Colt: Europese bedrijven geraakt door de ‘Four Forces of Data Centre Disruption’

  • Bedrijfsnieuws van
  • Colt
  • geplaatst op
  • 13 maart 2014 07:25 uur

Terwijl de druk om bedrijfskritische ICT-implementaties te leveren toeneemt, neemt de snelheid van besluitvorming rond het datacenter af. Hoewel het eenvoudiger wordt om nieuwe technologie te implementeren, geven de enquêteresultaten aan dat Europese CIO’s meer moeite hebben met het formuleren van een strategie voor hun datacenter dan 12 maanden geleden. Daarnaast blijkt dat de planning van de aanlevering van strategische en tactische informatie langer in beslag neemt en dat Europese CIO’s onzeker zijn over de gegevenscapaciteit van hun datacenter.

Voor de online enquête werden 503 managers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ondervraagd die verantwoordelijk waren voor de besluitvorming rond de ICT-infrastructuur. Daaruit kwam het volgende naar voren:
• 62% van alle bedrijven die geconfronteerd worden met veranderingen in de planningcycli merken dat deze cycli langer worden. De percentages variëren tot op zekere hoogte tussen regio’s (Nederland 76%, Duitsland 51%, Frankrijk 73%, Verenigd Koninkrijk 56%)
• Slechts 38% van de Europese besluitvormers geeft aan dat de planningcycli korter worden
• 63% van de respondenten erkent dat er de afgelopen 12-24 maanden fouten zijn gemaakt ten aanzien van de capaciteitsplanning. Deze percentages blijven echter per regio relatief constant (Nederland 56%, Duitsland 64%, Frankrijk 63%, Verenigd Koninkrijk 66%).

“Bedrijven in alle delen van Europa merken dat de opkomst van nieuwe technologieën ingrijpende gevolgen heeft voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Wereldwijde macrotrends zoals sociale interactie, mobiliteit, cloud computing en informatie (Big Data) vormen speerpunten voor veel snel groeiende organisaties”, aldus Matthew Gingell, directeur van Colt Data Centre Services. “Het datacenter zou centraal moeten staan bij iedere technologie-gedreven organisatie. Zorgwekkend genoeg zien we echter dat de zakelijke besluitvorming rond het datacenter trager wordt in een tijd waarin snelheid en efficiëntie cruciale succesfactoren zijn”.

Het onderzoek signaleert ‘Four Forces of Data Centre Disruption’, oftewel vier verstorende factoren voor datacenters. Deze factoren hebben een negatieve invloed op de snelheid waarmee beheerders van datacenters ondersteuning kunnen bieden voor de bedrijfsbehoeften en het vermogen van organisaties om belangrijke zakelijke en ICT-vraagstukken op prioriteit in te delen. Deze factoren zijn:

• Bedrijfstransformatie
• Locatie en decentralisatie van data
• Energiebeheer
• Risicobeheer en compliance

De ‘Four Forces of Data Centre Disruption’ maken het moeilijker voor bedrijven om efficiënt te plannen (vertragingen) en doelmatig te plannen (verkeerde inschattingen van de capaciteitsvraag). Negatieve factoren op het gebied van energiebeheer, de locatie van gegevens, bedrijfstransformatie en risicobeheer en compliance spelen een grote rol binnen bedrijven die de capaciteitsvraag verkeerd hebben ingeschat of te maken hebben met langere planningcycli.

Matthew Gingell concludeert: “Hoewel de meeste bedrijven deze vier factoren als losstaande problemen zien, oefent de combinatie daarvan een merkbare invloed uit op de besluitvorming, het planningproces en het reactievermogen van de organisatie. Als industrie moeten we eindgebruikers tools en informatie aanreiken die hen in staat stellen om de efficiëntie en doelmatigheid van hun strategie rond het beheer van data te vergroten. De voordelen van snellere en flexibelere implementatiemogelijkheden worden ondermijnd door de schaal en omvang van problemen die om afstemming tussen de business en IT vragen. Het is de taak van de branche om deze processen te vereenvoudigen en een transformatie van het datacenter mogelijk te maken. Organisaties die niet in staat zijn om deze samenkomende factoren met elkaar in evenwicht te brengen, zullen te kampen krijgen met gebrekkige bedrijfsprestaties”.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.