Colt bouwt aan het netwerk van de toekomst

  • Bedrijfsnieuws van
  • Colt
  • geplaatst op
  • 4 november 2016 09:00 uur

Colt gaat een belangrijke systeembrede netwerkupgrade uitvoeren. Ondernemingen, carriers en internetbedrijven die klant bij Colt zijn, kunnen daarmee beschikken over toekomstbestendige connectiviteit met bandbreedteniveaus tot 100 Gbps.

Als grootste onafhankelijke Europese aanbieder van een glasvezelnetwerk en grootste alternatieve carrier met hoge bandbreedte in Europa en Azië investeert Colt fors in zijn kerninfrastructuur. Dit doet het bedrijf om te voorzien in de groeiende connectiviteitsbehoefte van digitale ondernemingen. In een tijd waarin veel spelers in de telecomsector prioriteit geven aan investeringen in draadloze en content-netwerken voor de consumentenmarkt, concentreert Colt zich op de ontwikkeling van bedrijfskritische connectiviteitsoplossingen. Hiertoe ontwikkelt en versterkt Colt een multi-terabit optische backbone en geavanceerd pakketnetwerk dat is geoptimaliseerd voor 100 Gbps-connectiviteit.

Carl Grivner, de CEO van Colt: “We zorgen voor een ingrijpende disruptie in de telecomsector die vergelijkbaar is met de huidige ontwikkelingen in cloud computing. Oude businessmodellen laten het afweten, en de technologische ontwikkelingen gaan met sprongen vooruit, geholpen door software defined en virtualisatieoplossingen. Colt investeert intensief in zijn kerncompetentie — het netwerk — om aan kop te gaan in het zakelijke transformatieproces. Precies zoals klanten van ons verwachten.”

De applicaties en infrastructuur die ondersteuning bieden voor moderne ondernemingen worden steeds vaker in de cloud en het datacenter ondergebracht. Hierdoor blijft de vraag naar betrouwbare, schaalbare en hoogwaardige zakelijke connectiviteit groeien.

“Om deze overgang mogelijk te maken, ontwikkelt Colt een op datacenters gerichte, gedistribueerde netwerktopologie die rechtstreekse verbindingen biedt met meer dan 200 belangrijke datacenters, carrier hotels en cloud-aggregatiepunten. Daarmee brengt Colt klanten dichterbij de kern van hun digitale onderneming”, aldus Rajiv Datta, de CTO van Colt.

“De netwerkinvesteringen van Colt moeten resulteren in een schaalbaar en flexibel platform dat voor klanten kan voldoen aan de uiteenlopende connectiviteitseisen van applicaties. Het platform zal ons bekroonde aanbod van onder meer software defined networking (SDN)-producten en Ethernet-diensten kracht bijzetten. Dit zal klanten toegevoegde waarde bieden tijdens hun overstap naar deze flexibele, cloud-gerichte wereld”, aldus Datta.

De huidige netwerkinfrastructuur van Colt biedt connectiviteit voor meer dan 680 datacenters in alle delen van de wereld. Het Colt netwerk verbindt ruim 2.4000 gebouwen, en dit aantal is groeiende. Deze belangrijke investeringsslag biedt klanten toegang tot kant-en-klare verbindingen met hoge capaciteit, zodat ze hun connectiviteit toekomstbestendig kunnen maken en kunnen opschalen aan de hand van hun dataverbruik.

Ontmoet Colt van 7 t/m 9 november tijdens de Capacity-beurs in Parijs.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.