Colt’s Managed SD-WAN-dienst gaat volgende fase in

  • Bedrijfsnieuws van
  • Colt
  • geplaatst op
  • 12 oktober 2016 11:27 uur

Colt kondigt een nieuwe mijlpaal aan omtrent zijn Managed SD-WAN dienst: de beschikbaarheid van de dienst in dertien landen in Europa, met meer landen op de planning voor 2017. Colt helpt zakelijke klanten zo de explosieve vraag naar bandbreedte aan te kunnen door dedicated dataverbindingen te combineren met goedkopere internet-verbindingen in hun Wide Area Network.

Colt biedt de oplossing aan als NFV (Network Function Virtualisation) – dienst met ingebouwde on-demand elasticiteit en multi-tenancy. Het combineert SD-WAN-software met open, schaalbare server hardware voor generieke activiteiten gesitueerd bij de klant. Met een uitgebreide set van netwerken en security VNFs (Virtual Network Functions) biedt Colt zowel behendigheid als economisch voordeel door het leveren van NFV-gebaseerde managed SD-WAN-diensten voor het WAN en vestigingen. Diensten kunnen sneller geactiveerd worden en de TCO (total cost of ownership) daalt omdat het mogelijk is alle locaties centraal te beheren.

Peter Coppens, Director of Ethernet and IP Portfolio bij Colt, verklaart: “Simpel gezegd wil de klant de beschikking over een veilig, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig datanetwerk. Hij wil niet dat toenemende vereisten rond datacapaciteit zich direct vertalen in het kopen van meer dure bandbreedte.”

Voor klanten die “on-net” zijn (direct in verbinding met Colt glasvezel), kan bandbreedte op een zeer kosten-efficiënte manier bijgeschakeld worden. Off-net is dit niet het geval. Met de introductie van SD-WAN maakt Colt hier een einde aan door voor apps waar latency geen kritieke factor is, zoals e-mail of surfen op het web, een pad naar publiek Internet mogelijk te maken. De klant kan dan off-net data capaciteit gebruiken voor de belangrijkere zakelijke applicaties. Het eindresultaat is een hybride netwerk, waar de minder vitale data naar een beveiligde internettunnel wordt gedirigeerd en MPLS-bandbreedte vrijkomt voor bedrijfskritisch dataverkeer. Zo wordt de totale bandbreedte van lokale vestigingen op een efficiënte manier vergroot. Dataverkeer over het internet wordt beveiligd door IPSec-tunnels en de klant mag -als hij dat wil- zijn bestaande internetserviceprovider gebruiken.

Met het intelligente SD-WAN-platform kunnen klanten dynamisch de route van dataverkeer bepalen om zowel beveiligde als internet- kanalen realtime te beheren. De configuratie kan door Colt of de klant verzorgd worden.

SD-WAN is een nieuwe manier om zakelijke WANs vorm te geven, in te zetten en te bedienen, die het implementeren en beheren van connectiviteit van lokale kantoren dramatisch vereenvoudigt. Zozeer zelfs, dat verwacht wordt dat tegen het eind van 2019, 30% van de ondernemingen gebruik zal maken van SD-WAN-producten in al hun filialen. Een behoorlijke stijging: vandaag de dag ligt dit percentage onder de 1%.1

Elk bedrijf met meerdere vestigingen (hoofdkantoren, filialen, etc.) heeft de noodzaak om deze via een WAN met elkaar te verbinden. Meer dan 70% van de ondernemingen in de EU besteedt zowel de levering als het beheer van hun WAN uit aan een netwerk serviceprovider (NSP), in plaats van dit zelf te doen.

De Colt SD-WAN-dienst wordt gebaseerd op de platform-elementen van Versa Networks. “Versa heeft de afgelopen 18 maanden met Colt gewerkt om innovatieve NFV-gebaseerde WAN-diensten te creëren”, zegt Kumar Mehta, CEO en mede-oprichter van Versa Networks. “We zetten die gezamenlijke innovatie vol enthousiasme voort terwijl Colt zijn toonaangevende, software-gebaseerde SD-WAN-diensten in heel Europa introduceert.”

1http://blogs.gartner.com/andrew-lerner/2015/12/15/predicting-sd-wan-adoption/

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.