Colt bouwt aan het netwerk van de toekomst

  • Bedrijfsnieuws van
  • Colt
  • geplaatst op
  • 4 november 2016 09:00 uur

Colt gaat een belangrijke systeembrede netwerkupgrade uitvoeren. Ondernemingen, carriers en internetbedrijven die klant bij Colt zijn, kunnen daarmee beschikken over toekomstbestendige connectiviteit met bandbreedteniveaus tot 100 Gbps.

Als grootste onafhankelijke Europese aanbieder van een glasvezelnetwerk en grootste alternatieve carrier met hoge bandbreedte in Europa en Azië investeert Colt fors in zijn kerninfrastructuur. Dit doet het bedrijf om te voorzien in de groeiende connectiviteitsbehoefte van digitale ondernemingen. In een tijd waarin veel spelers in de telecomsector prioriteit geven aan investeringen in draadloze en content-netwerken voor de consumentenmarkt, concentreert Colt zich op de ontwikkeling van bedrijfskritische connectiviteitsoplossingen. Hiertoe ontwikkelt en versterkt Colt een multi-terabit optische backbone en geavanceerd pakketnetwerk dat is geoptimaliseerd voor 100 Gbps-connectiviteit.

Carl Grivner, de CEO van Colt: “We zorgen voor een ingrijpende disruptie in de telecomsector die vergelijkbaar is met de huidige ontwikkelingen in cloud computing. Oude businessmodellen laten het afweten, en de technologische ontwikkelingen gaan met sprongen vooruit, geholpen door software defined en virtualisatieoplossingen. Colt investeert intensief in zijn kerncompetentie — het netwerk — om aan kop te gaan in het zakelijke transformatieproces. Precies zoals klanten van ons verwachten.”

De applicaties en infrastructuur die ondersteuning bieden voor moderne ondernemingen worden steeds vaker in de cloud en het datacenter ondergebracht. Hierdoor blijft de vraag naar betrouwbare, schaalbare en hoogwaardige zakelijke connectiviteit groeien.

“Om deze overgang mogelijk te maken, ontwikkelt Colt een op datacenters gerichte, gedistribueerde netwerktopologie die rechtstreekse verbindingen biedt met meer dan 200 belangrijke datacenters, carrier hotels en cloud-aggregatiepunten. Daarmee brengt Colt klanten dichterbij de kern van hun digitale onderneming”, aldus Rajiv Datta, de CTO van Colt.

“De netwerkinvesteringen van Colt moeten resulteren in een schaalbaar en flexibel platform dat voor klanten kan voldoen aan de uiteenlopende connectiviteitseisen van applicaties. Het platform zal ons bekroonde aanbod van onder meer software defined networking (SDN)-producten en Ethernet-diensten kracht bijzetten. Dit zal klanten toegevoegde waarde bieden tijdens hun overstap naar deze flexibele, cloud-gerichte wereld”, aldus Datta.

De huidige netwerkinfrastructuur van Colt biedt connectiviteit voor meer dan 680 datacenters in alle delen van de wereld. Het Colt netwerk verbindt ruim 2.4000 gebouwen, en dit aantal is groeiende. Deze belangrijke investeringsslag biedt klanten toegang tot kant-en-klare verbindingen met hoge capaciteit, zodat ze hun connectiviteit toekomstbestendig kunnen maken en kunnen opschalen aan de hand van hun dataverbruik.

Ontmoet Colt van 7 t/m 9 november tijdens de Capacity-beurs in Parijs.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.