CommVault breidt diensten uit naar Rackspace voor ondersteuning Managed Backup Services

Samenwerking zorgt voor nieuwe software-features en functionaliteit in Simpana 10.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 26 mei 2014 12:09 uur

CommVault (Nasdaq: CVLT) breidt zijn samenwerking met Rackspace® Hosting® (NYSE: RAX) uit met het oog op het optimaliseren van managed back-updiensten op basis van de laatste uitbreidingen in Simpana 10.

De Rackspace Managed Backup Service – ‘powered by Simpana-software’ – helpt klanten de risico’s te verlagen en rust te creëren door te voorzien in back-up en snelle recovery na stroomuitval of dataverlies. De flexibiliteit van het Simpana-platform stelt Rackspace in staat om klanten een reeks van opties te bieden, die aansluiten bij hun specifieke databack-upeisen.

De twee bedrijven breiden in nauwe samenwerking de servicemogelijkheden van Rackspace uit met de nieuwste features van het Simpana 10-platform. Rackspace maakt nu gebruik van verschillende van deze mogelijkheden, waaronder workflowautomatisering en wereldwijde rapportages.

“Wij werken nauw samen met partners om snel en effectief nieuwe datamanagementservices te bieden, die strategische waarde op de lange termijn bieden voor onszelf en voor onze serviceproviderpartners”, zegt Alan G. Bunte, Executive Vice-President en Chief Operating Officer van CommVault. “Onze relatie met Rackspace is een perfect voorbeeld van hoe CommVault samenwerkt met een breed ecosysteem van wereldwijde leveranciers. We helpen klanten zo bij het snel omarmen van modern data-informatiemanagement om zo lagere kosten en meer wendbaarheid te realiseren.”

“CommVault heeft enkele belangrijke wijzigingen aangebracht in Simpana 10, die ons helpen om klanten opschaling te bieden naarmate zij groeien”, zegt Tim Symchych, Senior Director of supply chain operations bij Rackspace. “Wij back-uppen ongeveer 66 petabytes aan klantdata per maand met behulp van Simpana. CommVault is voor ons een trusted advisor geworden.”

CommVault gecertificeerd voor Rackspace Private Cloud.

Klanten die hun IT naar de cloud willen brengen, zijn afhankelijk van serviceproviders die hen helpen bij het migreren, beheren en beschermen van hun cloud-infrastructuren. CommVault werkt samen met Rackspace om zo effectieve Managed Backup Services op basis van de Simpana-software te leveren, overal in de wereld en in alle sectoren.

Hiervoor bereikte CommVault onlangs de Rackspace Private Cloud Certification Status. Daarmee wordt onderstreept dat de Simpana-software na uitvoerige testen en validering klaar is voor gebruik met Rackspace OpenStack-based Private Cloud Software v2.0. Dit biedt klanten de mogelijkheid om te profiteren van de efficiëntie van een cloud-infrastructuur. Rackspace Private Cloud op basis van OpenStack voorziet in het creëren van virtuele instances die te gebruiken zijn voor het draaien van elk type applicatie. Deze virtual machines zijn in combinatie met de Simpana-software geschikt voor back-up en recovery op bestandsniveau van data binnen de individuele instances.

CommVault helpt serviceproviders bij snellere marktbewerking

CommVault investeert al jaren in een providerpartnerstrategie en in software-uitbreidingen die holistisch datamanagement uitbreiden naar de cloud. Hiermee speelt het bedrijf in op een groeiende klantvraag naar Infrastructure-as-a-Service-diensten (IaaS. De CommVault Simpana-software biedt een enkel platform voor het ondersteunen van back-up, archivering, disaster recovery en zoeken.

Organisaties die deelnemen aan het CommVault Service Provider Program versnellen met Simpana-software hun time to revenue. Deze software is ontwikkeld om de flexibiliteit, schaalbaarheid en operationele efficiëntie te bieden, die partners en eindgebruikers nodig hebben. De Simpana-software is het meest open datamanagementplatform van dit moment. De technologie van CommVault is geïntegreerd in een reeks van storagetechnologieën, cloud-infrastructuurplatforms, besturingssystemen en zakelijke applicaties. Zij biedt consistent beheer, rapportagetools en bedrijfsbreed inzicht in data binnen heterogene omgevingen via een console.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!