Colt breidt internationale beschikbaarheid SIP Trunking-dienst uit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Colt
  • geplaatst op
  • 29 oktober 2015 10:45 uur

Colt maakt vandaag bekend dat zijn SIP Trunking-oplossing Colt VoIP Access nu ook in Oost- en Centraal-Europa beschikbaar is. Eind 2015 volgen Noord-Europa en Azië. Met deze uitbreiding is de SIP service van Colt in ruim 20 landen beschikbaar. Deze zakelijke dienst stelt bedrijven in staat om hun telefonie-infrastructuur te vereenvoudigen, verbindingen tussen meerdere locaties te consolideren binnen één IP-netwerk en de kosten van het leveranciersbeheer terug te dringen.

Colt VoIP Access is een geïntegreerde oplossing die voorziet in op maat toegesneden diensten en de mogelijkheid om de toegang tot, en infrastructuur van, spraak- en datanetwerken te delen. Bedrijven die op internationale schaal actief zijn, kunnen op deze manier hun telecommunicatiekosten met 25% tot 50% terugdringen en bedrijfsbreed voor een consistente communicatie-ervaring zorgen.

De SIP Trunking-dienst van Colt biedt in alle landen uiterst betrouwbare verbindingen, disaster recovery, fraudepreventie en beveiligd spraakverkeer op basis van een keur aan verbindingsopties. Colt VoIP Access stelt bedrijven in staat om naadloos over te stappen van legacy telefonie naar VoIP dankzij een rijk functiepallet en de beschikbaarheid van ondersteunende diensten zoals porting in alle landen.

De dienst is naast 13 West-Europese landen nu ook beschikbaar in de Republiek Tsjechië, Luxemburg, Polen, Roemenië en Slowakije. De beschikbaarheid zal binnenkort worden uitgebreid naar Finland, Noorwegen en Japan.

Richard Oosterom, executive vicepresident Voice Services bij Colt: “Er is momenteel sprake van een versnelde groei binnen de markt voor SIP Trunking-diensten: tot meer dan 40% per jaar. Steeds meer organisaties in Europa en Azië tonen belangstelling voor communicatiediensten, met inbegrip van telefonie. Veel multinationals slaan hun vleugels uit naar nieuwe markten en verplaatsen hun bedrijfsprocessen naar Oost- en Centraal-Europa. Naarmate de afschrijvingen op hun telefooncentrale vorderen stappen ze over van legacy systemen naar Voice over IP met behulp van native SIP-trunking. Internationaal actieve bedrijven verkennen momenteel mogelijkheden om de quality of service binnen de hele onderneming te verbeteren en kosten te besparen door de integratie van hun spraakinfrastructuur binnen een centrale architectuur voor IP-telefonie.”

Oosterom: “Met Colt VoIP Access profiteren bedrijven van een consistente communicatie-ervaring in alle landen waarin zij actief zijn. De mogelijkheid om de levering van de dienst fysiek te consolideren en een einde te maken aan het beheer van diverse geografisch verspreide leveranciers zorgt voor een forse reductie van de service- en provisioning-kosten. De ICT- en inkoopprocessen kunnen bedrijfsbreed worden gestroomlijnd, terwijl eindgebruikers een beroep kunnen doen op diverse applicaties voor samenwerking binnen een reeks van geïntegreerde communicatiediensten. Voor teams in verschillende landen is dit een uiterst efficiënte manier om samen te werken.”

Colt VoIP Access is per direct beschikbaar voor bedrijven en service providers die met door Colt aangeleverde tooling de inrichting van klantenomgevingen en het factureringsproces kan vereenvoudigen.

Volgens een recente enquête in opdracht van Colt hecht de overgrote meerderheid van ICT-managers meer waarde aan de gebruikservaring die hun belangrijkste service provider biedt dan een jaar geleden het geval was. 78% van de respondenten ziet hun huidige leverancier als een bron van technologische innovatie. Het aanbod van spraakdiensten van Colt komt tegemoet aan de verwachtingen van CIO’s door aanzienlijke kostenbesparingen te combineren met een geoptimaliseerde gebruikerservaring.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.