Colt biedt snellere oplevering van verbindingen tussen datacenters

DCNet helpt bedrijven en providers om nieuwe markten aan te boren en voor optimale bedrijfscontinuïteit te zorgen; klanten kunnen kiezen uit 560 leveranciersneutrale datacenters in Europa en Azië

  • Bedrijfsnieuws van
  • Colt
  • geplaatst op
  • 10 juni 2015 11:50 uur

Colt introduceert vandaag DCNet, een geavanceerde oplossing voor het verbinden van datacenters. Bedrijven en service providers kunnen hiermee snel over verbindingen beschikken met meer dan 120 leveranciersneutrale datacenters in belangrijke Europese en Aziatische internetknooppunten. Ze kunnen daarnaast rechtstreeks toegang krijgen tot meer dan 560 wereldwijde datacenters van Colt en andere partijen. DCNet biedt providers en bedrijven in gegevensintensieve sectoren, zoals handelaars op de kapitaalmarkten, mediabedrijven en cloud-aanbieders meer keuzevrijheid ten aanzien van de locaties waarin zij hun gegevens hosten en met wie zij verbindingen maken.

Tijdens de implementatiefase zal DCNet worden geïntroduceerd in 48 Europese datacenters, ter aanvulling op de bestaande beschikbaarheid in 75 Aziatische datacenters. De snel inzetbare interconnecties zullen worden aangeboden via datacenters in de belangrijke Europese knooppunten Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en Zürich. DCNet voorziet in een snelle aanlevering van 100 Mbps-verbindingen en verbindingen met een snelheden tot 10 Gbps. Grootzakelijke klanten kunnen hun diensten in slechts vijf dagen tijd activeren op deze strategische locaties.

De omvang van het wereldwijde datacenter-verkeer zal eind 2018 naar verwachting zijn toegenomen tot 8,6 zettabyte. Het bedrijfsleven heeft daarmee duidelijk behoefte aan verbindingen met hogere bandbreedte. DCNet biedt providers en bedrijven snelle toegang tot een diverse reeks van datacenters. Ze kunnen daarmee sneller nieuwe markten betreden, hun bedrijfsapplicaties in de cloud onderbrengen, het netwerkverkeer tussen datacenters verdelen en effectievere strategieën voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit hanteren.

Service providers en bedrijven profiteren daarnaast van vereenvoudiging dankzij naadloze en kostenefficiënte verbindingen met partners, leveranciers en klanten. DCNet maakt verder een einde aan problemen die gepaard gaan met het beheer van uiteenlopende netwerkcontracten en service level agreements.

“We merken dat veel bedrijven die willen uitbreiden, een beroep doen op cloud-gebaseerde applicaties of hun plannen voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit opwaarderen om te voldoen aan de eisen van de locale wet- en regelgeving. Ze willen zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende infrastructuur”, aldus Guy de Groot, director network services bij Colt. “DCNet komt hierin tegemoet door service providers en bedrijven flexibiliteit en eenvoud te bieden. Ze kunnen kiezen uit een omvangrijk netwerk van datacenters om optimaal te voorzien in hun bedrijfsbehoeften. Daarnaast kunnen ze profiteren van snelle en kostenefficiënte connectiviteit met hun ecosysteem van partners en de mogelijkheid om naar behoefte de bandbreedte op te voeren of van netwerkroute te wisselen.”

De snel inzetbare interconnecties tussen datacenters zullen de komende maanden beschikbaar zijn. De eerste implementatiefase in belangrijke datacenters in Londen, Frankfurt en Parijs zal eind juni zijn afgerond.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.