Colt biedt snellere oplevering van verbindingen tussen datacenters

DCNet helpt bedrijven en providers om nieuwe markten aan te boren en voor optimale bedrijfscontinuïteit te zorgen; klanten kunnen kiezen uit 560 leveranciersneutrale datacenters in Europa en Azië

  • Bedrijfsnieuws van
  • Colt
  • geplaatst op
  • 10 juni 2015 11:50 uur

Colt introduceert vandaag DCNet, een geavanceerde oplossing voor het verbinden van datacenters. Bedrijven en service providers kunnen hiermee snel over verbindingen beschikken met meer dan 120 leveranciersneutrale datacenters in belangrijke Europese en Aziatische internetknooppunten. Ze kunnen daarnaast rechtstreeks toegang krijgen tot meer dan 560 wereldwijde datacenters van Colt en andere partijen. DCNet biedt providers en bedrijven in gegevensintensieve sectoren, zoals handelaars op de kapitaalmarkten, mediabedrijven en cloud-aanbieders meer keuzevrijheid ten aanzien van de locaties waarin zij hun gegevens hosten en met wie zij verbindingen maken.

Tijdens de implementatiefase zal DCNet worden geïntroduceerd in 48 Europese datacenters, ter aanvulling op de bestaande beschikbaarheid in 75 Aziatische datacenters. De snel inzetbare interconnecties zullen worden aangeboden via datacenters in de belangrijke Europese knooppunten Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en Zürich. DCNet voorziet in een snelle aanlevering van 100 Mbps-verbindingen en verbindingen met een snelheden tot 10 Gbps. Grootzakelijke klanten kunnen hun diensten in slechts vijf dagen tijd activeren op deze strategische locaties.

De omvang van het wereldwijde datacenter-verkeer zal eind 2018 naar verwachting zijn toegenomen tot 8,6 zettabyte. Het bedrijfsleven heeft daarmee duidelijk behoefte aan verbindingen met hogere bandbreedte. DCNet biedt providers en bedrijven snelle toegang tot een diverse reeks van datacenters. Ze kunnen daarmee sneller nieuwe markten betreden, hun bedrijfsapplicaties in de cloud onderbrengen, het netwerkverkeer tussen datacenters verdelen en effectievere strategieën voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit hanteren.

Service providers en bedrijven profiteren daarnaast van vereenvoudiging dankzij naadloze en kostenefficiënte verbindingen met partners, leveranciers en klanten. DCNet maakt verder een einde aan problemen die gepaard gaan met het beheer van uiteenlopende netwerkcontracten en service level agreements.

“We merken dat veel bedrijven die willen uitbreiden, een beroep doen op cloud-gebaseerde applicaties of hun plannen voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit opwaarderen om te voldoen aan de eisen van de locale wet- en regelgeving. Ze willen zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende infrastructuur”, aldus Guy de Groot, director network services bij Colt. “DCNet komt hierin tegemoet door service providers en bedrijven flexibiliteit en eenvoud te bieden. Ze kunnen kiezen uit een omvangrijk netwerk van datacenters om optimaal te voorzien in hun bedrijfsbehoeften. Daarnaast kunnen ze profiteren van snelle en kostenefficiënte connectiviteit met hun ecosysteem van partners en de mogelijkheid om naar behoefte de bandbreedte op te voeren of van netwerkroute te wisselen.”

De snel inzetbare interconnecties tussen datacenters zullen de komende maanden beschikbaar zijn. De eerste implementatiefase in belangrijke datacenters in Londen, Frankfurt en Parijs zal eind juni zijn afgerond.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?