacenters Amsterdam.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.