Coloclue biedt leden out-of-band verbinding voor servers

  • Bedrijfsnieuws van
  • Coloclue
  • geplaatst op
  • 4 maart 2016 14:23 uur

Netwerkvereniging Coloclue biedt haar leden een gescheiden out-of-band verbinding aan voor remote management van hun servers. Hierdoor kunnen leden de management-interface van hun server bereiken via een beveiligde VPN-verbinding, zelfs als het Coloclue-netwerk zou uitvallen.

Coloclue streeft er naar haar netwerk zo goed en veilig mogelijk te houden. De beveiliging van de diverse management-interface zoals IPMI, iDrac, iLO, etc. laat vaak te wensen over. Dit komt omdat er geen firmware-updates geïnstalleerd worden of zelfs beschikbaar gesteld worden door de fabrikant. Daarom is een gescheiden netwerk opgezet waar leden hun management-interface op kunnen aansluiten. Dit netwerk is alleen bereikbaar via een beveiligde VPN-verbinding, waardoor de interfaces niet meer direct bereikbaar zijn vanaf het internet.

De VPN-servers zijn bovendien aangesloten op verbindingen in een ander netwerk dan dat van Coloclue. Hierdoor kunnen leden hun management-interfaces nog steeds bereiken als het Coloclue-netwerk onverhoopt uitvalt.

De nieuwe dienst blijkt erg populair onder de leden: binnen enkele weken na de introductie zijn vrijwel alle management-interfaces op verzoek van de leden zelf overgezet naar het aparte netwerk.

Coloclue hoopt hiermee als vereniging een stukje meerwaarde te creëren voor hobbyisten met een eigen server, ten opzichte van andere partijen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.