CommVault breidt diensten uit naar Rackspace voor ondersteuning Managed Backup Services

Samenwerking zorgt voor nieuwe software-features en functionaliteit in Simpana 10.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 26 mei 2014 12:09 uur

CommVault (Nasdaq: CVLT) breidt zijn samenwerking met Rackspace® Hosting® (NYSE: RAX) uit met het oog op het optimaliseren van managed back-updiensten op basis van de laatste uitbreidingen in Simpana 10.

De Rackspace Managed Backup Service – ‘powered by Simpana-software’ – helpt klanten de risico’s te verlagen en rust te creëren door te voorzien in back-up en snelle recovery na stroomuitval of dataverlies. De flexibiliteit van het Simpana-platform stelt Rackspace in staat om klanten een reeks van opties te bieden, die aansluiten bij hun specifieke databack-upeisen.

De twee bedrijven breiden in nauwe samenwerking de servicemogelijkheden van Rackspace uit met de nieuwste features van het Simpana 10-platform. Rackspace maakt nu gebruik van verschillende van deze mogelijkheden, waaronder workflowautomatisering en wereldwijde rapportages.

“Wij werken nauw samen met partners om snel en effectief nieuwe datamanagementservices te bieden, die strategische waarde op de lange termijn bieden voor onszelf en voor onze serviceproviderpartners”, zegt Alan G. Bunte, Executive Vice-President en Chief Operating Officer van CommVault. “Onze relatie met Rackspace is een perfect voorbeeld van hoe CommVault samenwerkt met een breed ecosysteem van wereldwijde leveranciers. We helpen klanten zo bij het snel omarmen van modern data-informatiemanagement om zo lagere kosten en meer wendbaarheid te realiseren.”

“CommVault heeft enkele belangrijke wijzigingen aangebracht in Simpana 10, die ons helpen om klanten opschaling te bieden naarmate zij groeien”, zegt Tim Symchych, Senior Director of supply chain operations bij Rackspace. “Wij back-uppen ongeveer 66 petabytes aan klantdata per maand met behulp van Simpana. CommVault is voor ons een trusted advisor geworden.”

CommVault gecertificeerd voor Rackspace Private Cloud.

Klanten die hun IT naar de cloud willen brengen, zijn afhankelijk van serviceproviders die hen helpen bij het migreren, beheren en beschermen van hun cloud-infrastructuren. CommVault werkt samen met Rackspace om zo effectieve Managed Backup Services op basis van de Simpana-software te leveren, overal in de wereld en in alle sectoren.

Hiervoor bereikte CommVault onlangs de Rackspace Private Cloud Certification Status. Daarmee wordt onderstreept dat de Simpana-software na uitvoerige testen en validering klaar is voor gebruik met Rackspace OpenStack-based Private Cloud Software v2.0. Dit biedt klanten de mogelijkheid om te profiteren van de efficiëntie van een cloud-infrastructuur. Rackspace Private Cloud op basis van OpenStack voorziet in het creëren van virtuele instances die te gebruiken zijn voor het draaien van elk type applicatie. Deze virtual machines zijn in combinatie met de Simpana-software geschikt voor back-up en recovery op bestandsniveau van data binnen de individuele instances.

CommVault helpt serviceproviders bij snellere marktbewerking

CommVault investeert al jaren in een providerpartnerstrategie en in software-uitbreidingen die holistisch datamanagement uitbreiden naar de cloud. Hiermee speelt het bedrijf in op een groeiende klantvraag naar Infrastructure-as-a-Service-diensten (IaaS. De CommVault Simpana-software biedt een enkel platform voor het ondersteunen van back-up, archivering, disaster recovery en zoeken.

Organisaties die deelnemen aan het CommVault Service Provider Program versnellen met Simpana-software hun time to revenue. Deze software is ontwikkeld om de flexibiliteit, schaalbaarheid en operationele efficiëntie te bieden, die partners en eindgebruikers nodig hebben. De Simpana-software is het meest open datamanagementplatform van dit moment. De technologie van CommVault is geïntegreerd in een reeks van storagetechnologieën, cloud-infrastructuurplatforms, besturingssystemen en zakelijke applicaties. Zij biedt consistent beheer, rapportagetools en bedrijfsbreed inzicht in data binnen heterogene omgevingen via een console.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.